+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)

Reiscode: T-0008

in overleg
2-3 personen: € 1.299 per persoon
4 en meerdere personen: € 1.205 per persoon

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - AYUTTHAYA - SUKHOTHAI - PHRAE - CHIANG RAI - CHIANG MAI - KHANOM - BANGKOK

 

Een onvergetelijke reis door het land van de glimlach! 21 Dagen lang trekt u door het prachtige centrale en noordelijke deel van Thailand en zult u versteld staan van de natuurlijke schoonheid, de fraaie tempels, de indrukwekkende geschiedenis en de vriendelijkheid van de Thai.

De Thai lijken patent te hebben op de glimlach en wat ons betreft zult u tijdens deze reis zelf ook voortdurend een glimlach op uw gezicht hebben. Dit wordt een ervaring die u niet snel zult vergeten!

In het meest bergachtige gebied van Thailand wordt de schoonheid van prachtige landschappen en rijstvelden met de overblijfselen van een koninklijk verleden gecombineerd. Sukhothai was de eerste hoofdstad van het gebied dat later Siam zou heten en wat vandaag de dag Thailand heet. Wat er bewaard is gebleven van de ooit beroemde stad, is te bewonderen in het Sukhothai historische park.

In het centrale deel van Thailand was Ayutthaya de welvarende grote handelsstad, totdat het verwoest werd door de Birmezen in de 18e eeuw. Maar u kunt de geschiedenis beleven door Ayutthaya per fiets te verkennen!


Als u de ziel van Thailand wil ontdekken, dan is deze reis daarvoor de gelegenheid! U slaapt in Phrae niet in een hotel, maar bij de Thai thuis, en scholieren zullen daar voor u gaan koken.

 

In het berggebied rond Chiang Mai wordt u welkom geheten bij de Karen bergstam. Ook gaan we een dorp van de Chan bezoeken. Dit zijn ontmoetingen die u niet elke dag meemaakt. Maar wat dacht u van een zoektocht naar roze dolfijnen in Khanom of een bezoek aan de Witte Tempel in Chiang Rai? En laten we de dagen in de beruchte Gouden Driehoek en de heerlijke stranddagen, die ook bij deze reis horen, niet vergeten! En een niet onbelangrijk detail: in Thailand schijnt bijna altijd de zon...

 Dagprogramma

Dag 1Uw reis begint in Bangkok. Grand Palace? Liggende Boeddha?

In Bangkok, de opwindende hoofdstad van Thailand, begint uw droomreis. In pakweg honderd jaar groeide deze stad, met ooit een paar honderdduizend inwoners, uit tot een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Het is niet mogelijk om je te vervelen in deze wervelende stad! U kunt Bangkok naar eigen inzicht gaan verkennen, maar als u tijd over heeft, dan zijn het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier en de grote Liggende Boeddha in Wat Pho absolute aanraders. Vanaf de talloze rooftopbars heeft u geweldig uitzicht over de stad. Er zijn meer dan genoeg salons voor een ontspannende massage en u kunt kiezen uit vele restaurants om van de smakelijke Thaise keuken te genieten.
Als u in Bangkok bent gearriveerd, dan wordt u opgehaald door onze chauffeur en naar uw hotel gebracht. 

 

   


Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden: ontbijt en lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Hoe kun je een stad beter op je in laten werken dan op de fiets? U fietst met deze tour een halve dag door de stad, waarbij al uw zintuigen geprikkeld zullen worden. Tijdens de fietstocht proeft u van Thaise lekkernijen en geniet u van de levendige sfeer. U zult Bangkoks trots Wat Arun zien, Chinatown en de bloemen- en groentemarkt die 24 uur geopend is. Ook bewonderen we Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning.

De tocht begint om 9.00 uur, zodat u in een aangename temperatuur kunt fietsen, en zal ongeveer drie uur duren. In Chinatown gebruiken we vervolgens een lichte lunch.

Het is de bedoeling dat u op eigen gelegenheid vanaf het hotel naar het startpunt van de tocht bij Wat Arun gaat en na afloop ook zelf weer terugkeert naar het hotel.

