+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Paradijselijk Thailand (14 dagen)

Paradijselijk Thailand (14 dagen)

Reiscode: T-0007

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.115
Minimum 4 ++ pers. € 1.097

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - KHAO SOK NATIONAL PARK (Jungle Safari) - KHAO LAK - BANGKOK

 

Dit is een reis voor mensen die twee weken lang met volle teugen willen genieten van alles wat het paradijselijke Thailand te bieden heeft! Voor landbestormers en waterratten. Voor klimmers en duikers. En uw persoonlijke voorkeur bepaalt hoe deze fantastische reis eruit gaat zien!

Wat wilt u allemaal gaan doen in Bangkok, de tempelstad aan de Chao Praya rivier? Denkt u aan snorkelen tussen het koraal en de kleurrijke tropische vissen? Ziet u al voor zich hoe u over de legendarische brug over de rivier de Kwai wandelt?


Thailand is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen op aarde en dat is meer dan terecht. De natuur is overweldigend mooi, de tempels indrukwekkend, de bevolking hartelijk en vriendelijk. En het eten is hier verrukkelijk! Plus: de zon schijnt hier bijna altijd.

 

De Paradijselijk Thailand Reis brengt u naar Bangkok, het nationaal park Khao Sok en de stranden van het verrassende Khao Lak.

 

Op Khao Lak gaat u de ultieme ontspanning tegemoet. Alleen al bij het zien van de eindeloze stranden, afgeschermd door mangrovebossen, voelt u de rust over u heen komen. Geniet op het strand of maak een boottocht naar de Similan Eilanden, volgens velen de mooiste eilanden van Thailand.


Wij kunnen u, als onderdeel van deze reis, een exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok aanbieden en daar zijn we heel trots op. Khao Sok is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit dicht, onontgonnen regenwoud en steile kalksteen bergen. Door de aanleg van een dam is het enorme stuwmeer Raja Phraba ontstaan. Ook zijn hierdoor grote delen van de jungle overstroomd. U gaat dit dierrijke gebied wandelend, per kano en per langstaartboot ontdekken. U overnacht in een drijvende ‘rafthouse’ bungalow van bamboe.Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Bangkok. Rooftop bar? Liggende Boeddha?

Alle wegen beginnen in Bangkok en leiden naar Bangkok, zo zegt men in Thailand. Niet meer dan logisch dus dat uw reist hier start. Thailands hoofdstad groeide in een eeuw uit van een stad met een paar honderdduizend inwoners tot een van de grootste en warmste metropolen ter wereld. Toch zult u zich hier niet verloren voelen. De Thai verwelkomen u met een glimlach en zullen u van harte welkom heten. Beleefdheid is daarnaast een kwaliteit die in Thailand erg gewaardeerd wordt.

 

   


Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze chauffeur en naar uw hotel gebracht.
In het enerverende Bangkok is van alles te beleven en dat kunt u op eigen wijze ontdekken. Maar als wij u een tip mogen geven, ga dan naar het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier en naar de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. U heeft een schitterend uitzicht op Bangkok vanaf de vele rooftopbars, maar u kunt ook een Thaise massage boeken of een heerlijke Thaise maaltijd eten in een authentiek restaurant.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Nederlanders weten als geen ander dat de fiets in een drukke stad het perfecte vervoermiddel is! Met deze tour fietst u een halve dag door Bangkok, zodat uw zintuigen optimaal geprikkeld worden. We starten om 9.00 uur ’s ochtends en de fietsroute eindigt na ongeveer drie uur.

U ziet van alles, ruikt van alles en proeft van alles. We komen bij Bangkoks trots Wat Arun en in Chinatown gebruiken we een lichte lunch die bij de tocht is inbegrepen. Onze fietstocht leidt ons ook naar de 24 uurs bloemen- en groentemarkt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning.

