+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Land van Twee Zeeën (18 dagen)

Land van Twee Zeeën (18 dagen)

Reiscode: T-0027

in overleg
Totaal, incl.fee Minimum 2-3 pers. € 1.295
Minimum 4 ++ pers. € 1.278

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI (River Kwai) - KHAO SOK NATIONAL PARK (Jungle Safari) - KOH PHANGAN - KRABI - KOH PHI PHI - KRABI

 

Eindeloos witte stranden, wuivende palmbomen, tropische cocktails en een schitterende zonsondergang… We dromen er allemaal wel eens over. Maar wat als deze droom nu werkelijkheid kan worden?

Met de reis Thailand: Land Van Twee Zeeën weten we zeker dat dit mogelijk is! In 18 dagen maakt u kennis met al het moois dat Thailand te bieden heeft!


Tijdens deze reis is ook een exclusief bezoek aan Khao Sok opgenomen: een van de mooiste nationale parken van Thailand. Het bestaat voor het grootste deel uit steile kalksteenbergen en tropisch regenwoud. Onder leiding van een ervaren gids heeft u de mogelijkheid om dit regenwoud te gaan verkennen. Ook staat het magistrale stuwmeer Raja Phraba op het programma, wat ontstaan is door de aanleg van een dam. Hierdoor zijn grote delen van de jungle overstroomd en ziet u prachtige rotsformaties en boomtoppen uit het water oprijzen.
In Kanchanaburi komt de geschiedenis tot leven. U vindt hier begraafplaatsen ter ere van de (Nederlandse) krijgsgevangenen die tijdens de aanleg van de beruchte Birma dodenspoorlijn overleden. We brengen een bezoek aan de brug over de rivier de Kwai, beroemd geworden door de gelijknamige speelfilm. Ook ziet u de Hellfire Pass, waar onder mensonterende omstandigheden een pas uit een berg moest worden gehakt.


Het zuiden van Thailand ligt tussen twee zeeën. Aan de westkant ligt de Andaman Zee, met daarin het wonderschone eiland Koh Phi Phi. De uitvalsbasis is Krabi, een Thaise badplaats. Aan de oostkant ligt de Golf van Thailand. Hier ligt het geliefde eiland Koh Phangan.


Alle ingredienten voor een heerlijke, ontspannen strandvakantie zijn aanwezig! Maar ook Bangkok en de natuurlijke schoonheid van het Thaise vasteland krijgen de nodige aandacht op deze onvergetelijke reis.Dagprogramma

Dag 1Het is begonnen! Welkom in Bangkok.

Het is niet meer dan logisch dat uw reis in Bangkok start: er wordt door de Thai gezegd dat alle wegen hier beginnen en naar toe leiden. De hoofdstad wordt Krungthep genoemd en groeide in ruim honderd jaar uit tot een van de warmste en grootste metropolen ter wereld. Toch zult u zich hier niet verloren voelen. De Thai zijn buitengewoon vriendelijk en heten u hartelijk welkom. Beleefdheid en humor worden hier zeer op prijs gesteld.

Eenmaal in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.

U kunt Bangkok op eigen wijze gaan verkennen. Als wij u een tip mogen geven, vergeet dan niet het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken. Ook de grote Liggende Boeddha in Wat Pho is een echte aanrader.

Bangkok is van bovenaf te bewonderen in een van de vele rooftop bars. Ook zijn er talloze salons die een traditionele Thaise massage aanbieden. Qua eten heeft u genoeg keuze in Bangkok; overal zijn restaurantjes die heerlijke Thaise gerechten opdienen.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets. Diner op grote hoogte in de Baiyoke Tower.

U gaat op originele wijze de Thaise hoofdstad verkennen: per fiets! Deze tocht start om 9.00 uur en zal ongeveer drie uur in beslag nemen. Een lichte lunch is hierbij inbegrepen.

De sfeer van Bangkok zal in geuren en kleuren bij u binnenkomen. Op de fiets kan het bruisende leven in deze wereldstad u niet ontgaan. We komen langs verschillende bezienswaardigheden die u niet wilt missen; Bangkoks trots Wat Arun, de dag en nacht geopende bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning. En natuurlijk mogen we Chinatown niet overslaan.

Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van deze reis is een buffet-diner in een van de hoogste gebouwen van Bangkok: de Baiyoke Tower met het SKY Restaurant. Dit is bij de reis inbegrepen. U kunt kiezen uit wel 80 nationale en internationale gerechten. De 84-ste en tevens hoogste etage van de Baiyoke Tower draait rond. Vanaf hier ziet Bangkok eruit als een groot mierennest.


Na afloop van het diner kunt u met een 'raket'-buitenlift van de 78ste etage naar de begane grond 'geschoten' worden. Misschien niet zo verstandig om te doen als u net uw buik vol heeft gegeten… Het transport van en naar de startplaats van de fietstocht (bij Wat Arun) en de Baiyoke Tower is niet inclusief. Wel zijn beide locaties makkelijk bereikbaar vanuit het Prince Palace Hotel per taxiboot, tuktuk of taxi.

Diner in het SKY restaurant van Baiyoke restaurant.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Maakt u vooral gebruik van deze vrije dag in Bangkok. Misschien is dit de gelegenheid voor een beroemde Thaise voetmassage of baantjes trekken in het hotel. Maar u kunt ook het taxibootje nemen over het kanaal (klong) om naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House te gaan.

Als u suggesties wil over wat er nog meer te doen is in en rond Bangkok, dan geven we u graag advies. Asia Travel kunt u informeren over de diverse excursies, lekker eten, uitgangsmogelijkheden etc. in Bangkok.

 

   


Overnachting: Pung-Waan Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 4Drijvende markt, boottocht. Daarna naar de Brug over de rivier de Kwai.

We vertrekken na het ontbijt per minibus naar de indrukwekkende drijvende markt van Damnern Saduak. De route loopt langs de kust, wat garant staat voor een fijn uitzicht. Als het daar het seizoen voor is, stoppen we om te zien hoe de Thai zout uit zeewater winnen. De drijvende markt ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van Bangkok, in de provincie Ratchaburi.


Na een boottocht van een half uur bereiken we de markt. U ziet honderden smalle bootjes beladen met fruit, vlees en vis en vangt een glimp op van hoe het leven in Thailand er zo’n honderd jaar geleden uit moet hebben gezien.


Kanchanaburi, bekend door de brug over de rivier de Kwai en de beruchte dodenspoorlijn, is ons volgende reisdoel. Tussen de middag wordt er een lunch geserveerd in een drijvend restaurant, vlakbij de brug. Daarna bezoeken we Chungkai, een van de erebegraafplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn.

De volgende stop, ten zuidwesten van Chungkai, is Wat Tham Khao Pun, een tempel in een grot. Hier staan boeddhistische en hindoeïstische beelden tussen de stalagmieten en stalactieten, heel bijzonder om te zien. Dit grotcomplex werd tijdens de Tweede Wereldoorlog als opslagplaats gebruikt door de Japanners.

 

   


We reizen verder naar het Pung Waan Resort, dat aan de oever van de Kwai Noi rivier ligt. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Misschien wilt u gaan fietsen, vlotvaren of zwemmen in het grote zwembad. Maar u kunt ook volledig ontspannen in Baan Pungnoi, een traditionele Thaise massagesalon en kruidensauna. Aan u de keus!


Overnachting: Kodaun River Kwai Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 5Hellfire Pass, de trein van Ban Nam Lok. Logeren aan de Kwai.

Vandaag bezoeken we de Hell Fire Pass. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo is deze pas aan zijn naam gekomen. De Japanners dwongen hier krijgsgevangenen tot extreme werkuren, onder gruwelijke omstandigheden. Velen gaven het leven door de hitte, voedselgebrek en ziektes. Onder leiding van een ervaren gids verkent u deze beruchte passage.


De lunch vindt plaats bij het treinstation van Ban Nam Tok. Daarna zetten we de reis voort, met een boemeltreintje over de oude spoorlijn, richting Ta Ke Len. Het uitzicht over de Kwai terwijl het treintje zich langzaam verplaatst, is adembenemend.

