+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Onvergetelijk Thailand (21 dagen)

Onvergetelijk Thailand (21 dagen)

Reiscode: TRG-0003

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.670
Minimum 4 ++ pers. € 1.481

Hoogtepunten

REISROUTE : BANGKOK - KANCHANABURI - AYUTTHAYA - SUKHOTHAI - NAN - CHIANGRAI - CHIANG MAI - KOH PHANGAN - BANGKOK

 

Met de Onvergetelijk Thailand reis gaat u de ziel van Thailand ervaren. Hoe is het land gevormd en hoe ziet het dagelijks leven er nu eigenlijk uit? We gaan het zien, van Bangkok tot Nan, waar ‘de mensen uit het woud’ wonen.

U reist in 21 dagen langs de hoogtepunten van Thailand. Voor een groot deel van deze reis heeft u een eigen chauffeur tot uw beschikking. Zo kunt u de dagen indelen zoals het u het beste uitkomt, zowel qua vertrektijden als met betrekking tot pauzes onderweg.


U gaat als het ware terug in de tijd, naar de oude Siamese hoofdstad Sukhothai en de Gouden Stad Ayutthaya. Hier werden de fundamenten gelegd voor wat later Thailand zou worden.

U zult gefascineerd zijn door het eenvoudige leven in het Noorden van Thailand; in overeenstemming met de natuur en gebaseerd op eeuwenoude tradities.

Maar een land is niets zonder mensen en die zult u bij heel verschillende gelegenheden gaan ontmoeten. Zo zijn er de wereldburgers in het wervelende Bangkok, maakt u kennis met de ‘geest met de gele bladeren’ als u een bergstam bezoekt of met de fruitverkopers op het eiland Phanngan. U zult begroet worden met een glimlach.

 
Er zijn zoveel prachtige dingen te zien en te beleven in Thailand, dat u die waarschijnlijk nooit meer zult vergeten! Zo is er het sprookjesachtige Ang Thong Marine Park: een verzameling van 42 eilandjes in de Golf van Thailand. Maar ook de witte tempel van Chiang Rai is een bezoek waard en het schrobben van de olifanten bij de Lahu is bijzonder om mee te maken. U zult uw ogen uitkijken op de unieke treinmarkt Mae Khlong, waar de trein dwars over de markt heen rijdt. En wat dacht u van een vaartocht per bamboevlot over de Taeng rivier? De Liggende Boeddha in Bangkok? Maar laten we ook de jungle, de drijvende markt, de rijstvelden, de bergen en de watervallen niet vergeten. Bovendien is in Phitsanulok het mooiste boeddhabeeld van het land te bewonderen. Dit wordt met recht een onvergetelijke reis!Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Bangkok. Rooftop bar? Liggende Boeddha?

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht. Daarna kunt u op uw gemak bedenken wat u wilt gaan doen.
Een welbekend gezegde in Thailand is: ‘Alle wegen beginnen in Bangkok en leiden naar Bangkok’. Geen betere plek om uw reis te starten dus.

De beroemde hoofdstad van Thailand groeide in honderd jaar uit van een stad met een beperkt inwonersaantal tot een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Desondanks zult u zich hier niet verloren voelen; de Thai zijn vriendelijk, behulpzaam en erg gesteld op goede manieren en lachen. In deze grootse stad valt er van alles te beleven.

 

   


U kunt Bangkok op eigen wijze ontdekken, maar wij raden u aan het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken, of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Geniet van het magistrale uitzicht over de stad vanaf een rooftop bar, geniet van een echte Thaise massage of proef van het verrukkelijke Thaise eten in een van de vele restaurants.


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets. Wat Arun, Wat Prayoon, Chinatown.

Een originele en effectieve manier om de Thaise hoofdstad te ontdekken is per fiets! Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag lang door de stad. U zult met al uw zintuigen ervaren wat een levendige stad Bangkok is. De kleuren en geuren komen u tegemoet! We zullen langs verschillende hoogtepunten komen tijdens deze fietstocht: Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de 24 uurs bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning.

Om 9.00 uur ’s ochtends wordt u verwacht bij de startplaats van de tocht bij Wat Arun, waar u op eigen gelegenheid naar toe komt. De fietstocht duurt ongeveer drie uur en een lichte lunch in Chinatown maakt hier onderdeel van uit. Na afloop regelt u zelf weer de terugkeer naar het hotel.

