+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Wonderlijk Thailand

Wonderlijk Thailand (19 dagen)

Reiscode: T-0003

in overleg
2-3 personen: € 1.240 per persoon
4 en meer personen: € 1.122 p.p

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - CHIANG MAI (Jungle Trek) - KOH SAMUI - BANGKOK

 

Wonderlijk Thailand is een reis die een onvergetelijke indruk op u zal maken! In totaal 19 dagen zult u kennismaken met de verschillende kanten van Thailand. Beleef het levendige Bangkok en ervaar een oase van rust op het eiland Samui. U zult spelende kinderen zien in de klongs en meer te weten komen over de geschiedenis van Kanchanaburi. En dat is nog maar het tipje van de sluier!

 

Thailand staat bekend om haar openheid en vriendelijkheid, maar blijft in sommige opzichten ook mysterieus. Het is een land met een heel andere cultuur, die u graag zult willen ontdekken.

In de hoofdstad is dit al duidelijk, maar u gaat dit nog meer ervaren tijdens het bezoek aan de Karen bergstam in Chiang Mai. U kunt met een olifant de jungle in, over de markt in Chiang Mai struinen of met een cocktail genieten van het uitzicht in een rooftopbar in Bangkok. Thailand, de parel van Azië, zal u blijven verrassen.
Koh Samui, het eiland waar u een paar dagen zult verblijven, was vroeger een afgelegen vissersgemeenschap. Nu is het een van Thailands meest populaire eilanden.Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Bangkok

Er wordt gezegd dat alle wegen in Bangkok beginnen en naar Bangkok leiden; het lijkt dan ook logisch dat uw reis hier begint. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Er is hier van alles te doen en te beleven. U ontvangt een hartelijk welkom van de Thai, die zowel lachen als beleefdheid hoog in het vaandel hebben staan.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.
Hoe u Bangkok gaat verkennen kunt u zelf beslissen, maar het beroemde Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Er zijn vele rooftopbars in Bangkok, waar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Ook kunt u genieten van een traditionele Thaise massage of een heerlijke Thaise maaltijd in een van de vele eetgelegenheden.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 2Klong Tour; de onverwachte kant van Bangkok.

Vandaag vertrekt u laat in de ochtend op eigen gelegenheid met een metertaxi naar de Chao Phraya Rivier.


Door haar vele klongs (kanalen) wordt Bangkok wel het Venetië van Thailand genoemd. Vroeger leefden, woonden en werkten de mensen hier op en rond het water. De klongs werden gebruikt als wegennet en vandaag de dag zijn sommige gebieden rondom Bangkok nog steeds slechts over water bereikbaar. De klongs zijn in die gebieden de levensaders en de bevolking aldaar leeft grotendeels nog zoals hun voorouders hier leefden.
Langs het water ziet u vruchtbare plantages liggen waar tropisch fruit, zoals mango’s, papaja’s en doerians, verbouwd worden. U maakt met verschillende boten een tocht door deze omgeving en zult merken hoe u de drukte van de stad langzaam achter u laat.
Indien u meer informatie over de Klong Tour wenst, neemt u dan contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 3Ontdek Bangkok per fiets; Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Vandaag gaat u de Thaise hoofdstad op originele wijze verkennen, namelijk per fiets! Een halve dag lang doorkruist u het sprankelende Bangkok op twee wielen. Tijdens deze tour worden al uw zintuigen geprikkeld. U bent in beweging, proeft van Thaise lekkernijen en geeft uw ogen en oren goed de kost. Een aantal bezienswaardigheden op deze fijne tour zijn Wat Arun (Bangkoks trots), Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groentemarkt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning Vajiralongkorn.

De fietstocht begint om 9.00 uur en we zullen ongeveer drie uur onderweg zijn. In Chinatown gebruiken we een lichte lunch die bij de tocht is inbegrepen. U dient op eigen gelegenheid van het hotel naar de startplaats van de fietstocht te komen (Wat Arun) en na afloop op eigen gelegenheid terug te keren naar het hotel.

 

   


Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 4Drijvende markt, boottocht. Daarna naar de brug over de rivier de Kwai.

Na het ontbijt vertrekken we vroeg per minibus naar de beroemde drijvende markt van Damnern Saduak. De prachtige route loopt langs de kust en, in het seizoen, kan er tijdens een stop gezien worden hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt zo’n 100 kilometer ten westen van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.
Per boot zijn we in een half uur op de markt. Het is een schilderachtig gezicht, die honderden smalle bootjes bepakt met levensmiddelen. U krijgt een indruk van hoe het leven in Thailand er pakweg een eeuw geleden moet hebben uitgezien.


