+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Thailand » Betoverend Oost-Thailand (16 dagen)

Betoverend Oost-Thailand (16 dagen)

Reiscode: T-0023

in overleg
Minimum 2-3 pers. € 1.072
Minimum 4 ++ pers. € 943

Hoogtepunten

REISROUTE: BANGKOK - AYUTTHAYA - KHAO YAI NATIONAL PARK - CHANTABURI - KOH KOOD - KOH CHANG

 

Wij doen u geen loze beloftes: deze Betoverend Oost-Thailand reis brengt u naar de allermooiste stranden en gebieden van Thailand!

Zo gaat u het populaire Khao Yai natuurpark bezoeken, waar nog wilde olifanten wonen. Of wat dacht u van de antieke koningsstad Ayutthaya, waar de ruïnes een u een indruk geven van hoe groots de stad ooit was? Maar laten we ook Chanthaburi niet vergeten, dat ooit onderdeel was van Frans Indochina. Nu is het vooral bekend vanwege de doerians en de unieke gelegenheid om met dolfijnen te zwemmen.

 

Als we deze bijzondere reis met een aantal trefwoorden moeten omschrijven, dan komen we hierop uit: zwemmen, tempels, cocktails, zonsondergang, jungle, boottocht, olifanten, rooftop bar, noodle soep. Maar er valt natuurlijk nog veel meer te genieten!


Thailand is met recht een van de meest geliefde vakantielanden ter wereld. Op niet veel andere plekken vind je zo’n prachtige combinatie van natuur en cultuur. Neem daarbij dat de zon bijna altijd schijnt, het eten er heerlijk is en de mensen uiterst vriendelijk, en u zult begrijpen waarom Thailand zo’n aantrekkingskracht heeft.

 

Op deze reis verkent u Bangkok, Ayutthaya, Chanthaburi en het National Park Khao Yai. Maar u zult ook uitkijken naar de tropische stranden van Koh Kood en Koh Chang in de Golf van Thailand.Dagprogramma

Dag 1Bangkok, een overrompelende ervaring met een glimlach.

Bangkok is met niets te vergelijken en zal u als een vloedgolf overrompelen. De honderden tempels, de duizenden tuktuks, de straattentjes, de parken, de boten over de indrukwekkende Chao Praya rivier; u raakt niet uitgekeken.

Na aankomst in Bangkok wordt u opgehaald door onze Engelssprekende chauffeur en naar uw hotel gebracht.

De hoofdstad van Thailand groeide in pakweg honderd jaar uit tot een van de grootste en warmste metropolen op aarde. Toch zult u zich hier niet verloren voelen. De Thai heten u van harte welkom en zijn ontzettend vriendelijk en beleefd.

Geniet van de iconische Wat Arun aan de Chao Praya rivier of de grote Liggende Boeddha in Wat Pho. Maak foto’s van het weergaloze uitzicht vanaf de vele rooftop bars, ontspan bij een echte Thaise massage en schuif aan bij een van de talloze Thaise restaurants.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt, lunch
Vervoer: fiets

 

Dag 2Fietsen in Bangkok. Proef het echte Bangkok!

Een van de beste manieren om een stad in al zijn facetten te leren kennen is per fiets! Met deze tour (inclusief) fietst u een halve dag door het wervelende Bangkok. Al uw zintuigen zullen aangesproken worden. U bent in beweging en proeft ondertussen van Thaise lekkernijen.

Enkele hoogtepunten op deze fietstour zijn Wat Arun, Chinatown, de 24 uur geopende bloemen- en groente markt, Wat Prayoon en het park dat is opgedragen aan de grootmoeder van de huidige Thaise koning.

Om 9.00 uur wordt u verwacht bij de startplaats van de tour bij Wat Arun. U dient hier op eigen gelegenheid naar toe te komen. De tour duurt ongeveer drie uur en wordt afgesloten met een lichte lunch in Chinatown. Na afloop keert u op eigen gelegenheid weer terug naar het hotel.

 

   


Overnachting: Prince Palace Hotel
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 3Vrije dag in Bangkok. Chinatown of het Jim Thompson House?

Vandaag is uw vrije dag in Bangkok en u heeft meer dan genoeg keuzes. Wilt u een ontspannende Thaise voetmassage of zwemt u liever in het hotel? Maar u kunt natuurlijk ook een taxibootje nemen over het kanaal (klong) om de oude stad te bezoeken, Chinatown of het Jim Thompson House.

Als u meer suggesties wilt over wat er allemaal te beleven valt in Bangkok en omgeving, neem dan contact op met Asia Travel Tours.

 

   


Overnachting: Athithara Homestay
Maaltijden: ontbijt, lunch,
Vervoer: minibus, boot, fiets

 

Dag 4Per boot naar Ayutthaya. Fietstocht door de oude stad.

Om 8.30 uur vertrekt de Grand Pearl richting Ayutthaya. We zorgen ervoor dat u op tijd op de pier aanwezig bent. Daarna kunt u op uw gemak het dagelijks leven langs de drukke Chao Praya aanschouwen. Er vissen mensen aan de waterkant, kleine sleepbootjes trekken enorme schuiten voort en er flitsen met veel geronk langstaartboten voorbij. Tijdens de boottocht kunt u gebruik maken van het lunchbuffet.