 

   


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 3Eigen chauffeur. Van Bangkok naar Kanchanaburi. Slaap op een rivier raft!

Tot aan Chiang Mai heeft u een eigen chauffeur! U kunt zelf bepalen wat u wilt doen en wilt zien, en op welk tijdstip. Omdat de hotels vooraf zijn geboekt is het wel van belang dat u op de juiste dag in Ayutthaya, Sukhothai en alle andere plaatsen die we aandoen aanwezig bent.

 

Hoewel u een lijst met bezienswaardigheden mee krijgt, willen we alvast een tip van de sluier oplichten.

 • Een bezoek aan de unieke treinmarkt Mae Khlong. Hier rijdt de trein op vastgestelde tijden dwars over de markt. De handelaren halen vlak voor die momenten hun spullen snel binnen en stallen alles vervolgens weer uit als de trein weg is.
 • Damnoern Saduak is de beroemdste drijvende markt in de omgeving van Bangkok. Vaar zelf tussen de handelaren door in een bootje of ga ergens zitten met een ijskoffie, terwijl u kijkt naar alles wat er om u heen gebeurt.
 • Als u luncht bij het Dejtosapak restaurant, dat boven zee is gebouwd, heeft u een fantastisch uitzicht. In combinatie met authentiek Thais eten is deze plek zeker een aanrader.
 • Op de Kanchanaburi Erebegraafplaats rusten ongeveer zevenduizend Nederlandse en andere geallieerde krijgsgevangenen. Zij overleden tijdens het zware werk aan de Birma dodenspoorlijn.
 • De brug over de rivier de Kwai is beroemd geworden vanwege de gelijknamige film. Het was een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen. Nu is het een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Thailand.
 • Treinrit Birma dodenspoorlijn. U rijdt in een trein over houten viaducten langs de Kwai, van waaruit u indrukwekkende vergezichten heeft.


U verblijft in Kanchanaburi in bamboehouten rivier 'rafts'.

 

   


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen
 

Dag 4Eigen chauffeur. Omgeving van Kanchanaburi.

Vandaag is de tweede dag dat u een eigen chauffeur tot uw beschikking heeft. Hoewel u zelf uw programma bepaalt, geven wij u een aantal doe-tips mee.


Hell Fire Pass. Dit is een plek waar zich vreselijke dingen hebben afgespeeld tijdens de Japanse overheersing. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Dat de pas de naam Hell Fire kreeg, is dan ook niet zomaar gekozen. De Japanners dwongen de krijgsgevangenen tot extreme werkomstandigheden. Materiaal was er amper, maar toch moest er een pas uit de berg worden gehakt om zo een treinspoor aan te kunnen leggen. Er zijn vele doden gevallen vanwege de hitte, het voedselgebrek en de ronddwalende ziektes.

 • De Erawan watervallen zijn een lust voor het oog. Ze bestaan uit zeven helderblauwe waterterrassen waarin u kunt zwemmen. Ook kunt u hier rondwandelen langs de verschillende niveaus of ergens picknicken met het geluid van het water op de achtergrond.

 

   


Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, fiets

 

Dag 5Naar Ayutthaya met eigen chauffeur. Fietstocht door de oude koningsstad.

U reist vandaag met opnieuw uw eigen chauffeur van Kanchanaburi naar Ayutthaya. Er is hier meer dan genoeg te doen en te bezichtigen.