Hierna rijden we verder naar de plek die bekend is geworden door de film ‘Bridge Over The River Kwai’ en de beruchte dodenspoorlijn: Kanchanaburi. U luncht in een drijvend restaurant vlakbij de brug. Daarna staat er een bezoek gepland aan een van de erebegraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn: Chungkai. Ten zuidwesten van Chungkai ligt Wat Tham Khao Pun: een indrukwekkende tempel in een grot die u kunt bezichtigen. Er staat een klein heiligdom van boeddhistische en hindoeïstische beelden tussen de stalagmieten en stalactieten. De Japanners gebruikten deze grot in de Tweede Wereldoorlog als opslagplaats.

 

   

 

De volgende stop is het Pung Waan Resort, dat aan de oever van de Kwai Noi Rivier ligt. U kunt zelf bepalen hoe u de namiddag wilt besteden. U kunt gaan varen op een vlot of een avontuurlijke fietstocht maken, maar u kunt ook de rust opzoeken door u te laten vertroetelen in Baan Pungnoi: een traditionele Thaise massagesalon en kruidensauna. Ook is er de mogelijkheid om af te koelen in het grote zwembad.


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 5Hellfire Pass, de trein van Ban Nam Lok. Logeren aan rivier de Kwai.

Aansluitend op de bezichtiging van gisteren volgt een bezoek aan de Hell Fire Pass. Een krijgsgevangene, die de gruwelijkheden hier overleefde, schreef de legendarische woorden: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante". Zo heeft deze pas zijn naam gekregen. Destijds dwongen de Japanners hier de krijgsgevangenen tot extreme werkuren en het werk vond plaats onder onmenselijke omstandigheden. Er was bijna geen materiaal om mee te werken, maar toch moest er een pas worden uitgehakt in de berg. Vele krijgsgevangenen hebben deze slavenarbeid niet overleefd door de hitte, het voedselgebrek, ziektes en een meedogenloze behandeling. Onder begeleiding van een ervaren gids verkent u deze beruchte passage, die 1200 meter lang en 5 meter breed is.

Bij het treinstation van Ban Nam Tok is er gelegenheid om te lunchen. Daarna wordt de reis voortgezet over de oude spoorlijn met een boemeltrein, met als bestemming Ta Ke Len. Tijdens deze rit heeft u een onvergetelijk uitzicht en u kunt vanwege het rustige tempo prachtige foto’s maken. Het boemeltreintje rijdt over de beroemde houten viaducten langs de Kwai.

Na deze enerverende toer kunt u ontspannen in het deels drijvende hotel, dat opgetrokken is uit hout en bamboe en midden in de jungle staat. De kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet, airco en een veranda waarop u heerlijk kunt uitrusten.

De rest van de middag is voor uzelf. Misschien wilt u luieren in uw hangmat, het nabijgelegen dorpje bezoeken of zwemmen in de rivier. Als u liever een massage hebt, kan dat hier ook in een speciale salon. De dag wordt afgesloten met een diner, waarbij u uitzicht hebt over de rivier.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 6Erawan watervallen. Nachttrein naar Chiang Mai.

Op deze dag bezoeken we de watervallen van Erawan. Het water in de zeven terrassen is helderblauw en heerlijk koel. U bent echter niet de enige die hier ronddobbert; er zijn kleine visjes in dit water die zich kunnen vastzuigen aan uw huid. Dat kriebelt nogal, maar is niet gevaarlijk. In massagesalons gebruikt men deze visjes ook om de huid op natuurlijke wijze te reinigen.

We lunchen vlakbij de grootste dam in Thailand: de Srinakarin Dam. Uiteraard krijgt u ook de tijd om deze dam te bewonderen en de prachtige omgeving in u op te nemen.  
Daarna keren we terug naar Kanchanaburi, zodat u op tijd bent voor de nachttrein naar Chiang Mai.

 

   

 

Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden:
Vervoer: trein, minibus

 

Dag 7Aankomst in Chiang Mai, aantrekkelijke stad tussen de heuvels.

Chiang Mai is een geliefde stad. De oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk is kleiner en rustiger dan Bangkok en daarmee ook overzichtelijker. Ook vinden sommige reizigers de temperatuur hier aangenamer. De drukte van Bangkok lijkt hier opeens ver weg.


Rond half negen ’s ochtends komt u met de nachttrein vanuit Kanchanaburi in Chiang Mai aan. Onze Engelssprekende chauffeur haalt u op het station op en brengt u naar het hotel. De rest van de dag bent u vrij om zelf in te vullen. Aan het begin van de avond komt de gids wel even bij u langs om de jungletrektocht, die op de planning voor morgen staat, te bespreken.
In de avond kunt u ontspannen door de stad wandelen of/en een van de markten bezoeken. De sfeer op straat is, ondanks de vele toeristen die Chiang Mai aandoen, gemoedelijk en nog steeds authentiek Thai.