 

   


Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 3Eigen chauffeur. Van Bangkok naar Kanchanaburi. Slaap op een rivier raft!

Met ingang van vandaag heeft u de komende tijd een eigen chauffeur! Hierdoor kunt u zelf uw programma vaststellen en gaan en staan waar u wilt. U krijgt een lijst mee met hierop must-see bezienswaardigheden, maar hieronder kunt u alvast een aantal ideeën opdoen.

 • De unieke treinmarkt Mae Khlong. Op bepaalde tijden rijdt de trein hier dwars over de markt. Handelaren halen vlak voor dat moment hun waar snel binnen en stallen alles weer uit zodra de trein voorbij is.
 • Damnoern Saduak. Dit is de beroemdste drijvende markt in de omgeving van Bangkok. Vaar met een boot tussen de handelaren door en geniet van de taferelen op de markt terwijl u een frisse ijskoffie drinkt.
 • Lunch bij het Dejtosapak Restaurant. Deze eetgelegenheid is boven de zee gebouwd. Hierdoor heeft u een fantastisch uitzicht tijdens het eten van authentiek Thaise gerechten.
 • Kanchanaburi Erebegraafplaats. Dit is de plek waar bijna zevenduizend Nederlandse en andere geallieerde krijgsgevangenen voor eeuwig rusten; zij kwamen om tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn.
 • De brug over de rivier de Kwai. Dit is een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen en die bekend werd vanwege de film die hier ooit over is gemaakt. Het is een reminder van het drama dat zich hier heeft afgespeeld.
 • Treinrit Birma dodenspoorlijn. Een adembenemende treintocht over houten viaducten via het beruchte traject langs de Kwai. U verblijft in Kanchanaburi, in bamboehouten rivier 'rafts'.

 

   

 
Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 4Eigen chauffeur. Omgeving van Kanchanaburi.

De tweede dag met uw eigen chauffeur. U bepaalt zelf uw programma, maar als u aanbevelingen wilt, leest u dan onze suggesties even door.

 • Hell Fire Pass. Een krijgsgevangene die de gruwelijkheden alhier overleefde, schreef de volgende onheilspellende woorden op: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante". Zo kreeg deze pas zijn naam. De Japanners dwongen de krijgsgevangenen destijds tot onmenselijke werkzaamheden. Er moest een pas uit een berg worden gehakt voor een treinspoor, maar er was nauwelijks materiaal om mee te werken. Velen legden het leven wegens voedselgebrek, ziektes en gruwelijke hitte.
 • De Erawan watervallen. Deze bestaan uit zeven helderblauwe waterterrassen waarin u heerlijk kunt zwemmen. Ook kunt u wandelen langs de verschillende niveaus of een rustmoment uitkiezen om te picknicken.
   
   

 

Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, fiets

 

Dag 5Eigen chauffeur. Van Kanchanaburi naar Ayutthaya. Fietstocht in Ayutthaya.

Ook vandaag heeft u weer de beschikking over een eigen chauffeur. In Ayutthaya staat er een fietstocht gepland. De ochtend is voor uzelf om in te vullen. Wij raden u het volgende uitstapje aan.

 • Wat Chai Wattanaram. Deze ruïne was de eerste tempel die door koning Prasat Thong werd gebouwd. Het was een eerbetoon aan zijn moeder en prachtig gelegen aan de rivier. In de 18e eeuw werd de tempel grotendeels vernietigd door de Birmezen. Maar de centrale stoepa (35 meter hoog) en enkele andere stoepa’s staan nog steeds overeind.

 

Om 13.30 uur gaat u een fietstocht maken langs de ruïnes van de oude koningsstad Ayutthaya. U ziet hier onder meer het vroegere Koninklijk Paleis, de in goede staat verkerende tempel Wat Na Phramen en het fotogenieke Wat Mahatat; hier kunt u het beroemde Boeddhahoofd, verstrengeld in een Banyan boom, bewonderen.

 

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een immense stad, in die tijd nog groter dan Parijs. Omdat Ayutthaya centraal op de handelsroute tussen China en India lag, werd het druk bezocht door handelaren in rijst, hout en wapens. Dat zorgde voor de nodige welvaart. Diplomaten en kunstenaars kwamen ook graag naar de stad. Het stond er vol tempels, paleizen, beelden en kloosters. De roemruchte rol van Ayutthaya kwam aan zijn einde door de Birmezen. Om hun gebied uit te breiden werd er rond 1765 al behoorlijk gevochten om het koninkrijk Ayutthaya en andere delen van Thailand. De Birmezen omsingelden Ayutthaya net zo lang totdat ziektes en uitputting het hadden geveld. In 1767 werd de stad overrompeld en voor het grootste deel met de grond gelijk gemaakt.