 • Wat Chai Wattanaram; een ruïne van de eerste tempel die door koning Prasat Thong werd gebouwd. Het ligt aan de rivier en is opgedragen aan de moeder van de koning. In de 18e eeuw werd de tempel bijna volledig vernietigd door de Birmezen. De stoepa’s zijn echter bewaard gebleven, waaronder de 35 meter hoge centrale stoepa.
 • Baan Hollanda, het Holland Huis, is een cadeau van het Nederlandse volk aan de Thai. In 2004 werd het door koningin Beatrix aan Thailand geschonken tijdens een staatsbezoek. De plek waar het Holland Huis staat, was dezelfde plek waar in 1608 de eerste Nederlandse handelspost werd gevestigd. Nu is het een informatiecentrum over de geschiedenis van de relatie tussen Nederland en Thailand. Er zijn historische artefacten in opgenomen en er vinden wisselende exposities plaats.
 • Om 13.30 uur gaat u een fietstocht maken langs de ruïnes van de oude koningsstad. We komen dan onder meer langs het vroegere Koninklijk Paleis, Wat na Phramen (de enige nog in goede staat verkerende tempel) en Wat Mahatat, waar u het beroemde boeddhahoofd kunt bewonderen, verstrengeld in een banyan boom.

 

Ayutthaya was tot halverwege de achttiende eeuw een grote en welvarende stad. Het was centraal gelegen op de handelsroute tussen China en India. Na een oorlog met de Birmezen (1767) werd de stad grotendeels verwoest.

 

   

 

U logeert in het karakteristieke Athithara, waar u een authentiek Thaise sfeer zult voelen. Het huis en de kamers zijn in klassiek Thaise stijl gebouwd en ingericht; eenvoudig en vredig.


Overnachting: Le Charme Sukhothai Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 6Naar Sukhothai. De eerste Thaise hoofdstad.

Lang voordat Ayutthaya een rol ging spelen in de Thaise geschiedenis, was Sukhothai het eerste Siamese koninkrijk. Vandaag duiken we in de geschiedenis van deze stad.
Onderweg naar Sukhothai heeft u de volgende mogelijkheden.

 • Lopburi is een van de oudste en meest sfeervolle steden van Thailand. Amsterdam mag bekend staan om zijn duiven op de Dam, in Lopburi kom je overal makaken tegen! Ook beschikt deze stad over aardig wat historische bezienswaardigheden. Een goede plek om even te stoppen dus.
 • Als u trek krijgt in lekker eten, dan is de Chaba Lagoon in Chaimat een absolute aanrader. Uw chauffeur weet de weg hier naar toe; er zit een routebeschrijving bij uw reisplanning.
 • In Phitsanulok is volgens de Thai het mooiste boeddhabeeld van Thailand te zien, en wel in de Phra Si Rattana Mahathat tempel. Koning Rama V was zo onder de indruk van het beeld, dat hij het naar Bangkok wilde brengen. Maar omdat de plaatselijke bevolking hiertegen in opstand kwam, bleef het beeld in Phitsanulok. Het is een rustige plek waar maar weinig toeristen komen.

 

   


Overnachting: homestay
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus

  

Dag 7Fietsen in Sukhothai? Phrae. Tijd om de Thai beter te leren kennen.

Vanwege haar omvang is Sukhothai ook zeer geschikt om per fiets te ontdekken. Uw hotel is vlakbij het mooie Historical Parc gelegen, wat een ideale startplek is voor uw tocht. Als u ’s ochtends vertrekt, heeft u genoeg tijd om een paar uur te fietsen.

’s Middags vertrekken we per minibus naar Phrae. Dit is een deel van Thailand waar westerse invloeden nog amper zichtbaar zijn. U logeert bij Thaise families in hun teakhouten huis en maakt hier het dagelijkse Thaise leven mee. Deze families maken deel uit van de Red Brick Homestay gemeenschap in Ampher Song, in de vallei van Phrae. U vergezelt de familieleden naar de markt en schoolkinderen zullen voor u koken.


Na aankomst in Phrae heeft u alle tijd om gewend te raken aan de omgeving. U kunt de kruidentuin bezoeken of de kleine waterval in de buurt, die vooral in de regentijd indrukwekkend is. Het avondlicht in deze regio is heel bijzonder, dus als u mooie foto’s wilt maken of er gewoon van wilt genieten, zit u hier goed.

 

   


Overnachting: homestay
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus, lokale taxi

 

Dag 8Phrae. Naar de markt, lunch door scholieren, maanlandschap Phrae Muang Pi.