 

   


We bereiken vervolgens uw drijvende hotel, dat gebouwd is van hout en bamboe en midden in de jungle ligt. De eenvoudige kamers beschikken over airco, een badkamer met douche en toilet en een veranda waarop u heerlijk kunt uitrusten.

De rest van de dag vult u naar eigen wens in. U kunt op uw veranda in de hangmat luieren, het nabijgelegen dorpje bezoeken of zwemmen in de rivier. Er is ook een Thaise massagesalon aanwezig. Het diner vindt plaats met oogverblindend uitzicht over de Kwai.


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, trein

 

Dag 6Erawan watervallen. Nachttrein naar Surat Thani.

Vandaag gaan we de watervallen van Erawan bezoeken. Ze bestaan uit helderblauwe terrassen waar u direct in wilt gaan zwemmen. Wees niet bang voor de kleine visjes die zich mogelijk zullen vastzuigen aan uw huid; dat mag kriebelen, maar het is niet schadelijk. In luxe massagesalons worden deze visjes juist ingezet om op natuurlijke wijze de huid te reinigen.


We lunchen vlakbij de grootste dam van Thailand, de Srinakarin dam. Uiteraard krijgt u ook de tijd om deze gigantische dam te bekijken.


U wordt op tijd naar het Nakhon Pathom treinstation gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani (2e klasse, slaapcoupé met airco).

 

   

 

Overnachting: Palm View
Maaltijden: lunch, diner
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 7Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.

Op het station van Surat Thani staat onze chauffeur al te wachten om u naar Khao Sok te brengen. Dat wij u een exclusieve, avontuurlijke tour in Khao Sok mogen aanbieden is iets waar wij best trots op zijn. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand, voornamelijk begroeid met nog onontgonnen regenwoud en omringd door steile kalksteenbergen. Onder leiding van zeer ervaren gidsen kunt u het regenwoud gaan ervaren.


De accommodatie op zich is al een avontuur; eenvoudig, soms zonder elektriciteit of moderne communicatiemiddelen. U logeert in een drijvende bungalow van bamboe (rafthouse) op een enorm stuwmeer dat omsloten is door tropisch regenwoud.


We gaan op ontdekking uit per kano. Terwijl we de rivier afvaren neemt u de overweldigende natuur in u op. We komen langs prachtige kliffen, lianen en gigantische bomen. Onze gids zorgt ervoor dat deze tocht veilig verloopt en heeft een bagage van kennis over het regenwoud. We worden via hem attent gemaakt op tropische vogels, apen en slangen die in bomen slapen.

Na deze bijzondere ervaring is het tijd om te relaxen. U geniet van een heerlijk diner, verlicht door (olie)lampen en vuurvliegjes. U valt, na alles wat u gezien en gehoord heeft vandaag, waarschijnlijk als een blok in slaap.

 

   


Overnachting: rafthouse
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: boot, truck

 

Dag 8Boottrip over Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.

De dag begint met een stevig ontbijt. Daarna rijdt u met een pick-up truck in ongeveer een uur naar het Raja Phraba Meer. Dit megastuwmeer ontstond na de aanleg van een dam, waardoor grote delen van de jungle overstroomden. Nu rijzen er rotsformaties en boomtoppen uit het water op, wat een bijna sprookjesachtige aanblik biedt.


Met de longtail boot vaart u vervolgens in een uur naar Cheow Lan Lake. Tijdens deze reis stoppen we even bij de lokale markt van Takhun.

 

Nadat u heeft ingecheckt en geluncht, kunt u heerlijk gaan zwemmen in het meer. ’s Middags is er een junglewandeltocht gepland, die u langs grotten met koralen leidt. De spelonken zijn ideaal voor de vleermuizen die er hun huis hebben gemaakt. Als u wilt, kunt u via het heldere water de donkere grot binnen zwemmen.

 

   

 

U heeft nog wat tijd om uit te rusten voordat het diner geserveerd wordt. Hierna staat er nog een mooie activiteit gepland: de nachtelijke safari vaartocht. U zult genieten van het nachtleven op en rond het meer. Die nacht overnacht u in een rafthouse onder een schitterende sterrenhemel, terwijl u in slaap gezongen wordt door de dierengeluiden uit de verder stille omgeving.


