+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)

Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)

Reiscode: T-0014

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.440
Minimum 4 ++ pers. € 1.310

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - KANCHANABURI - AYUTTHAYA - CHIANG MAI (Jungletrek) - NAKORN SI THAMMARAT - KOH TAO - BANGKOK

 

Maar liefst 21 dagen lang gaat u Het Grote Thailand Avontuur aan! Dit is de perfecte reis als u van cultuur, heerlijk weer, vriendelijke mensen en verrukkelijk eten houdt. En voor dat laatste hoeft u niet in dure restaurants te eten; ook op straat worden de heerlijkste gerechten geserveerd. Thailand is een van de meest geliefde bestemmingen ter wereld, voor jong en oud, voor avonturiers en rustzoekers. Er is van alles te beleven!

 

Het Grote Thailand Avontuur laat u Thailand in al zijn kleuren ervaren. U ontdekt het wervelende Bangkok per fiets, per tuktuk of per boot. Voor de vele bezienswaardigheden zult u ogen tekort komen; Grand Palace, de Liggende Boeddha van Wat Pho, het iconische Wat Arun en laten we Chinatown niet vergeten!

 

Ook bezoekt u de historische stad Ayutthaya, waar de ruïnes laten zien wat een grote, dynamische stad het was voordat het vernield werd door de Birmezen.


Kanchanaburi is een ervaring op zich, met de beruchte brug over de Kwai. En de schoonheid van Chiang Mai heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht op reizigers door het prettige klimaat en de kleinschaligheid. Tijdens een jungletocht zult u kennis maken met authentieke bergstammen.

 

In Khanom gaat u roze dolfijnen spotten. Op Koh Tao, een van Thailands meest geliefde eilanden, gaat u zwemmen en indien u dat wilt snorkelen. U kunt de jungle in met olifanten en per bamboevlot de Kaeng rivier af varen. Een ding is zeker: u zult zich zeker niet vervelen!Dagprogramma

Dag 1Aankomst in Bangkok. Het Thailand avontuur is begonnen.

Het Grote Thailand Avontuur start in Bangkok, een van de grootste, warmste en opzienbarendste metropolen op aarde. De Thai zullen u met een glimlach ontvangen. Na uw aankomst hier wordt u opgehaald door onze Engels sprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.

Deze unieke stad heeft voor ieder wat wils. U kunt het op eigen tempo en met een eigen programma ontdekken. We raden u aan om in ieder geval Wat Arun aan de Chao Praya rivier te bezoeken of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Vergeet niet van het magistrale uitzicht te genieten in een rooftop bar, een traditionele massage te boeken en vooral heerlijke Thaise gerechten te eten!

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Ontdek Bangkok per fiets: Wat Arun, Wat Prayoon, lunch in Chinatown.

Wat is nu een leukere manier om de Thaise hoofdstad te ontdekken dan op de fiets? Deze tocht, die om 9.00 uur ’s ochtends begint en ongeveer drie uur in beslag neemt, zal al uw zintuigen prikkelen. Enkele hoogtepunten zijn Bangkoks trots Wat Arun, Chinatown, de bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning. Een lichte lunch is bij deze fietstocht inbegrepen.

 

U dient op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt bij Wat Arun te gaan en ook weer op eigen gelegenheid terug te keren naar het hotel (dit vervoer is niet inclusief).

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Grand Palace, Chinatown, Jim Thompson House?

Vandaag kunt u uw dag naar eigen inzicht indelen. Kiest u voor lekker zwemmen in het hotel en aansluitend een voetmassage? Of gaat u met de watertaxi over de klong (het kanaal) naar de oude stad, Chinatown of het Jim Thompson House?

Indien u meer informatie over de excursiemogelijkheden in Bangkok wenst, neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus of auto

 

Dag 4Eigen chauffeur. Van Bangkok naar Kanchanaburi. Slaap op een rivier raft!

U heeft voor de komende drie dagen een eigen chauffeur en zodoende kunt u zelf uw dagprogramma maken. Wel is het de bedoeling dat u op de derde dag ’s avonds het geplande reisschema weer oppakt, in Ayutthaya.

U krijgt ook een lijst met mogelijke bezienswaardigheden mee, maar hieronder volgen alvast een aantal tips.