U gaat samen met uw logeerfamilie naar de versmarkt. Hier krijgt u een ontbijt geserveerd in de Kan Toke stijl. U kunt gezellig over de markt lopen en uw ‘gids’ vertelt u over welke ingrediënten nodig zijn voor een Noord-Thaise maaltijd. Vooral voor kook- en eetliefhebbers is dit een mooie ervaring.


In Ban Nun lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het dorp is oud, maar er heerst nog volop leven. U bereikt Ban Nun met de lokale songthaew taxi. Hier ziet u ouderwetse ambachten en als u geluk heeft, kunt u toekijken hoe de rijst wordt geoogst. Meestal helpt de hele familie mee met dit grote karwei.


Misschien bent u vandaag wel getuige van een Bai Sri ceremonie; deze dateert uit de tijd toen deze regio deel uitmaakte van het Lanna Koninkrijk, wat later Thailand zou worden.

De lunch wordt klaargemaakt door studenten van de lokale school, die graag met u hun Engels willen oefenen.


Vervolgens gaat u het Moh Hom dorp bezoeken. Hier wordt op ambachtelijke wijze Thais denim gemaakt. Ook kunt u de bijzondere maanlandschappen van Phrae Muang Pi bezichtigen. Deze huizenhoge zandstenen monumenten zijn door erosie ontstaan en heel indrukwekkend.

 

   


Overnachting: Laluna Hotel & Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 9Naar Chiang Rai, de Gouden Driehoek. Rijstvelden en bergen.

Nadat u afscheid heeft genomen van uw Thaise familie, trekt u verder naar Chiang Rai. Deze noordelijke stad was in de 13e eeuw het middelpunt van het Lanna koninkrijk. Ongeveer een halve eeuw later werd Chiang Rai ingelijfd bij Siam, het latere Thailand.


Chiang Rai is een van de mooiste gebieden van Thailand, met haar bergen en rijstvelden. Het was ooit onderdeel van de Gouden Driehoek, een verwijzing naar het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloeien en Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen. Inmiddels staat de Gouden Driehoek synoniem voor de opiumhandel in deze regio. Halverwege de vorige eeuw werd hier de meeste opium ter wereld geproduceerd. Mede door de inzet van koning Bhumibol hebben veel boeren de opiumteelt achter zich gelaten en zijn ze overgestapt op het verbouwen van groente.

U kunt heerlijke koffie drinken bij koffiehuis Ta Kwan. De koffie is niet alleen goed, maar er worden tevens met slagroom de mooiste ontwerpen op uw koffie gecreëerd. Als u niet van koffie houdt, er zijn genoeg theevarianten, heerlijke smoothies en originele lunches. De locatie van Ta Kwan is perfect: aan het meer, dus een prachtig uitzicht is gegarandeerd.

Chiang Rai heeft een levendige avondbazaar. Hier komen bergstammen uit de regio naar toe om hun spullen te verkopen. De klokkentoren wordt ’s avonds op verschillende manieren belicht, wat een gezellige sfeer oplevert.

 

   


Overnachting: Laluna Hotel & Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 10Vrije dag in Chiang Rai. Koopjes jagen op de grensmarkt? Drielandenpunt?

Deze dag kunt u uw eigen invulling geven, maar als u wat tips wilt, dan zijn de volgende aanbevelingen zeker het overwegen waard.

 