 

   


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck

 

Dag 8Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.

Om 9.00 uur vertrekken we in een truck uit Chiang Mai en rijden noordwaarts de bergen in. Onderweg doen we de lokale markt van Mae Malai aan, waar we boodschappen halen. Hier kunt u kennismaken met voor u misschien wel onbekende lokale vruchten en kruiden.

Bij de Mok Fa waterval kunt u een verfrissende duik nemen voordat we aan de avontuurlijke jungle trektocht beginnen. Ook wordt hier vlakbij een lunch van lokale gerechten opgediend.

Met de truck gaan we vervolgens verder via een weg die zich door de prachtige natuur heen slingert. We belanden bij het nationale park Huay Nam Dung. De truck wordt achtergelaten in een dorp van de Shan, waarna de echte jungle trektocht aanvangt.

De komende anderhalf à twee uur lopen we door de jungle en komen we uit bij een dorp van de Karen bergstam. De Karen vormt de grootste minderheidsgroep van bergstammen in Thailand. Er wonen ongeveer een miljoen Karen in Noord Thailand, nabij Myanmar, waar zij oorspronkelijk vandaan komen. Bij een subgroep van de Karen, de Padaung, dragen de vrouwen ringen om hun hals waardoor deze optisch langer lijkt. Op ongeveer twee uur lopen van het eerste dorp bereiken we het tweede Karen dorp, waar we gaan eten, uitrusten en de nacht doorbrengen.

Indien u meer informatie wenst over de Bergstammen en de jungle-treks, dan kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer:

 

Dag 9Wandeltocht door de jungle. Thuis bij de Karen.

Na het ontbijt bereiden we ons voor op een flinke wandeling door de jungle, die ongeveer drie uur zal duren. Hoge bomen torenen boven u uit en vormen een groen, schaduwrijk bladerdak. U zult van alles zien en horen in deze exotische omgeving. We stoppen bij een olifantenkamp, waar u uitrust en geniet van de lunch die de gids heeft bereid. Ondertussen halen de mahouts, de oppassers van de olifanten, hun dieren uit het bos om ze op te zadelen. Meedoen aan deze trek met de werkolifanten is facultatief. Laat uw wens hieromtrent even aan de gids weten. Als u besluit mee te gaan, dan rijdt u meer dan een uur met een olifant de berg op en af, dwars door de jungle. Een unieke ervaring!

Na aankomst in het Karen dorpje Ban Pa Khaolam kijken we nog wat rond en maken we kennis met de bewoners. We zijn welkom om te eten en te slapen bij een familie in het dorp.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch,
Vervoer: vlot, truck

 

Dag 10Met het bamboevlot de rivier af. Bezoek aan een bergdorp. Naar Chiang Mai.

Vandaag ontbijten we in de jungle en vervolgens gaan we het water op per bamboevlot. Terwijl we rustig met de stroom mee drijven genieten we van alle indrukken. Onderweg leggen we even aan bij een Karen dorpje om de benen te strekken en daarna varen we verder naar een Lahu dorp. Vanuit daar wordt het een echt avontuur. We waren twee uur door een aardige hoeveelheid stroomversnellingen heen, met als bestemming een dorp van de Shan.
De Shan leven vooral in Birma en verbouwen op kleine akkers in de jungle (voornamelijk) papaver. In Thailand is het verbouwen van papaver voor de opiumteelt onder Amerikaanse druk vrijwel geheel verdwenen. Koning Bhumibol heeft zich ingespannen om vervangende gewassen te vinden voor de bergstammen; dit heeft geresulteerd in succesvolle aardbeienteelt.

Na aankomst in het bergdorp staat er een lunch klaar. Daarna is het tijd geworden voor de terugtocht naar Chiang Mai, wederom met de truck. Tegen de avond bent u weer terug bij uw hotel en kunt u nagenieten van alle nieuwe ervaringen.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek aan de geliefde Doi Suthep tempel?

Misschien wilt u vandaag even helemaal niets doen en dat is ook prima. Maar mocht u toch iets bijzonders willen zien, dan raden wij u een bezoek aan de Doi Suthep tempel aan.
Wat Doi Suthep is te bereiken via 300 trappen en ligt behoorlijk hoog. Eenmaal boven heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving. Wat Doi Suthep is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. Er is een legende bekend die stelt dat een witte olifant een afgebroken stukje bot uit de schouder van Boeddha naar deze plek heeft gebracht. Precies daar is later het tempelcomplex gebouwd. Bovenop de berg staat een gouden stoepa. Uit de wijde omgeving komen hier gelovigen naar toe om te bidden. Er staat een beeld van de witte olifant, er zijn talloze fruitbomen geplant en overal staan kleine altaartjes en monumentjes.