Breng een bezoek aan de unieke treinmarkt Mae Khlong. Op bepaalde tijden rijdt de trein hier dwars over de markt heen! Vlak voor die momenten halen de markthandelaars snel hun goederen naar binnen en stallen ze weer uit zodra de trein voorbij is.

Kijk uw ogen uit op de beroemdste drijvende markt in de omgeving van Bangkok: Damnoern Saduak. Vaar tussen de handelaren door en drink een frisse ijskoffie terwijl u het reilen en zeilen op de markt in u opneemt.

 

Wilt u lunchen met een geweldig uitzicht? Reserveer dan bij het Dejtosapak Restaurant, dat boven zee is gebouwd. U zult bijna vergeten te eten!

 

Op de Kanchanaburi Erebegraafplaats rusten bijna zevenduizend Nederlandse en andere geallieerde krijgsgevangenen, die tijdens het werk aan de Birma dodenspoorlijn overleden.

 

De brug over de Kwai is beroemd geworden vanwege de film die hierover is gemaakt. Het was een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen; een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Thailand.

 

Maak een treinrit over de Birma dodenspoorlijn. Deze spoorlijn loopt nog altijd over houten viaducten en het uitzicht vanuit de trein is schitterend.
In Kanchanaburi verblijft u in bamboehouten rivier 'rafts'.

 

   

 

Overnachting: Boutique Raft Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus of auto
 

Dag 5Eigen chauffeur. Omgeving van Kanchanaburi.

Vandaag is de tweede dag dat u beschikking heeft over een eigen chauffeur. Hieronder volgen een aantal suggesties van onze kant, maar u mag zelf uw programma bepalen.

  • Een bezoek aan de Hell Fire Pass. "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die daar de gruwelijkheden overleefde. De Japanners dwongen destijds de krijgsgevangenen om onder vreselijke omstandigheden een pas uit een berg te hakken, terwijl er nauwelijks werkmateriaal was. Velen lieten het leven door gebrek aan voedsel, ziektes en ondraaglijke hitte.
  • Zwemmen in de Erawan watervallen. Deze bestaan uit zeven helderblauwe waterterrassen waar u heerlijk in kunt afkoelen. Deze plek is ook uitermate geschikt voor een wandeling of een picknick.
     
   

 

Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus of aut

Dag 6Eigen chauffeur. Van Kanchanaburi naar Ayutthaya.

Wederom een dag met eigen chauffeur! Maakt u hier goed gebruik van als u bijvoorbeeld de onderstaande uitjes gaat ondernemen.

  • Wat Chai Wattanaram. De tempel, die nu een ruïne is, werd door koning Prasat Thong gebouwd als eerbetoon aan zijn moeder. Het is prachtig gelegen aan de rivier. In de achttiende eeuw werd de tempel grotendeels verwoest door de Birmezen, maar de centrale stoepa (35 meter hoog) en enkele andere stoepa’s staan er nog.
  • Baan Hollanda, het Holland Huis, is een cadeau van het Nederlandse volk aan de Thai. In 2004 bood koningin Beatrix het aan als geschenk tijdens een staatsbezoek. Baan Hollanda staat op de plek waar in 1608 de eerste Nederlandse handelspost werd gevestigd. Het dient nu als informatiecentrum over de geschiedenis van de Nederlands-Thaise relatie, met historische artefacten en wisselende exposities.
  • Wat Yai Chai Mongkhon is een levendige tempel die volop gebruikt wordt door de lokale bevolking. Men komt er bidden en steekt er wierook aan. De blikvanger is een zeven meter lange Liggende Boeddha.

 
Uw onderkomen is het karakteristieke Athithara guesthouse. Het huis en de kamers zijn helemaal in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. Hoewel de faciliteiten eenvoudig zijn, is de sfeer echt Thais en de locatie fantastisch. Als u van riviergarnalen houdt dan is The Good View Restaurant, dat net buiten de stad ligt, een echte aanrader.

 

   


Overnachting: Slaaptrein
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: fiets, slaaptrein 2e klasse

 

Dag 7Vrije ochtend in Ayutthaya. Fietstocht. Nachttrein naar Chiang Mai.