 • Mae Sai is de noordelijkste stad en is de grensmarkt tussen Thailand en Myanmar (het oude Birma). Het is leuk om hier even te stoppen; heel Mae Sai is eigenlijk een grote openluchtmarkt. Koopjesjagers kunnen hier hun slag slaan. Ook zijn er veel restaurants om neer te strijken.
 • Lunchen in het Yoongkhao restaurant is een beleving. Het is prachtig gelegen en heeft een rustige tuin met uitzicht op de bergen. Alle specialiteiten hier zijn afkomstig uit het noorden van Thailand.
 • The Golden Triangle is het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos en wordt gevormd door het plaatsje Sop Ruak, waar de grens eigenlijk bepaald wordt door twee samenvloeiende rivieren: de Nam Ruak en de Mekong. Dit is goed te zien vanaf de heuvel waar ook de Phra That Phu Khao tempel staat. Deze tempel is al 1200 jaar oud. U kunt boottochtjes maken vanuit Sop Ruak door het grensgebied, of naar het souvenirdorp Done Xao in Laos gaan. Vergeet niet uw paspoort mee te nemen.
 • In het Opium Museum wordt informatie gegeven over het telen en het gebruik van opium in de afgelopen 5000 jaar. Er wordt ingegaan op hoe opium in Azië belandde en hoe de opiumoorlog tussen China en Engeland ontstond. De attributen die nodig zijn om opium te verbouwen en te gebruiken zijn hier tentoongesteld. Ook zijn er getuigenissen van vroegere opiumverslaafden die op schrift gesteld zijn te bezichtigen.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 11Naar Chiang Mai. De Witte Tempel Wat Rong Khun. Parasolfabriek of taart?

Vandaag vertrekt u uit het hoge noorden en gaat u op weg naar Chiang Mai, een geliefde locatie in Thailand. Dit is de laatste dag dat u met een eigen chauffeur op pad gaat.

Chiang Mai is de oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk en ligt tussen de heuvels. Het is kleiner en rustiger dan Bangkok en het is er koeler qua temperatuur.

 

 • Als u hier toch bent, mag een bezoek aan de Witte Tempel niet ontbreken. In 1997 is de Wat Rong Khun ontworpen, een niet alledaagse boeddhistische tempel. Met de witte buitenkant heeft de architect getracht de reinheid van Boeddha te weerspiegelen. Met een wit mozaiek is de wijsheid van Boeddha verbeeld. Pas rond 2070 zal dit tempelcomplex compleet zijn, dus het is nog niet af, maar wel al beroemd. Tegen die tijd zal het complex uit negen gebouwen bestaan, met elk een eigen betekenis.
 • Een half uur van Chiang Rai of twee uur bij Chiang Mai vandaan, ligt op route 118 het Charin Garden Resort. In de tuin, die aan de rivier ligt, kunt u verrukkelijk zelfgemaakt gebak eten.
 • De parasolfabriek van Sankampaeng Bor Sang ligt ongeveer een kwartier bij Chiang Mai vandaan. U kunt hier het hele productieproces van dichtbij bekijken. Kunstenaars beschilderen de parasols, of zelfs telefoonhoesjes en sjaals. Het is een kleurrijke en vrolijke omgeving.


’s Avonds kunt u fijn door de stad struinen en een van de markten bezoeken. Hoewel Chiang Mai veelvuldig bezocht wordt, is de sfeer hier gemoedelijk en zijn de omgangsvormen echt Thais.

 

   

 

Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck

 

Dag 12Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.

We vertrekken uit Chiang Mai richting het noorden om 9.00 uur, dit keer per truck. De eerste bestemming is het nationaal park Chiangdao. Onderweg stoppen we om boodschappen te doen op de lokale markt van Mae Malai; een leuke gelegenheid om met exotische vruchten en kruiden kennis te maken. Voordat we aan ons avontuur in de jungle beginnen, stoppen we bij de Mok Fa waterval, waar u even het frisse water in kunt. In een restaurant in Baan Pang Lun wordt er een lunch van lokale gerechten geserveerd.


’s Middags bezoeken we eerst een heetwaterbron. Daarna start de voettocht door de jungle, die ongeveer anderhalf uur in beslag zal nemen. Onze eerste stop is in een dorp van de Karen, de grootste minderheidsgroep van bergstammen in Thailand. De Karen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Myanmar en nog steeds wonen ongeveer een miljoen Karen hier vlakbij. In een bepaalde subgroep van de Karen dragen de vrouwen meerdere ringen om hun hals zodat deze optisch langer lijkt.

We vervolgen onze wandeltocht door de jungle voor de duur van twee uur. Daarna bereiken we een tweede Karen dorp, waar we neerstrijken om te eten en te overnachten.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: vlot, truck

 

Dag 13Olifantenkamp in de jungle, met een bamboevlot de rivier af.