Let op: Het is de bedoeling dat u op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt bij Wat Arun gaat en na afloop van de tocht weer op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Vandaag kunt u zelf bepalen wat u gaat ondernemen. Misschien wilt u de stad in of heeft u liever een ontspannen voetmassage? U kunt ook lekker zwemmen en relaxen in het hotel. Maar u kunt ook een watertaxi nemen over het kanaal (klong) naar de oude stad, Golden Mount, Chinatown of het Jim Thompson House.
Als u meer suggesties wilt, dan kunt u gerust contact opnemen met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 4Drijvende markt, boottocht. Daarna naar de brug over de rivier de Kwai.

Op deze vierde dag in Thailand vertrekken we, na een vroeg ontbijt, per minibus naar de beroemde drijvende markt van Damnern Saduak. De route loopt langs de kust en we kunnen, als dit binnen het seizoen valt, zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt in de provincie Ratchaburi, ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok.


Per boot bereiken we binnen een half uur de markt, waar u uw ogen zult uitkijken. Honderden smalle bootjes verkopen hier levensmiddelen zoals fruit en vis en u krijgt een indruk van hoe het leven in Thailand er een eeuw geleden uitzag.

Vervolgens rijden we verder naar Kanchanaburi, bekend door de brug over de rivier de Kwai en de beruchte dodenspoorlijn. De lunch wordt geserveerd in een drijvend restaurant vlakbij de brug. Daarna bezoeken we Chungkai, een van de erebegraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van Chungkai is Wat Tham Khao Pun te bezichtigen, een tempel die in een grot is gebouwd. Tussen de stalagmieten en stalactieten bevinden zich boeddhistische en hindoeïstische beelden; een klein heiligdom. De Japanners gebruikten deze plek tijdens de Tweede Wereldoorlog als opslag.

De eindbestemming van vandaag is het Pung Waan Resort, dat aan de oever van de Kwai Noi rivier gelegen is. U kunt de namiddag naar eigen inzicht invullen. Wilt u een avontuurlijke fietstocht maken in de buurt of op een vlot varen? Het kan allebei. Maar misschien wilt u zich liever laten verwennen in Baan Pungnoi, een traditionele massagesalon en kruidensauna. U kunt ook afkoelen in het grote zwembad.

 

   


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 5Hellfire Pass, de trein van Ban Nam Lok. Drijvend hotel in de jungle.

Vandaag bezoeken we de Hell Fire Pass. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. De Japanners dwongen de krijgsgevangenen hier tot extreme werkuren, onder afschuwelijke omstandigheden. Er was amper materiaal om mee te werken, maar toch moest er een pas uit de berg worden gehakt voor een treinspoor. Veel krijgsgevangenen hebben het niet overleefd door de combinatie van hitte, te weinig voedsel en ziektes. U kunt deze 1200 meter lange en 5 meter brede passage verkennen onder leiding van een ervaren gids.

 

   

 

De lunch vindt plaats bij het treinstation van Ban Nam Tok. De reis wordt daarna voortgezet met een boemeltrein over de oude spoorlijn, richting het plaatsje Ta Ke Len. Het uitzicht vanaf de beroemde houten viaducten langs de Kwai is schitterend. U zult de mooiste foto’s maken.

We reizen verder naar een deels drijvend hotel, opgetrokken uit hout en bamboe, dat midden in de jungle is gebouwd. De eenvoudige kamers hebben airco, een badkamer met douche en toilet, en een veranda waarop u heerlijk kunt uitrusten.

De namiddag kunt u volgens uw eigen wensen invullen; het nabijgelegen dorpje bezoeken, zwemmen in de rivier, of luieren in uw hangmat. Natuurlijk kunt u zich ook laten masseren in de traditionele massagesalon. ’s Avonds dineert u met uitzicht over de rivier de Kwai.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 6Erawan watervallen. Nachttrein naar Surat Thani.

Vandaag reizen we naar de watervallen van Erawan. In de zeven helderblauwe terrassen kunt u heerlijk zwemmen. De kleine visjes die hier ook graag ronddobberen kunnen zich vastzuigen aan uw huid; hoewel dit kriebelt, is het niet gevaarlijk. In luxe massagesalons worden deze zelfde visjes gebruikt om de huid op natuurlijke wijze te reinigen.