Ayutthaya was tot halverwege de achttiende eeuw een gigantische stad, destijds nog groter dan Parijs. Omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India lag, was de welvaart groot. Handelaren kwamen er graag om rijst, hout en wapens te slijten, maar ook diplomaten en kunstenaars wisten de weg naar Ayutthaya te vinden. Overal stonden paleizen, tempels, beelden en kloosters. De Birmezen maakten hier echter een einde aan. Rond 1765 werd er al flink gevochten om Ayutthaya, maar in 1767 moest zij zich uiteindelijk overgeven; de stad was toen grotendeels vernietigd.


Om 13.30 uur staat een fietstocht gepland langs de ruïnes van de oude koningsstad. We komen onder meer langs het vroegere Koninklijk Paleis, de Wat Na Phramen (de enige nog in goede staat verkerende tempel) en de Wat Mahatat waar het beroemde Boeddhahoofd, verstrengeld in een Banyan boom, te zien is.

Na afloop van de fietstocht kunt u douchen en omkleden op ons kantoor. Daarna gaat u op eigen gelegenheid naar het station. De tuktuk doet hier ongeveer tien minuten over. Vervolgens vertrekt u om 21.00 uur met de nachttrein naar Chiang Mai.

 

Opmerking: op het treinstation is een bagageopslag. Schuin tegenover het treinstation is het Ayothaya Riverside Hotel met een drijvend restaurant en een goede keuken. Hier kunt u terecht voor een goed diner en een Singha biertje.

 

   

 

Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: geen
Vervoer: trein, minibus
 

Dag 8Aankomst in Chiang Mai, prettige stad tussen de heuvels.

Chiang Mai is een geliefde bestemming voor veel reizigers. De mooie stad tussen de heuvels heeft een aangename temperatuur en is een stuk kleiner en rustiger dan het bruisende Bangkok. Chiang Mai is de oude hoofdstad van het Lanna koninkrijk.

Rond half negen ’s ochtends komt u aan in Chiang Mai met de nachttrein. U wordt van het station gehaald door onze Engels sprekende chauffeur, die u vervolgens naar uw hotel brengt. Aan de rest van deze dag kunt u zelf invulling geven. In het begin van de avond komt de gids even bij u langs om de jungletrektocht, die voor de volgende dag gepland staat, met u te bespreken.

Loop ’s avonds heerlijk door de gezellige stad en bezoek een aantal markten. Ondanks het feit dat veel toeristen Chiang Mai weten te vinden, doet de stad echt Thais aan en wordt u overal even vriendelijk benaderd.

 

   


Overnachting: op een bamboematje
Maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Vervoer: truck

 

Dag 9Trektocht door de jungle bij Chiang Mai. Bezoek aan Karen bergstammen.

Deze dag willen we goed besteden! Om 9.00 uur vertrekt de truck uit Chiang Mai en rijden we richting het noorden naar Nationaal Park Chiangdao. Onderweg maken we een stop om boodschappen te doen op de markt van Mae Malai. Misschien komt u hier kruiden en vruchten tegen die u nooit eerder heeft gezien.

Voordat de jungletrektocht aanvangt, heeft u de gelegenheid om even te zwemmen, want we stoppen bij de Mok Fa waterval. Daarna luncht u met lokale gerechten in een restaurant in Baan Pang Lun.

’s Middags bezoeken we eerst een heetwaterbron, waarna onze avontuurlijke trektocht begint. Gedurende anderhalf uur wandelen we door de jungle. Daarna stoppen we bij de Karen bergstam, de grootste groep van het aantal bergstammen in Thailand. Ongeveer een miljoen Karen wonen in het noorden, vlakbij Myanmar, waar zij oorspronkelijk vandaan komen.

Bij een subgroep van de Karen, de Padaung, dragen vrouwen ringen om hun nek zodat deze optisch langer lijkt.

Op ongeveer twee uur lopen van het eerste dorp ligt een tweede Karen dorp, waar we zullen uitrusten, dineren en de nacht doorbrengen.


Voor meer informatie over de jungle treks en de Bergstammen, neem contact op met Asia Travel Tours

 

   


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: vlot, truck

 

Dag 10Olifantenkamp in de jungle; met het bamboevlot de rivier af.

We beginnen de dag met een ontbijt in het Karen dorp. Daarna lopen we in een uur naar een werkolifantenkamp. Hier maakt u kennis met de olifanten en hun verzorgers, de mahouts.