Eerst genieten we van het ontbijt in het Karen dorp en daarna lopen we in ongeveer een uur naar een olifantenwerkkamp. Hier maakt u kennis met de olifanten en hun verzorgers, de mahouts.


’s Middags varen we met een bamboevlot over de Taeng rivier, een prachtige ervaring! Terwijl u geniet van de mooie natuur en de unieke geluiden drijven we de komende drie uur met de stroom mee. We passeren ook nog een aantal stroomversnellingen!


De unieke tocht over het water eindigt bij een Shan dorpje. Hier staat de truck al klaar om u weer terug te brengen naar Chiang Mai. U arriveert bij uw hotel rond 17.00 uur.

 

   


Overnachting: The Park Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Vrije dag in Chiang Mai. Kookcursus? Jungle Flight?

Vandaag beslist u zelf wat u wilt gaan doen. U kunt Wat Doi Suthep bezoeken, een wandeling maken door de stad of gewoon lekker niets doen. Als u van eten houdt, is een Thaise kookcursus wellicht een goed idee. Voor de thrillseekers zijn de kabelbanen in de Thaise jungle een geweldige belevenis.


Wat Doi Suthep ligt op grote hoogte; nadat u de slangentrap (300 trappen hoog) heeft beklommen, kunt u genieten van een oogverblindend uitzicht over de omgeving. Wat Doi Suthep is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. Er is een legende die stelt dat een witte olifant hier een stukje bot uit de schouder van Boeddha naar toe heeft gebracht. Op de plek waar de olifant stopte is het tempelcomplex gebouwd.

Bovenop de berg straalt een gouden stoepa in het zonlicht. Uit de hele omgeving komen gelovigen hier naar toe om te bidden. Men laat lotusbloemen en offers achter. Er staan hier veel fruitbomen, kleine altaars en monumenten. Ook staat er een beeld van de witte olifant.


De Thaise keuken is smaakvol en creatief. Als u altijd al heeft willen leren hoe u zelf Thaise gerechten kunt bereiden, dan is een kookcursus op de Thai Farm Cooking School de perfecte activiteit. Voor meer informatie hierover, kijk op Thai Farm Cooking School Chiang Mai. Wilt u meer weten over Thai Cooking in Chiang Mai, Bezoek dan de website: http://www.thaifarmcooking.net/home/

De Jungle Flight is de avontuurlijkste attractie van Chiang Mai. U vliegt over en door het regenwoud op een van Thailands hoogste bergen, de Doi Lankah, langs de supersnelle ziplines met maar liefst 39 platforms. Kijk voor meer informatie op Tokkelen Jungle Zzziplijnen - 39 Platforms.

 

   


Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, vliegtuig

 

Dag 15Van Chiang Mai, via Surat Thani naar Khanom.

Op deze dag kunt u rustig de tijd nemen om van uw ontbijt te genieten en nog even door de stad te wandelen. Vervolgens wordt u naar het vliegveld gebracht, want uw vliegtuig vertrekt om 13.15 naar Surat Thani. Twee uur later landt u hier en wordt u opgewacht door onze chauffeur. Hij brengt u naar Khanom, waar u zult verblijven in het Aava Resort & Spa, of een gelijkwaardig hotel.

 

   


Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 16Boottocht, snorkelen, kajakken. Op zoek naar de roze dolfijnen.

Vandaag maken we een interessante boottocht, in de hoop dat we de hier voorkomende zeldzame roze dolfijnen kunnen ontmoeten.
Om 8.30 uur wordt u opgehaald. Een lokale vissersboot neemt u vanaf de pier mee naar een prachtige archipel van elf eilandjes die uit de zee oprijzen. Dit bijzondere gebied wordt Moo Koh Thalay Tai genoemd, wat ‘eilanden van de zuidelijke zee’ betekent. Vervolgens zetten we koers naar Taled Bay, dat bekend staat om het grote aantal dolfijnen dat hier leeft. Terwijl u met een kajak om het eiland heen peddelt, kunt u ze van dichtbij bekijken. Er is een grote kans aanwezig dat u ook de zeldzame roze dolfijn zult zien.