 

   


Het karakteristieke Athithara Guesthouse wordt uw verblijfsadres. Het huis en de kamers zijn in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. Hoewel de faciliteiten eenvoudig zijn, is de sfeer zeer goed en de locatie prachtig.

Als u gaat watertanden van riviergarnalen, raden wij u aan om in The Good View restaurant te dineren, dat net buiten de stad ligt.


Overnachting: Le Charme Sukhothai Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 6Eigen chauffeur. Van Ayutthaya naar Sukhothai.

Vandaag reist u door de geschiedenis. Sukhothai was het eerste Siamese koninkrijk, lang voordat Ayutthaya een rol ging spelen in de Thaise geschiedenis.
Terwijl u onderweg bent naar Sukhothai kunt u de volgende dingen ondernemen.

 

Lopburi is een van de oudste en meest sfeervolle steden van Thailand. Net zoals Amsterdam bekend staat om haar duiven op de Dam, staat Lopburi bekend om zijn makaken (apen). Samen met een groot aantal historische bezienswaardigheden maakt dit Lopburi tot een stad die de moeite waard is om een stop voor te maken.

 

Als het tijd wordt om te eten, raden wij de Chaba Lagoon aan in Chaimat. Vanaf de snelweg is dit restaurant te bereiken door ongeveer vijf minuten door de rijstvelden te rijden.

 

   

 

De Phra Si Rattana Mahathat tempel is beroemd omdat hier het mooiste Boeddhabeeld van het land te zien is (volgens de Thai). Deze tempel staat in Phitsanulok. Koning Rama V was zo onder de indruk van dit beeld dat hij het naar Bangkok wilde brengen. De plaatselijke bevolking kwam echter in opstand en dus bleef de Boeddha in Phitsanulok, waar maar weinig toeristen komen.


Overnachting: Nan Seasons Boutique Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 7Eigen chauffeur. Van Sukhothai naar Nan.

Vandaag bepaalt u wederom uw eigen agenda. Toch adviseren wij u om op tijd op te staan; dan heeft u de kans om, voordat u op weg gaat naar Nan, een fietstocht door het Sukhothai historische park te maken. In dit park staan bijzondere beelden en overblijfselen van tempels uit Thailands eerste hoofdstad, toen koning Ramkhamhang regeerde en hij de stad tot wasdom bracht (13e/14e eeuw).

 • U kunt heerlijk lunchen in Kaeng Sak, een lokaal restaurantje op een mooie plek aan het water. Van deze locatie wordt een kaartje bijgevoegd in het reisdossier.
 • Wat Phumin in Nan is een bijzondere tempel, alleen al door de muurschilderingen van bebaarde, pijprokende buitenlandse zeelieden en dik aangeklede Europese vrouwen plus een grote driemaster. De tempel is in 1596 gebouwd op de rug van twee reuzenslangen. Wat Phumin heeft vier ingangen, die bewerkt zijn met houten poorten. Het altaar is gedecoreerd met Boeddhabeelden.
 • De Phra That Chae Haeng Tempel is al gebouwd in de 14e eeuw, net over de brug van de Nan rivier. Vanaf de tempel heeft u een fraai uitzicht over de stad en de vallei.

 

   


Overnachting: Nan Seasons Boutique Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: jeep

 

Dag 8Tour in Nan: De geesten van de gele bladeren.

Deze tour is uniek en onvergetelijk! Tijdens de trektocht door de prachtige provincie Nan, met jeep en korte wandelingen, wordt er kennis gemaakt met de bijna uitgestorven cultuur van de Mlabri gemeenschap.


De Mlabri, wat letterlijk 'mensen uit het woud' betekent, wonen voornamelijk in Nan. In heel Azië zijn er nog maar ongeveer 120 mensen onderdeel van deze stam. Door de lokale bevolking werden de Mlabri ‘Phi Thong Luang’ genoemd: de geesten van de gele bladeren. Die benaming hebben ze te danken aan het feit dat de stam diep in de jungle leefde en zelden gezien werd. De Mlabri gebruikten bladeren van de bananenboom om hun huizen af te dekken. Als de bladeren vergeelden, trokken ze weer verder naar een andere plek. De stamleden waren jagers/verzamelaars en leefden in zeer klein gezinsverband.


