+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Het Hart van Thailand (17 dagen)

Het Hart van Thailand (17 dagen)

Reiscode: T-0029

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.230
Minimum 4 ++ pers. € 1.140

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - AYUTTHAYA - KANCHANABURI (Elephants World) - KHAO SOK NATIONAL PARK (Jungle Safari) - KOH PHANGAN - BANGKOK

 

In 17 onvergetelijke dagen reist u door het hart van Thailand! U zult hier dingen ervaren die u niet snel zult vergeten. Het schrobben van een olifant in de rivier, de fietstocht door de koningsstad Ayutthaya, de kanotocht in Khao Sok…. Dit maakt u niet dagelijks mee! Maar ook met de tuktuk door Bangkok rijden, het bezoek aan het indrukwekkende Kanchanaburi en het verrukkelijke eten zal ongetwijfeld een grote indruk achterlaten.

 

Thailand is niet zonder reden een van de meest geliefde vakantiebestemmingen; het heeft alles wat u zoekt om te ontspannen en nieuwe belevenissen mee te maken. De natuur is ongelooflijk mooi, de zon schijnt er bijna altijd en er zijn zoveel bezienswaardigheden dat u keuzes moet gaan maken. Bovendien heten de Thai u van harte welkom!

Het Hart Van Thailand brengt u naar Bangkok, Ayutthaya, Kanchanaburi, het nationale park Khao Sok en aan het eind van de reis naar het strand van Koh Phangan.

U raakt bekend met het verleden van Thailand, ervaart rust in het weldadige natuurgebied Khao Sok en komt tot leven in het enerverende Bangkok. De veelzijdigheid van Thailand is tijdens deze reist niet te missen. Eenmaal terug in Nederland zult u hier met een glimlach aan terugdenken.Dagprogramma

Dag 1Welkom in Bangkok, welkom in Thailand.

We gaan van start in de wereldstad Bangkok. Nadat u hier bent aangekomen, wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.

De Thaise hoofdstad groeide in ruim honderd jaar uit tot een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Toch zult u zich hier niet snel verloren voelen. Bangkok heeft voor ieder wat wils en u wordt overal met een lach ontvangen.

U krijgt alle gelegenheid om deze metropool zelf te ontdekken, maar wij raden u aan om het iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken, of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Ook heeft u een fantastisch uitzicht over de stad vanaf een van de vele rooftopbars. En nu u in Thailand bent, moet u vooral ten volle genieten van het heerlijke eten en de ontspannende Thaise massages.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Wat is nu een betere manier om Bangkok ten volle te beleven dan op de fiets? Met deze tour (inclusief) gaat u een halve dag de stad verkennen. Al uw zintuigen zullen op scherp staan; de kleuren, geuren en smaken komen op de fiets nog veel intenser binnen.

Enkele hoogtepunten op deze sportieve tour zijn Wat Arun, Chinatown, de 24 uur geopende markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de moeder van de huidige Thaise koning.

Om 9.00 uur start de tocht, die ongeveer drie uur zal duren, inclusief een lichte lunch. U dient op eigen gelegenheid van het hotel naar het vertrekpunt van de tocht te komen (bij Wat Arun) en na afloop op eigen gelegenheid weer bij het hotel terug te keren.

 

   

 

Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Tempels, markten, Jim Thompson House?

Deze dag is naar eigen inzicht te besteden. U kunt de stad in, maar ook een massage boeken of zwemmen in het hotel. Een aanrader is om een taxibootje te nemen over de klong (het kanaal) om in het oude centrum, Chinatown of het Jim Thompson House te komen.
Wilt u meer informatie over mogelijke tours in Bangkok, neem contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot, fiets

 

Dag 4Per boot naar Ayutthaya. Fietstocht door de oude stad.

Om 8.30 uur vertrekt u met de Grand Pearl vanaf de pier in Bangkok richting Ayutthaya. LET OP: U gaat op eigen gelegenheid naar de pier. Uiteraard kunnen wij (tegen geringe kosten) vervoer voor u regelen.

U kijkt uw ogen uit bij alles wat er gebeurt op en rond de Chao Praya rivier… Mensen vissen aan de waterkant, kleine sleepbootjes trekken enorme schuiten voort en er flitsen langstaartboten aan u voorbij. Onderweg krijgt u een lunchbuffet aangeboden.


Eenmaal in Ayutthaya fietst u langs de ruïnes van de oude koningsstad. U kunt het vroegere Koninklijk Paleis bewonderen, Wat Na Phramen en Wat Mahatat, met het beroemde Boeddhahoofd dat verstrengeld is met een Banyan boom.