’s Middags varen we de Taeng rivier af op een bamboevlot. Dit is een prachtige ervaring; u zult ogen tekort komen in de prachtige natuur! De tocht duurt ongeveer drie uur. Voor de spanningzoekers onder ons zullen de stroomversnellingen die we passeren een hoogtepunt zijn.

 

Bij een Shan dorpje meren we af. De truck zal hier klaar staan om u weer terug te brengen naar Chiang Mai. U zult rond 17.00 uur weer terug zijn bij uw hotel.

 

   


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Vrije dag in Chiang Mai. Bezoek aan de geliefde Doi Suthep tempel

Vandaag is er alle gelegenheid om lekker uit te rusten, maar u zou ook de Doi Suthep tempel kunnen bezoeken.
Wat Doi Suthep ligt ruim 300 trappen hoog en biedt een panoramisch uitzicht over de omgeving. Het is een van de belangrijkste tempels in dit gebied. De legende zegt dat een witte olifant hier een stukje bot uit de schouder van Boeddha naar toe heeft gebracht. Op de plaats waar de olifant halt hield, is later het tempelcomplex gebouwd.

Bovenop de berg straalt een gouden stoepa in het zonlicht. Mensen uit de wijde omgeving komen hier bidden en offers brengen. Her en der staan fruitbomen, altaartjes en monumentjes. En niet te vergeten, een beeld van de witte olifant.

 

   


Overnachting: Raming Lodge
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 12Vrije dag in Chiang Mai. Kookcursus of naar de kabelbaan?

Op deze dag in Chiang Mai maakt u wederom uw eigen programma. Heeft u zin in een wandeling door de stad of wilt u relaxen? Maar er is meer te doen; zo kunt u Thais leren koken of door de jungle zwieren aan een kabelbaan!


Als u altijd al heeft willen weten hoe het heerlijke Thaise eten bereid wordt, neem dan deel aan de Thai Farm Cooking School. Dit is leren en genieten tegelijk. De Engels sprekende leraren zullen u met alle plezier de kneepjes van de Thaise keuken leren. Ook weten zij welke ingrediënten buiten Thailand verkrijgbaar en welke alternatieven u kunt gebruiken. Na deze cursus kunt u, eenmaal thuis, uw familie of vrienden verrassen met authentiek Thaise gerechten. Meer weten?

Bezoek de website: http://www.thaifarmcooking.net/home/


Als u meer avontuurlijk van aard bent, maak dan een Jungle Flight. U vliegt over en door het regenwoud op een van Thailands hoogste bergen, Doi Lankah. De ziplines zijn maar liefst zes kilometer lang en hebben 39 platforms. Zin in zo een avontuurlijke excursie? Neem dan contact met Asia Travel Tours op.

 

   


Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus of auto, vliegtuig

 

Dag 13Van Chiang Mai via Surat Thani naar Khanom.

U heeft ’s ochtends ruim de tijd om nog van uw ontbijt te genieten en een wandeling te maken voordat u naar het vliegveld wordt gebracht. Daar vertrekt u om 13.15 uur naar Surat Thani.
Bijna twee uur later arriveert u daar en wordt u door onze chauffeur naar Khanom gebracht. U verblijft in het Aava Resort & Spa of een gelijkwaardig hotel.

 

   

 

Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 14Boottocht, snorkelen, kajakken. Op zoek naar de roze dolfijnen.

Vandaag gaat u met de boot erop uit! Rond 8.30 uur wordt u opgehaald voor deze avontuurlijke tocht. Bij de pier staat een lokale vissersboot klaar om u mee te nemen naar een prachtige archipel van elf eilandjes, die uit de zee oprijzen. Dit gebied wordt 'Moo Koh Thalay Tai' genoemd, oftewel de eilanden van de Zuidelijke zee.

Vervolgens varen we richting Taled Bay, dat bekend staat om de grote dolfijnenpopulatie die hier zijn thuis heeft gevonden. Terwijl u met een kajak om het eiland heen peddelt, kunt u de vriendelijke dieren van dichtbij bewonderen. De kans is aanwezig dat u de zeldzame roze dolfijn hier tegenkomt.

Er staat een lunch op het strand voor u klaar en er is gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen. Ook staat er een bezoek gepland aan een project dat in voedsel voor dieren voorziet.