Tijdens deze trektocht komt u tevens langs dorpen van de Htin en de Yao. Hier kunt u van een lokale lunch genieten. De provincie Nan is nog niet heel bekend bij toeristen en is daarom rustiger en authentieker dan soortgelijke plaatsen in de provincie Chiang Mai.

De terugreis voert door het prachtige berglandschap, waar u fantastische foto’s van kunt maken. Ook zal er tussentijds nog een stop worden gemaakt bij de Hmong stam.

 

   


Overnachting: Laluna Hotel & Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 9Eigen chauffeur. Van Nan naar Chiang Rai.

Vandaag reist u van Nan naar Chiang Rai, een indrukwekkende rit door het woeste Noorden van Thailand. De natuur is hier prachtig en puur. U kunt wederom uw eigen dag indelen.

 

Start uw dag in het schattige koffiehuis Ta Kwan. Koffie drinken is hier een hele belevenis. Er wordt veel werk gemaakt van de presentatie; met slagroom wordt uw overigens al heerlijke koffie tot een waar kunstwerk verheven. Als u geen trek heeft in koffie, kunt u ook gewoon thee, smoothies of een lunch bestellen. De locatie van Ta Kwan is ideaal; het ligt op een idyllische plek aan het meer.

 

In de 13e eeuw was Chiang Rai al het middelpunt van het Lanna koninkrijk. Vijfhonderd jaar later werd het ingelijfd bij Siam, het latere Thailand. Chiang Rai is een van de mooiste gebieden van Thailand, met prachtige rijstvelden en bergen. Het maakte onderdeel uit van de Gouden Driehoek: een verwijzing naar het gebied waar de rivieren de Ruak en de Mekong samenvloeien en waar Myanmar, Laos en Thailand elkaar treffen. Inmiddels staat De Gouden Driehoek synoniem voor de opiumhandel in deze regio. In het midden van de vorige eeuw werd hier de meeste opium ter wereld geproduceerd. Mede door de inzet van koning Bhumibol zijn veel boeren overgeschakeld van de opiumteelt naar het verbouwen van groente.

Chiang Rai heeft een levendige avondbazaar. Bergstammen uit de regio komen hier naar toe om hun spullen te verkopen en de plaatselijke klokkentoren wordt 's avonds op verschillende manieren belicht. Dit zorgt voor een feestelijke sfeer.

 

   


Overnachting: Laluna Hotel & Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 10Eigen chauffeur. Chiang Rai.

In Chiang Rai is er meer dan genoeg te doen. We geven u een aantal suggesties.

 • De Mae Sai grensmarkt, tussen Thailand en Myanmar. Mae Sai is de meest noordelijke stad van Thailand en ligt dichtbij Myanmar (het oude Birma). Dit is een leuk moment om even te stoppen en te kijken hoe het hier in zijn werk gaat. Er zijn unieke presentjes te koop. Eigenlijk is heel Mae Sai een grote openlucht markt. En als u trek krijgt, zijn er vele restaurants om neer te strijken.
 • Het Yoongkhao restaurant is prachtig gelegen; het heeft een rustige tuin met uitzicht op de bergen. Alle specialiteiten hier komen uit het noorden van Thailand.
 • Het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos (Golden Triangle) wordt gevormd door het plaatsje Sop Ruak. De grens wordt eigenlijk bepaald door de samenvloeiende rivieren: de Nam Ruak en de Mekong. Dit is goed te zien vanaf de heuvel waarop de 1200 jaar oude Phra That Phu Khao tempel staat. Vanuit Sop Ruak kunt u een boottocht maken door het grensgebied of u kunt het souvenirdorp Done Xao bezoeken in Laos.
 • Het Opium Museum (Golden Triangle) is een must-go voor de liefhebbers. De Opiumhal geeft informatie over het telen en gebruiken van opium in de afgelopen 5000 jaar en vertelt hoe opium naar Azië kwam. In het Opiumhuis zijn attributen te zien die nodig zijn om opium te verbouwen en gebruiken. Ook zijn er getuigenissen bewaard van vroegere opiumverslaafden.
    
   

 

Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 11Eigen chauffeur. Van Chiang Rai naar Chiang Mai.