Ayutthaya was tot halverwege de achttiende eeuw een gigantische stad waar het goed vertoeven was. Het lag centraal op de handelsroute tussen China en India en dat bood natuurlijk veel mogelijkheden. Tijdens een oorlog met de Birmezen werd de stad echter in 1767 grotendeels met de grond gelijk gemaakt.

 

U verblijft in het karakteristieke Athithara, waar het huis en de kamers in klassieke Thaise stijl zijn gebouwd en ingericht. Hoewel de faciliteiten eenvoudig zijn, is de sfeer zeer authentiek en de locatie fantastisch.

 

   


Overnachting: eenvoudige cottage
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: minibus

 

Dag 5Van Ayutthaya naar Kanchanaburi; naar Elephants World.

Na een lekker ontbijt wordt u van Ayutthaya naar Kanchanaburi gebracht voor een bijzonder bezoek: Elephants World!

Elephants World is opgericht door dr. Prasitthiphon, een dierenarts die voor de provincie Kanchanaburi werkte. Hij was daar verantwoordelijk voor olifanten die in de jungle werkten, voor de houtkap. Dit waren zware werk- en leefomstandigheden voor de olifanten. Toen de houtkap werd verboden (1988) hadden veel olifanten en hun mahouts geen werk meer. De mahouts gingen soms bedelen in de steden en er ontstonden olifantenkampen waar de olifanten gebruikt werden voor de toeristenindustrie en vaak slecht behandeld werden. Elephants World is ontstaan om oude, zieke en mishandelde olifanten een tehuis te bieden waar zij de rest van hun leven kunnen verblijven. Een zeer goed initiatief!

We gaan in Elephants World eten bereiden voor de olifanten. Ze krijgen fruit en er wordt groente voor hen gekookt op een houtvuur. Speciaal voor de oude olifanten zonder tanden is er kleefrijst.

We planten nieuwe bananenbomen, suikerriet of graspollen, want een olifant heeft vanwege zijn omvang veel eten nodig. Sommigen eten wel 250 kilo voedsel per dag! Ook gaan we met de olifanten de rivier in om ze te wassen en te schrobben; dit vinden ze heerlijk! Als u ooit een olifant wilde omarmen, dan is dit uw kans!

 

   


Overnachting: Royal Riverkwai Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus

 

Dag 6Tweede dag in Elephants World. Naar Kanchanaburi.

Na een rustige nacht wordt u wakker van natuurgeluiden. Vervolgens gaat u met de vrijwilligers overleggen wat u vandaag gaat doen, omdat er elke dag het nodige werk verzet moet worden in dit bejaardenhuis voor olifanten. U kunt bijvoorbeeld ’s ochtends helpen met het ontbijt voor de olifanten voordat de bezoekers arriveren.


Natuurlijk heeft u genoeg tijd om ook andere dingen te doen. U kunt relaxen bij de rivier De Kwai, met de olifanten wandelen of tropische vogels gaan spotten. Maar misschien wilt u wel liever vissen, of genieten van een traditionele Thaise massage. Het kan allemaal.

Rond 16.00 uur nemen we afscheid van de olifanten en wordt u terug gebracht naar het hotel in Kanchanaburi, een bijzondere ervaring rijker.

 

   


Overnachting: Royal Riverkwai Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 7Vrije dag in Kanchanaburi. Brug over de Kwai? Erebegraafplaats?

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen. Wij doen u graag een aantal suggesties.


Een bezoek aan de Kanchanaburi Erebegraafplaats. Hier rusten bijna zevenduizend Nederlandse en andere geallieerde krijgsgevangenen, die omkwamen tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn.

Kanchanaburi is bekend geworden door de brug over de rivier de Kwai, naar de gelijknamige film. Dit was een van de bruggen die de geallieerden destijds probeerden te vernietigen. Het is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Thailand.
Het is mogelijk om een treinrit te maken over het beruchte traject langs de Kwai, over houten viaducten. U zult versteld staan over het mooie uitzicht tijdens deze indrukwekkende tocht.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: slaaptrein 2e klasse

 

Dag 8Vrije dag in Kanchanaburi. Hell Fire Pass? Erawan watervallen?

Deze dag is ook vrij te besteden. Maar als u graag een suggestie wil met betrekking tot de invulling, dan hebben wij de Kanchanaburi Discovery dagtour in de aanbieding. Meer weten, neem contact op met Asia Travel Tours.

"Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden in de Hell Fire Pass overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. De Japanners dwongen de krijgsgevangenen destijds om hier onder afschuwelijke omstandigheden een pas voor een treinspoor uit de berg te hakken. En dat terwijl er amper werkmateriaal aanwezig was. Velen lieten hier het leven door voedselgebrek, extreme hitte en talloze ziektes.


De Erawan watervallen zijn een bezoek meer dan waard. In en rond deze zeven helderblauwe waterterrassen kunt u heerlijk zwemmen of pootjebaden. Ook is deze plek zeer geschikt om te wandelen of te picknicken.

U wordt op tijd naar het station gebracht, zodat u de nachttrein naar Surat Thani niet mist. Deze vertrekt om 21.00 uur.

 

   


Overnachting: Palm View
Maaltijden: lunch, diner
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 9Khao Sok, een van de mooiste nationale parken van Thailand.

U komt aan in Surat Thani omstreeks 7.00 uur. Onze chauffeur staat daar op u te wachten en brengt u vervolgens naar Nationaal Park Khao Sok.


Wij zijn er best trots op dat we u deze exclusieve en avontuurlijke tour in het nationale park Khao Sok mogen aanbieden. Het is een van de mooiste nationale parken van Thailand en bestaat voor het grootste deel uit regenwoud en steile kalksteenbergen. Onder leiding van zeer ervaren gidsen kunt u dit tropische regenwoud gaan ontdekken.


De accommodatie is waarschijnlijk niet wat u gewend bent, maar wel een avontuur op zich. U heeft hier soms geen elektriciteit of moderne communicatiemiddelen. Uw verblijfadres is een drijvend 'rafthouse' (bungalow van bamboe) op een gigantisch stuwmeer, geheel omsloten door het regenwoud.

We gaan de omgeving verkennen per kano en varen de rivier af terwijl u geniet van de prachtige, complexe natuur van Khao Sok. Kliffen, lianen en hoge bomen maken deel uit van dit bijzondere landschap. Onze lokale gids weet alles over deze omgeving en zal u er graag over vertellen. Ook wijst hij u op de prachtige vogels, de apen en slangen die in bomen slapen. Bovendien zorgt de gids ervoor dat uw veiligheid gewaarborgd is.


Na deze vaartocht over de rivier kunt u relaxen. Het diner wordt geserveerd bij het licht van (olie)lampen en de levendige vuurvliegjes. Op de achtergrond hoort u exotische geluiden vanuit de jungle. Na alle ervaringen van vandaag zult u waarschijnlijk als een blok in slaap vallen.

 

   


Overnachting: rafthouse
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck, boot

 

Dag 10Boottrip over het Raja Phraba Meer, zwemmen in een spelonk en nachtsafari.

Eerst geniet u van een stevig ontbijt. Vervolgens rijdt u met een pick-up truck in een uur naar het Raja Phraba Meer, een enorm stuwmeer dat ontstaan is na de aanleg van een dam. Grote delen van de jungle overstroomden, waardoor er een indrukwekkend waterlandschap is ontstaan. Er rijzen rotsformaties en boomtoppen boven het wateroppervlak uit.


Met de longtail boot vaart u naar Cheow Lan Lake, een tocht van ongeveer een uur. Er wordt een stop gemaakt bij de lokale markt van Takhun. Nadat u heeft ingecheckt en geluncht, heeft u tijd om in het immense meer te zwemmen.

’s Middags is er een wandeltocht in de jungle gepland, die u langs grotten met prachtige koralen leidt. U kunt via het heldere water de donkere grot binnen zwemmen. Misschien wordt u verrast door de bewoners van de grot; in de spelonken leven vleermuizen.

Voordat het diner geserveerd wordt heeft u nog even de tijd voor uzelf. Daarna staat er een ‘nachtelijke’ safari vaartocht op het programma. Zo kunt u genieten van het nachtleven in en rond het meer. Na deze romantische tocht is het tijd om u terug te trekken in uw bamboe raft, onder een schitterende sterrenhemel.


Opmerking: het meer vormt de 'badkamer'; de toiletten bereikt u via een drijvende brug op het nabije eilandje (om milieutechnische redenen).

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: boot, minibus

 

Dag 11Ontwaak voor de Wildlife Safari Cruise reis; verder naar Koh Phangan.

Hoewel u vandaag van uw laatste ontbijt op deze safari geniet, is het avontuur nog niet voorbij. Er staat u nog een Wildlife Safari Cruise te wachten! U gaat per boot verschillende dieren spotten, zoals gibbons en de excentrieke neushoornvogel, of u loopt de 'Hiking Klong Mui Nature Trail'.