U luncht op het strand en er is gelegenheid om te snorkelen of gewoon lekker te zwemmen. Ook staat er een bezoek gepland aan een project dat in voedsel voor dieren voorziet. Wilt u een tour met roze dolfijnen meemaken, neem dan contact op met Asia Travel Tours.
 
Deze tour is helaas niet het hele jaar beschikbaar en het kan dus voorkomen dat het geen onderdeel uitmaakt van het reisprogramma.

 

   


Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 17Stranddag. Zonnebrandolie en wandelingetjes naar zee.

De ultieme strandervaring ligt vanaf vandaag binnen handbereik. Wandel in een rustig tempo over het poederige witte zandstrand, laat u op traditioneel Thaise wijze masseren en geniet van het heerlijke Thaise eten. Dit gebied is echt een tropisch paradijs waar u bijna niet meer weg wilt. Het landschap is uitzonderlijk mooi, met de bergen op de achtergrond, de wuivende kokospalmen en de nog ongerepte stranden.

 

   


Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 18Stranddag. Geniet zolang het kan.

De dagen vliegen voorbij aan het strand. Neem dus de tijd om te genieten. Acteur Dustin Hoffman zei ooit: "De twee belangrijkste zaken om in leven te blijven zijn kokosnootmelk en de zon.” En daar zult u het in deze paradijselijke omgeving helemaal mee eens zijn.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: nachttrein

 

Dag 19Zwemspullen inpakken. Nachttrein naar Bangkok.

In de ochtend heeft u de kans om nog even een duik te nemen in zee of aan het strand een goed boek te lezen. Daarna wordt u, in de loop van de middag, naar het treinstation van Surat Thani gebracht. Aan het eind van de middag vertrekt dan de nachttrein naar Bangkok. U reist tweede klasse, met slaapplaatsen, in een gemeenschappelijke wagon.

 

   


Overnachting: Nouvo City Hotel
Maaltijden:
Vervoer: geen

 

Dag 20Terug in Bangkok. Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Eenmaal terug in Bangkok neemt u zelf een metertaxi naar uw hotel. De rest van de dag is naar eigen inzicht te besteden. Ontspan tijdens een Thaise voetmassage of misschien gaat u liever baantjes trekken in het hotel. Maar u kunt ook met een taxibootje over de klong naar de oude stad gaan. En wellicht wilt u Golden Mount, Chinatown of het Jim Thompson House bezoeken.


Als u wat tips wilt voor deze laatste dag in Thailand, neem dan contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 21Einde van uw reis door het land van de glimlach.

Vandaag eindigt uw reis door het land van de glimlach. Een reis die u niet snel zult vergeten en die u onbetaalbare herinneringen heeft opgeleverd.
Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis of…. naar uw volgende bestemming!Overnachtingen

Dag  
Hotel Stad
1 Nouvo City Hotel Bangkok
2 Nouvo City Hotel Bangkok
3 Kodaun River Kwai Resort  Kanchanaburi
4 Kodaun River Kwai Resort                Kanchanaburi
5 Athithara Homestay Ayutthaya
6 Le Charme Sukhothai Resort Sukhothai
7 Homestay Phrae
8 Homestay Phrae
9 Laluna Hotel & Resort Chiang Mai
10 Laluna Hotel & Resort Chiang Mai
11 The Park Hotel Chiang Mai
12 Bamboematje Trekking Jungle
13 The Park Hotel Chiang Mai
14 The Park Hotel Chiang Mai
15 Aava Resort & Spa Khanom
16 Aava Resort & Spa Khanom
17 Aava Resort & Spa Khanom
18  Aava Resort & Spa Khanom
19 Slaaptrein Bangkok
20 Nouvo City Hotel Bangkok
21 Vertrek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Thailand: Reis van de glimlach (21 dagen)
Reiscode:  T-0008
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.