Als er een ding is wat u niet mag overslaan op deze reis, dan is het de Witte Tempel. Wat Rong Khun is een onconventionele, hedendaagse tempel die in 1997 ontworpen is. Het oogverblindend witte exterieur trekt direct de aandacht. De architect heeft hiermee geprobeerd de reinheid van Boeddha weer te geven. Met een wit mozaiek wordt Boeddha’s wijsheid uitgedrukt. Net zoals bijvoorbeeld de Sagrada Familia van Gaudí in Barcelona is de tempel nog niet af. Waarschijnlijk zal het complex pas rond 2070 volledig klaar zijn. Tegen die tijd zal het uit negen gebouwen bestaan, met elk een eigen betekenis.

 • Een half uur buiten Chiang Rai of twee uur van Chiang Mai vandaan, ligt het Charin Garden Resort. In de tuin, die aan de rivier ligt, kunt u even pauzeren met heerlijk versgemaakt gebak.
 • Op ongeveer een kwartier rijden van Chiang Mai ligt de Sankampaeng Bor Sang Parasolfabriek. Hier kunt u het productieproces van de parasol van nabij volgen. Ook ziet u kunstenaars aan het werk die parasols, telefoonhoesjes of sjaals beschilderen.

 

   


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck

 

Dag 12Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.

Dit wordt een bijzondere dag! Om 9.00 uur vertrekken we per truck uit Chiang Mai en rijden we richting het noorden, naar het Nationaal Park Chiangdao. Onderweg doen we boodschappen op de lokale markt van Mae Malai. De kans zit erin dat u hier vruchten en kruiden tegenkomt die u nooit eerder heeft gezien of geproefd. Voordat de jungle trektocht aanvangt, wordt er bij de Mok Fa waterval gestopt zodat u even kunt afkoelen in het frisse water. Vervolgens krijgt u een lunch van lokale gerechten aangeboden in een restaurant in Baan Pang Lun.


’s Middags bezoeken we eerst een heetwaterbron, waarna we de hierop volgende anderhalf uur te voet verder gaan door de jungle. In een dorp van de Karen (de grootste bergstam in Thailand) maken we een stop. Er wonen ongeveer een miljoen Karen in het noorden van het land, vlakbij Myanmar, waar zij oorspronkelijk vandaan komen. Bij een subgroep van de Karen, de Padaung stammen, dragen de vrouwen meerdere ringen om hun hals zodat de nek optisch langer lijkt.

Op ongeveer twee uur lopen van het eerste dorp bereiken we het tweede Karen dorp. Hier wacht een diner, kunt u uitrusten en zult u de nacht doorbrengen.

 

   


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: olifant, vlot, truck

 

Dag 13Olifantenkamp in de jungle, met het bamboevlot de rivier af.

We beginnen de dag met een ontbijt in het dorp. Vervolgens wandelen we in een uur naar een werkolifantenkamp. Hier ontmoet u de olifanten en hun verzorgers, de mahouts. Als u dat leuk vindt, kunt u met een werkolifant de jungle in trekken. Het duurt ongeveer een uur voordat u een dorpje van de Lahu bergstam heeft bereikt. Vervolgens wordt er hier geluncht.


’s Middags varen we op een bamboe vlot de Taeng rivier af. Terwijl we rustig door de uitzonderlijk mooie natuur drijven, kunt u genieten van al het moois om u heen. De tocht duurt pakweg drie uur en we zullen ook een paar spannende stroomversnellingen passeren.
Bij een Shan dorpje eindigt ons avontuur van vandaag. Hier zal de truck klaar staan om u weer naar Chiang Mai te brengen. Rond 17.00 uur bent u terug in uw hotel.

 

   


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek aan de geliefde Doi Suthep tempel?

Hoewel u ervoor kunt kiezen om gewoon lekker niets te doen, heeft u vandaag ook de kans om een bijzonder uitstapje te maken. Wij raden een bezoek aan de Doi Suthep tempel zeker aan.


Als u eenmaal Wat Doi Suthep heeft bereikt, ruim 300 trappen hoog, wordt u verrast met een prachtig uitzicht over de omgeving. Wat Doi Suthep is een van de belangrijkste tempels in dit deel van Thailand. De legende zegt dat een witte olifant hier een stukje bot uit de schouder van Boeddha naar toe heeft gebracht. Op de plek waar de olifant halt hield, is later het tempelcomplex gebouwd. Op de top van de berg staat een gouden stoepa te stralen in het volle licht. Mensen uit de omgeving komen hier naar toe om te bidden, lotusbloemen achter te laten en offers te brengen. Er staan her en der fruitbomen, kleine altaars en monumenten. En… natuurlijk staat er een beeld van de witte olifant.