Wilt u een tour met roze dolfijnen meemaken, neem dan contact op met Asia Travel Tours.
Omdat deze tour niet het hele jaar plaatsvindt, kan het voorkomen dat het niet in het reisprogramma wordt opgenomen.

 

   


Overnachting: Aava Resort & Spa
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 15Vrije dag in Khanom. Strand en....lekker niks

Vandaag kunt u ervoor kiezen om helemaal niets te doen of gewoon heerlijk te genieten van het strandleven. Het Aava Resort & Spa maakt dit gemakkelijk voor u. Wandel over het witte zandstrand, neem een heerlijke massage en geniet van Thaise lekkernijen. De omgeving is een lust voor het oog; het weelderige groene landschap met kokospalmen en kalksteenbergen op de achtergrond krijgt u helemaal in de relax stand.

 

   


Overnachting: Sensi Paradise Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 16Van Khanom per boot naar het eiland Tao.

Vandaag gaat u per boot naar het idyllische eiland Tao. Eenmaal daar aangekomen wordt u naar het Sensi Paradise Resort gebracht. Dit resort ligt aan de westkant van het eiland, aan het eind van het lange strand.

 

   


Overnachting: Sensi Paradise Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 17Genieten op Koh Tao.

Koh Tao wordt ook wel het Schildpadeiland genoemd; in deze omgeving leefden veel schildpadden en de vorm van het eiland doet aan een schildpad denken.

Het kleine broertje van de buureilanden Koh Samui en Koh Phangan is slechts iets groter dan 20 km2, maar zeer geliefd en nog niet overvol. Het is hier genieten voor strand- en zonliefhebbers, snorkelaars, duikers en zwemmers. Koh Tao kan met recht een paradijselijk eiland genoemd worden.

 

   

 

Overnachting: Sensi Paradise Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 18Luieren op Koh Tao.

Van dit soort vakantiedagen krijgt u niet snel genoeg. De ene stralende dag volgt de andere op. U bepaalt zelf wat u vandaag gaat ondernemen (of niet). Geniet van een cocktail aan het strand, maak een lange wandeling of bewonder de tropische onderwaterwereld van kleurrijke vissen en prachtig koraal.

 

   


Overnachting: Sensi Paradise Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 19Ontspannen op Koh Tao.

Vandaag is het wederom een dag waarop u volledig kunt ontspannen. Als u wat actiever wilt zijn, kunt u Mae Haad Bay een bezoekje brengen: het stadje waar de Thai zeer relaxed in het leven staan. Het Nang Yan eiland is ook prachtig om van dichtbij te bekijken. Hier kunt u de mooiste foto’s maken en de rust van de omgeving in u opslaan.

 

   


Overnachting: Aranta Airport Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot, bus

 

Dag 20Van Koh Tao terug naar Bangkok.

Vandaag wordt u tijdig naar het busstation gebracht. Op 10.15 uur vertrekt u per boot van Koh Tao en keert u vervolgens met de bus terug naar Bangkok. Deze reis zal het grootste deel van de dag in beslag nemen.
Rond 20.30 uur bent u weer in de Thaise hoofdstad, waar u wordt opgehaald. U verblijft de komende nacht in het Aranta Hotel, dat naast het vliegveld Suvarnabumi ligt.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus of auto

 

Dag 21Sawasdee Thailand. Tot ziens!

Deze reis zit erop! Wij hopen dat u een onvergetelijke vakantie heeft gehad!Overnachtingen

Dag   
Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Boutique Raft Resort Kanchanaburi
5 Boutique Raft Resort Kanchanaburi
6 Athithara Homestay Ayutthaya
7 Slaaptrein Chiang Mai
8 Raming Lodge Chiang Mai
9 Bamboematje Trekking               Jungle
10 Raming Lodge Chiang Mai
11 Raming Lodge Chiang Mai
12 Raming Lodge Chiang Mai
13 Aava Resort & Spa Khanom
14 Aava Resort & Spa Khanom
15 Aava Resort & Spa Khanom
16 Sensi Paradise Resort Tao
17 Sensi Paradise Resort Tao
18 Sensi Paradise Resort Tao
19 Sensi Paradise Resort Tao
20 Aranta Airport Hotel Bangkok
21 Vertrek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Het Grote Thailand Avontuur (21 dagen)
Reiscode:  T-0014
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.