Dit keer lunchen we vlakbij de Srinakarin dam: de grootste dam in Thailand. U krijgt ook de tijd om deze even te bekijken.

 

Daarna wordt u op tijd naar het station gebracht, waar de nachttrein richting Surat Thani om 19.35 uur vertrekt.

 

   


Overnachting: Palm View
Maaltijden: lunch, diner
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 7Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.

Rond 7.00 uur bereiken we Surat Thani. Onze chauffeur wacht u daar op en brengt u vervolgens naar Nationaal Park Khao Sok.

Het is voor ons een eer dat wij, als onderdeel van deze reis, u deze exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok mogen aanbieden. Khao Sok is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat grotendeels uit regenwoud en steile kalksteenbergen. Zeer ervaren gidsen zullen u van dienst zijn bij het ontdekken van dit tropisch regenwoud.


De accommodatie waar u verblijft is eenvoudig, soms zonder elektriciteit of moderne communicatiemiddelen. Dit is op zich al een avontuur! U logeert in een drijvend 'rafthouse' (bungalow van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, geheel omsloten door tropisch regenwoud.

 

   


U gaat de omgeving verkennen op een wijze die daarbij past: per kano! We zakken de rivier af en zult betoverd worden door de weelderige natuur van Khao Sok. Enorme bomen, prachtige kliffen en lange lianen, alles komt langs. Voor uw veiligheid wordt zorg gedragen door onze lokale gids. Ook kan hij u alles vertellen over dit indrukwekkende nationale park en over de dieren die u waarschijnlijk zult ontdekken, zoals apen, slapende slangen in de bomen of tropische vogels.


Na deze riviertocht heeft u de tijd om te relaxen. Tijdens het diner, verlicht door olielampen, ziet u vuurvliegjes en hoort u bijzondere junglegeluiden. U zult geen moeite hebben om na deze dag in de natuur als een blok in slaap te vallen.


Overnachting: rafthouse
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck, boot

 

Dag 8Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.

Nadat u van een voedzaam ontbijt genoten heeft, rijden we met een pick-up truck in ongeveer een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit gigantische stuwmeer is ontstaan door de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomd zijn. U ziet hoge rotsformaties en boomtoppen uit het water oprijzen, wat een onwerkelijke aanblik geeft.


Vervolgens vaart u met de longtail boot naar Cheow Lan Lake. U bent wederom ongeveer een uur onderweg. Tijdens de autorit maken we een stop bij de lokale markt van Takhun. Als er eenmaal is ingecheckt en u heerlijk geluncht heeft, kunt u gaan zwemmen in het meer.

’s Middags wacht u een avontuur tijdens de junglewandeltocht. Deze leidt u langs grotten met bijzondere koralen en spelonken met vleermuizen. U kunt ervoor kiezen om via het heldere water de donkere grot binnen te zwemmen; een aparte ervaring!

 

   


Voor aanvang van het diner heeft u de tijd om even na te genieten. Als u weer genoeg energie heeft opgedaan, staat er een korte ‘nachtelijke’ safari vaartocht op de agenda. Dit kunt u echt niet missen, het is sprookjesachtig mooi! U ervaart het nachtleven op en rond het meer.

U overnacht in een bamboe raft house, waar u sterren aan de hemel ziet glinsteren en in slaap valt met junglegeluiden op de achtergrond.


Opmerking: om milieutechnische redenen vormt het meer ‘de badkamer’; de toiletten zijn aldus bereikbaar via een drijvende brug op het nabije eilandje.

Overnachting: Khaolak Sunset Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: boot, minibus

 

Dag 9Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise reis; verder naar Khao Lak.