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, vliegtuig, boot

 

Dag 15Van Chiang Mai naar Koh Phangan.

Als u inmiddels toe bent aan een paar dagen zon, zee en strand, dan wordt u op uw wenken bediend. Onze chauffeur brengt u naar de luchthaven van Chiang Mai, waar u een snelle vlucht neemt naar Surat Thani. Vanuit hier reist u per bus en boot naar Koh Phangan.

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 16Koh Phangan, een van Thailands meest geliefde eilanden.

Koh Phangan is een paradijselijk mooi eiland. Het is populair bij feestvierders die de full moon feesten willen beleven, maar ook bij reizigers die juist op zoek zijn naar de rust van het Thaise eilandleven. Het grootste deel van het eiland bestaat uit tropisch regenwoud.


Ongeveer 600 jaar geleden kwamen monniken als eerste op Koh Phangan. Ze bouwden de Phu Khao Noi tempel en zetten hiermee de toon voor de gemoedelijkheid en rust die dit eiland nog steeds definieert.

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot, kajak

 

Dag 17Koh Phangan. Tocht naar Ang Thong Marine Park.

Een verzameling van 42 kleine eilanden in de Golf van Thailand vormt het Ang Thong Marine Park. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten. Het park nodigt uit om de ongerepte stranden en het onderwaterleven te verkennen. Deze sprookjesachtige omgeving zal een onuitwisbare indruk bij u achterlaten.


Indien u meer informatie over de dagtocht naar Ang Thong Marine Park, waarin u kunt snorkelen en kajakken wenst, dan kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 18Koh Phangan. Het mooie strand van Thong Nai Pan.

Aan de noordkant van het eiland, bij Thong Nai Pan, liggen de rustigste en mooiste stranden van Koh Phangan. Hier bevindt zich het Havana Beach Resort. De omgeving heeft een ongerept binnenland en een blauwe zee met koralen en tropische vissen.

Naast een fraai strand beschikt het resort over een groot zwembad. Ook worden er in de goed gesorteerde bar heerlijke cocktails geserveerd. Het restaurant serveert internationale en lokale gerechten, maar ook Indiase specialiteiten en barbecue.

 

   

 

Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 19Koh Phangan. Strandtocht, snorkelen of gewoon een Mai Tai aan de bar?

Er zijn meer dan twintig stranden op het idyllische Koh Phangan. U kunt lange wandelingen maken, maar er is ook de mogelijkheid om een brommer te huren en hiermee zo veel mogelijk stranden te verkennen.


Wie van snorkelen en duiken houdt, kan op Koh Phangan goed uit de voeten. Maar als u gewoon wil relaxen in en nabij het resort, zult u zich ook niet vervelen. Het strand, het zwembad en de tropische omgeving bieden genoeg vertier.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: nachttrein

 

Dag 20Vertrek Koh Phangan. Nachttrein naar Bangkok.

Vandaag wordt u terug gebracht naar Surat Thani. Vanaf hier reist u per nachttrein (2e klasse) terug naar Bangkok.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: geen
Vervoer: geen

 

Dag 21Aankomst met de nachttrein in Bangkok.

Met de aankomst in Bangkok is er een einde gekomen aan deze Onvergetelijk Thailand Reis!

 

   


Overnachtingen

Dag Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Boutique Raft Resort Kanchanaburi
4 Boutique Raft Resort Kanchanaburi
5 Athithara Homestay Ayutthaya
6 Le Charme Sukothai Resort Sukothai
7 Nan Seasons Boutique Resort Nan
8 Nan Seasons Boutique Resort                  Nan
9 Laluna Hotel en Resort Chiang Rai
10 Laluna Hotel en Resort Chiang Rai
11 Raming Lodge Chiang Mai
12 Bamboematje Trekking Jungle
13 Raming Lodge Chiang Mai
14 Raming Lodge Chiang Mai
15 t/m 19   Havana Beach Resort Koh Phangan
20 Slaaptrein Slaaptrein
21 Vertek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Onvergetelijk Thailand (21 dagen)
Reiscode:  TRG-0003
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.