Opmerking: het meer vormt de 'badkamer'; wegens milieutechnische redenen bereikt u de toiletten via een drijvende brug op het nabije eilandje.


Overnachting: Dreamland Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch,
Vervoer: boot, minibus

 

Dag 9Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise; reis verder naar Koh Phangan.

Na het ontbijt staat er nog een Wildlife Safari op het programma, en wel per boot. U gaat op zoek naar speelse gibbons, neushoornvogels en andere tropische dieren. U kunt ook de Hiking Klong Mui Nature Trail lopen. Wij raden dat zeker aan.


Na de lunch is het tijd geworden om uit te checken en per boot terug naar de Raja Prabha pier te varen. Om 14.30 uur zult u daar arriveren. Vanaf hier vertrekt u per minibus en catamaran naar het idyllische Koh Phangan.

 

   


Overnachting: Dreamland Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 10Naar Koh Phangan, een van Thailands meest geliefde eilanden.

Koh Phangan is niet voor niks een van de meest geliefde eilanden van Thailand. Er is voor ieder wat wils; zowel de rustzoeker als de feestvierder vindt hier wat hij/zij zoekt. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit tropisch regenwoud en heeft een bijzonder gemoedelijke sfeer.

Ongeveer 600 jaar geleden kwamen er monniken als eerste op Koh Phangan. Ze bouwden de Phu Khao Noi tempel en zetten daarmee de toon voor de rust en de vriendelijke uitstraling van dit mooie eiland.

 

   


Overnachting: Dreamland Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Koh Phangan. Zon, zee en strand. U hoeft helemaal niks.

Het Dreamland Resort ligt aan het strand van Thong Nai Pan Yai. Dit is de langste van de twee stranden in de prachtige omgeving van de baai van Thong Nai Pan Ba. Het resort beschikt over een eigen zwembad, dat zo goed als aan het strand ligt. De locatie is perfect voor strandwandelingen, zwemmen, snorkelen of het maken van boottochtjes.

Er zijn meer dan twintig stranden op Koh Phangan. Als u die allemaal wilt bezichtigen, kunt u het beste een brommer huren. Maar u kunt ook gewoon bij het resort blijven en genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft.

 

   


Overnachting: Dreamland Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 12Koh Phangan. Optie: Tocht naar Ang Thong Marine Park.

Er is een verzameling van 42 eilandjes in de Golf van Thailand, die samen het Ang Thong Marine Park vormen. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten. Het is een wereld op zich, met ongerepte stranden en een rijk onderwaterleven. U zult zich hier prima kunnen vermaken. Deze dagtocht is niet inclusief.

Indien u meer informatie over de dagtocht naar Ang Thong Marine Park, waarin u kunt snorkelen en kajakken wenst, dan kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

De tour is inclusief lunch.

 

   


Overnachting: Krabi La Playa Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: bus/minibus

 

Dag 13Van Koh Phangan naar Krabi. Van de Golf van Thailand naar de Andaman Zee.

Deze reis ontleent zijn naam aan twee zeeën. De eerste heeft u nu ontdekt: de Golf van Thailand. Met de bus of minibus gaat u vandaag naar de kust aan de westkant van Thailand, om de Andaman zee te ontmoeten. U legt aan in Krabi voor de eerste nacht.

Krabi ligt in een gebied vol mangrovebossen en kalkstenen rotsen. In de nabije omgeving zijn watervallen en grotten te vinden. De zee is vol kleurrijk koraal en het water is helder. Men zegt dat Krabi de poort is naar de ruim 130 eilanden die de Andaman Zee hier telt. Maar Krabi zelf heeft ook een zeer aantrekkelijke kuststrook.

 

   


Overnachting: Phi Phi Bayview Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 14Van Krabi naar het prachtige Koh Phi Phi.

Als u Krabi al prachtig vond, bereid u dan maar voor op Koh Phi Phi. Deze eilandengroep is onbeschrijflijk mooi. Op het moment dat u in Krabi per boot koers zet hier naar toe, lijkt het alsof u het paradijs binnenvaart.