Vandaag staat er een Wildlife Safari Cruise op het programma. Na het ontbijt gaat u per boot bijzondere dieren spotten, zoals de speelse gibbons en de excentrieke neushoornvogel. U kunt ook de Hiking Klong Mui Nature Trail bewandelen.
Als u terug komt staat de lunch voor u klaar. Daarna is het tijd geworden om uit te checken en per boot naar de Raja Prabha Pier te varen. Rond 14.30 uur zult u daar aankomen.
Vanaf deze plek of Palm View bungalow vertrekt u per gedeelde minibus (inclusief) voor de doorreis naar Khao Lak.

 

   


Overnachting: Khaolak Sunset Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 10Khao Lak. Het is tijd om te ontspannen.

Khao Lak is het rustige alternatief voor het drukkere en bekende Phuket. Eenmaal op dit heerlijke eiland aangekomen voelt u meteen de ontspanning intreden. De mangrovebossen, de lange witte stranden; Khao Lak is ‘a sight for sore eyes to see’.
Khao Lak is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor stranddagen of uitstapjes naar de nabijgelegen Similan of Surin eilanden. Ook zijn de nationale parken niet ver weg, waar u van nog meer natuurschoon kunt genieten. Khao Lak betekent eigenlijk ‘Lak Berg’, maar het is bekend geworden als verzamelnaam voor dit hele gebied. Dus ook het strand, de baai en wat kleine dorpjes zijn in deze naam ondergebracht.

 

   


Overnachting: Khaolak Sunset Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Dagje in Khao Lak, dagje aan het strand.

Het Khaolak Sunset Resort, waar u verblijft, is omgeven door dicht tropisch regenwoud en is prachtig gelegen aan de Andaman zee. Het resort heeft een privéstrand vanaf waar u direct de glasheldere zee in kunt duiken. Daarnaast beschikt het resort over een groot zwembad van 120 m2, inclusief een kinderbad.

 

   


Overnachting: Khaolak Sunset Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 12Vrije dag in Khao Lak.

Khao Lak is rustig en mooi, alleen het weer is wat wisselvallig. Tussen mei en oktober is de kans op regen aanwezig, in meer of mindere mate. Als u dit een probleem vindt, is het mogelijk om een alternatieve locatie voor u te regelen.

 

   


Overnachting: Khaolak Sunset Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Khao Lak. Zin in een uitstapje?

U kunt gewoon lekker bij het zwembad blijven met een tropische fruitdrank in uw hand of heerlijk genieten van een zeebriesje op het strand. Maar als u zin heeft om wat anders te zien, kan dat natuurlijk ook. In dat geval wilt u misschien de Similan Eilanden ontdekken (niet inclusief).


De Similan Eilanden staan bekend als de mooiste eilanden van Thailand. Hier is nog ongerepte flora en fauna te zien, kleurrijke vissen en koralen. Op weg naar deze prachtige eilanden wordt de boot vaak door walvishaaien verwelkomd. We doen onder meer het onbewoonde eiland Koh Ba-Ngu aan. Er zijn rotsformaties te zien in de vorm van laarzen of het hoofd van Donald Duck! Ook heeft u vanaf de rotsen prachtig uitzicht over de omgeving.
Meer weten? Indien u een excursie naar de bekende Similan eilanden wenst, neem dan gerust contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, vliegtuig

 

Dag 14Waar gaat de reis nu heen?

De afgelopen veertien dagen waren net een droom, maar wel een die u nooit meer zult vergeten! Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Phuket, waarna u terugvliegt naar Bangkok of Nederland.

 

   


Overnachtingen

Dag      
Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Pung-Waan Resort Kanchanaburi
5 Kodaun River Kwai Resort               Kanchanaburi
6 Slaaptrein Surat Thani
7 Palm View Khao Sok
8 Raft House Khao Sok
9 Khao Sok Sunset Resort Khao Sok
10 Khao Sok Sunset Resort Khao Sok
11 Khao Sok Sunset Resort Khao Sok
12 Khao Sok Sunset Resort Khao Sok
13 Khao Sok Sunset Resort Khao Sok
14 Vertrek naar nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Paradijselijk Thailand (14 dagen)
Reiscode:  T-0007
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.