Na de lunch is het tijd om uit te checken en met de boot terug naar de Raja Prabha Pier te varen. Rond 14.30 uur zult u daar arriveren. Vervolgens vertrekt u vanaf deze plaats naar Koh Phangan, per minibus en catamaran.

 

   

 

Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 12Naar Koh Phangan, een van Thailands meest geliefde eilanden.

Koh Phangan is een begrip in Thailand; het staat bekend om zijn schoonheid en de gemoedelijke sfeer. Feestvierders komen hier voor de Full Moon feesten, maar ook de naar rust zoekende reizigers bezoeken Koh Phangan graag. Het eiland bestaat voor het grootste deel uit tropisch regenwoud en het ademt sereniteit uit.


Ongeveer 600 jaar geleden werd het eiland voor het eerst bezocht door monniken. Ze bouwden de Phu Khao Noi tempel en misschien heeft dat wel de toon gezet voor de vredige sfeer. Hoe dan ook, dit eiland heeft voor ieder wat wils en u zult hier zeker genieten!

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Koh Phangan. Het mooie strand van Thong Nai Pan.

Aan de noordkant van het eiland, waar de mooiste stranden van Koh Phangan te vinden zijn, ligt Havana Beach. Het binnenland is rustiek en ongerept en in de heldere zee vindt u fraaie vissen en koralen.


Het resort heeft niet alleen een prachtig strand, maar ook een groot zwembad waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. De bar van het resort biedt allerhande cocktails aan en het restaurant serveert een keur van nationale en internationale gerechten. U zult moeite hebben om te kiezen!

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot, kajak

 

Dag 14Koh Phangan. Optie: Tocht naar Ang Thong Marine Park.

In de Golf van Thailand liggen 42 eilandjes die tezamen het Ang Thong Marine Park vormen. Het kalksteen zorgt voor grillige vormen en mysterieuze grotten en spelonken. Het is een unieke wereld om te ontdekken, met prachtig stille stranden en een tropische onderwaterwereld vol met bijzondere vissen.


Indien u meer informatie over de dagtocht naar Ang Thong Marine Park, waarin u kunt snorkelen en kajakken wenst, dan kunt u contact opnemen met Asia Travel Tours.

Bij de tour is een lunch inbegrepen.

 

   


Overnachting: Havana Beach Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 15Koh Phangan. Strandtocht, snorkelen of gewoon een Mai Tai aan de bar?

Er zijn meer dan twintig verrassend mooie stranden in Koh Phangan. Als u die allemaal wilt bezoeken, dan heeft u de mogelijkheid om een brommer huren. Als u vooral uitkijkt naar het onderwaterleven, dan kunt u gaan snorkelen of duiken.

Natuurlijk zijn deze activiteiten optioneel. Als u liever aan het strand of bij het zwembad ligt, met een goed boek en een heerlijk drankje, dan is dat ook heerlijk vakantie vieren!

 

   


Overnachting: The Cottage Suvarnabhumi
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot, (mini)bus

 

Dag 16Van Koh Phangan naar Bangkok.

Aan alle mooie dingen komt een eind, in dit geval uw verblijf op Koh Phangan. Maar de mooie herinneringen neemt u mee! Klop het zand van uw teenslippers, laat de strandbal leeg lopen en stop de zonnecrème weer in uw koffer. Onze chauffeur brengt u weer terug naar Bangkok. U overnacht in de buurt van het vliegveld.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 17Einde van deze reis.

Wij hopen dat u genoten heeft van het Hart van Thailand! Onze chauffeur brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht naar huis of… naar uw volgend reisdoel.

 

   


Overnachtingen

Dag       Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Athithara Homestay Ayutthaya
5 Eenvoudige Cottage Kanchanaburi
6 Royal Riverkwai Resort & Spa              Kanchanaburi
7 Royal Riverkwai Resort & Spa Kanchanaburi
8 Slaaptrein Slaaptrein
9 Palm View Khao Sok
10 Rafthouse Khao Sok
11 Havana Beach Resort Koh phangan
12 Havana Beach Resort Koh phangan
13 Havana Beach Resort Koh phangan
14 Havana Beach Resort Koh phangan
15 Havana Beach Resort Koh phangan
16 The Cottage Suvarnabhumi BangKok
17 Vertrek naar Nederland BangKok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Het Hart van Thailand (17 dagen)
Reiscode:  T-0029
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.