Het water is zoals in de film The Blue Lagoon. De stranden nodigen uit om erop neer te zinken en niet meer op te staan; overal steken rotsformaties boven de zeespiegel uit. De warme zon en de strakblauwe hemel doen de rest.

U verblijft twee nachten op deze idyllische plek in het Bay View Resort (of een gelijkwaardig hotel).

 

   


Overnachting: Phi Phi Bayview Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 15Koh Phi Phi. Mooier wordt het niet.

Vanaf uw bungalow bereikt u in enkele stappen het witte zandstrand dat grenst aan de turquoise Andaman zee. Een boek, een parasol en een cocktail, meer heeft u niet nodig om volledig tot ontspanning te komen. En laten we de prachtige omgeving en het lekkere eten niet vergeten!

’s Avonds kunt u genieten van de romantische zonsondergang. Bay View Resort doet haar naam eer aan door het geweldige uitzicht wat men heeft vanaf het resort. Er is ook een privé-strand aanwezig als u nog meer privacy wilt.

 

   


Overnachting: Krabi La Playa Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 16Terug naar Krabi. Vrije stranddag in Krabi. Dinercruise op zee?

Vandaag vaart u terug naar Krabi La Playa. Het ligt een paar honderd meter van het schitterende Ao Nang Beach en zo'n 150 meter van Nopparat Thara Beach, dat meer geschikt is om te gaan zwemmen.

Als u wilt, kunt u een diner cruise reserveren over de Andaman Zee (niet inclusief). Hier kunt u op een schitterende historische boot van de zonsondergang genieten, op een van de mooiste plekken van Thailand, onder het genot van een heerlijk diner en smaakvolle drankjes.

Meer weten? Voor mogelijke diner cruise op de Andaman Zee, laat u door Asia Travel Tours informeren.

 

   


Overnachting: Krabi La Playa Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 17Vrije dag in Krabi. Toch nog zin in een bijzondere boottocht?

Deze dag in Krabi kunt u zelf invullen. Maar als u toch nog een keer de zee op wilt, dan kunt u onze ‘Duizend En Een Nacht’ tocht boeken (niet inclusief).


Deze boottocht start als de meeste mensen naar huis gaan en de rust op het strand van Ao Nang terugkeert. U vaart naar de beroemde Zeven Eilanden, waar het heerlijk zwemmen en snorkelen is. Ja, u gaat een sprookjesachtig avontuur beleven!


Bij het vallen van de avond vliegen er vleermuizen boven het eiland en terwijl de zon ondergaat, wordt de barbecue opgezet. Onder meer geroosterde kip en vis staan op het menu. Met uw voeten in het zand in een betoverende omgeving geniet u vervolgens van de donkere, stille omgeving. Met een beetje geluk ziet u zelfs lichtgevend plankton.

Voor meer informatie over tours in Krabi kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, vliegtuig

 

Dag 18Terug naar Bangkok. Einde van de reis?

De eilanddagen zijn helaas voorbij… De koffer wordt weer ingepakt en u laat het eiland achter, maar de herinneringen neemt u mee. Onze chauffeur brengt u terug naar het vliegveld, zodat u op uw vlucht terug naar Bangkok kunt stappen.

 

   

 Overnachtingen

Dag       Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Pung-Waan Resort Kanchanaburi
5 Kodaun River Kwai Resort             Kanchanaburi
6 Slaaptrein Slaaptren
7 Palm view Khao Sok
8 Rafthouse Khao Sok
9 Dreamland Resort Koh Phangan
10 Dreamland Resort Koh Phangan
11 Dreamland Resort Koh Phangan
12 Dreamland Resort Koh Phangan
13 Krabi La Playa Resort Krabi
14 Phi Phi Bayview Resort Phi Phi
15 Phi Phi Bayview Resort Phi Phi
16 Krabi La Playa Resort Krabi
17 Krabi La Playa Resort Krabi
18 Vertrek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Land van Twee Zeeën (18 dagen)
Reiscode:  T-0027
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.