 

   


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, vlucht, bus & boot

 

Dag 12Van Chiang Mai naar Koh Samui.

Na alle belevenissen is de tijd aangebroken om even helemaal ‘zen’ te worden. En waar kun je dit beter doen dan op een paradijselijk eiland? Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Chiang Mai. Daar stapt u op een snelle vlucht naar Surat Thani. Vervolgens reist u per bus en boot naar Koh Samui om te gaan genieten van een paar heerlijke dagen aan het strand.
Koh Samui is een populaire vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Het eiland is aantrekkelijk voor iedereen, zowel voor feestvierders als voor rustzoekers. Vooral aan de zuidkant vindt u nog de authentieke sfeer van oude vissersdorpen.

 

   


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Koh Samui. Een dagje aan het strand.

Het First Bungalow Beach Resort ligt op een ideale locatie, namelijk direct aan het strand! Als u vroeg opstaat, kunt u ontbijten tijdens een fantastische zonsopgang.

Er is een groot 'freeform' zwembad met kinderbad. Rond het zwembad staan gemakkelijke ligstoelen en parasols, zodat u hier comfortabel kunt relaxen.

 

   


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Koh Samui. Optie: tocht naar het unieke Ang Thong Marine Park.

U kunt ervoor kiezen om vandaag een tocht te maken naar het Ang Thong Marine Park. Dit is een verzameling van 42 eilandjes in de Golf van Thailand. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten en spelonken en zo is er een fascinerende gebied ontstaan met ongerepte stranden en een gevarieerd onderwaterleven. U kunt hier snorkelen en kajakken.

Deze dagtocht is niet inclusief. Als u zich ervoor aanmeldt, is er wel een lunch inbegrepen. Indien u meer informatie over de dagtocht naar Ang Thong Marine Park, waarin u kunt snorkelen en kajakken wenst, dan kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

 

   

 

Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 15Koh Samui. Tijd voor een duik.

De dagen snellen voorbij in deze heerlijke omgeving. Geniet u er daarom van zolang dat kan. Zwemmen in het zwembad, met een cocktail in de hand een goed boek lezen, of koraal zoeken in de zee; alles is mogelijk en op uw eigen tempo.

 

   


Overnachting: First Bungalow Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 16Koh Samui. Weer een heerlijke stranddag.

De laatste volledige dag op Koh Samui is aangebroken! Inmiddels kent u er de weg, dus maak die laatste strandwandeling, geniet van die laatste maaltijd en ga op zoek naar leuke souvenirs. Misschien komt u er op de valreep nog achter waar de naam Samui vandaan komt. Dit is namelijk niet bekend. Mogelijk is het afgeleid van het Maleise woord voor ‘veilige plek’.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot, trein
 

   

 

Dag 17Afscheid van Koh Samui, per boot en nachttrein naar Bangkok.

Het afscheid van Koh Samui breekt aan. ’s Middags wordt u naar de pier gebracht en vervolgens per boot naar het vasteland. Daar staat een bus klaar om u naar het station te brengen, waar u de nachttrein naar Bangkok neemt.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 18Terug in Bangkok. Shop till you drop?

U arriveert ’s ochtends in Bangkok. In het Prince Palace Hotel kunt u bijkomen van de reis door baantjes te trekken in het zwembad. Maar u kunt ook rondsnuffelen op de kledingmarkt van Bo Bae, of winkelen in MBK, waar u met de taxiboot kunt komen. De twee grootste shopping malls van Azië vindt u iets verderop: Central World en Siam Paragon. Er is maar weinig wat hier niet te koop is.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 19Sawasdee: tot ziens Bangkok en Thailand.

Uw reis door Wonderlijk Thailand komt hier ten einde, al zult u deze bijzondere dagen niet snel vergeten. Hopelijk heeft u genoeg foto’s gemaakt ter herinnering. Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld.Overnachtingen

Dag Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Pung-Waan Resort & Spa Kanchanaburi
5 Kodaun River Kwai Resort            Kanchanaburi
6 Slaaptrein Chiang Mai
7 The Park Hotel Chiang Mai
8 Bamboematje Trekking Jungle
9 Bamboematje Trekking Jungle
10 The Park Hotel Chiang Mai
11 The Park Hotel Chiang Mai
12 t/m 16   First Bungalow Beach Resort Koh Samui
17 Slaaptrein Bangkok
18 Prince Palace Hotel Bangkok
19 Vertrek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Wonderlijk Thailand (19 dagen)
Reiscode:  T-0003
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.