Eenmaal in Ayutthaya gaat u een fietstocht maken langs de ruïnes van de oude koningsstad. U ziet onder meer het vroegere Koninklijk Paleis, Wat Na Phramen en de fotogenieke Wat Mahatat met het beroemde Boeddhahoofd dat verstrengeld zit in een Banyan boom.

 

   


Ayutthaya was tot halverwege de achttiende eeuw een gigantische stad en welvarend ook, omdat het centraal op de handelsroute tussen China en India gelegen was. Echter, tijdens een oorlog met de Birmezen werd de stad in 1767 grotendeels vernietigd.

U logeert in het karakteristieke Athithara, waar u zich onderdeel zult voelen van het Thaise leven. Het huis en de kamers zijn helemaal in klassieke Thaise stijl gebouwd en ingericht. Hoewel de faciliteiten eenvoudig zijn, zult u zich thuis voelen in deze sfeervolle omgeving.


Overnachting: Eco Valley Lodge
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 5Van Ayutthaya naar Thailands oudste natuurpark Khao Yai.

Nu u kennis heeft gemaakt met de turbulente geschiedenis en de ruïnes van Ayutthaya, vervolgen we onze reis in de natuur van Khao Yai. De komende twee nachten verblijft u in het oudste natuurpark van Thailand.

Khao Yai is ongeveer 2000 kilometer groot en staat op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties. Het herbergt weelderige groene valleien, watervallen en bijzondere dieren zoals wilde olifanten, makaken, neushoornvogels en gibbons. Er is zowel grasland als tropisch regenwoud te vinden in Khao Yai. Het is dan ook niet vreemd dat er duizenden plantensoorten zijn aangetroffen en meer dan 300 verschillende soorten vogels.

 

   


Overnachting: Eco Valley Lodge
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 6Khao Yai. Een dag in het park: jungletrek, watervallen en misschien wilde olifanten.

Is het mogelijk om in een dag kennis te maken met de veelzijdigheid van het Khao Yai Nationaal Park? Wij menen van wel! In de Een Dag In Het Park Tocht trekt u door de jungle, bezoekt u watervallen en ziet u met een beetje geluk wilde olifanten.


Om 8.00 uur wordt u opgehaald voor deze avontuurlijke tocht. In 2 tot 3 uur wordt u rondgeleid door onze Engels sprekende gids. U krijgt van alles te horen en te zien over de bomen, planten en de wilde dieren die er leven. Daarna wordt u een lunch aangeboden in een lokaal restaurant.


Voor het middagprogramma vertrekt u per auto naar de Haew Suwat watervallen, die beroemd zijn geworden door een scène in de film The Beach. De grootste watervallen zijn echter de Haew Narok watervallen, die ook op het programma staan. Op de terugweg hopen we olifanten te zien. Omdat de jungle geen dierentuin is, kunnen we u dat niet garanderen, maar wie weet…

Rond 19.00 uur bent u weer terug op uw verblijfsadres.

 

   


Overnachting: Baan Luang Rajamaitri Historic Inn
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 7Van Khao Yai naar Chanthaburi. Eindelijk eens doerian proeven?

Chanthaburi is voor veel reizigers geen doel en dat is best zonde, want het is een bijzonder stadje. Hier werden van oudsher edelstenen verhandeld, wat hier en daar nog te zien is. De invloed van de Fransen op ‘Chan’, zoals dit stadje door veel Thai wordt genoemd, is nog steeds duidelijk zichtbaar. Dit gebied was rond 1900 onderdeel van het koloniale Indochina en de Fransen hadden het hier toen voor het zeggen. Er staat bijvoorbeeld een kerk, wat geen alledaags gebouw is in een Thaise leefgemeenschap. Maar ‘Chan’ is wel typisch Thais. De tempels, het monument van koning Taksin en de vele noodle shops zijn hiervan het levende bewijs.
Chanthaburi heeft een naam op te houden als het om heerlijk tropisch fruit gaat. Als u dus altijd al een doerian wilde proeven, grijp dan hier uw kans.

 

   


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus, boot

 

Dag 8Strandvakantie op Koh Kood

Voor de ochtend is er een unieke gebeurtenis voor u gepland: het zwemmen met dolfijnen. Dit vindt plaats bij Oasis Sea World, een lokaal dolfijnenopvangcentrum. U ziet er Humpback en Irriwaddy dolfijnen, die nog altijd in het wild in Thailand rondzwemmen.

Na het dolfijnenbezoek wordt u naar Koh Kood gebracht zodat u daar heerlijk kunt zwemmen en snorkelen (maar dan zonder dolfijnen).

 

   


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 9Strandvakantie op het rustige eiland Koh Kood.

Op het tropische eiland Koh Kood wonen slechts een paar duizend Thai. Als u ergens tot rust kunt komen, dan is het hier. Tel daar het prachtige strand, een heldere zee en een aangename eilandsfeer bij op en u zult genieten.


Koh Kood ligt op ongeveer een uur varen van het vasteland. Er werd hier vroeger vooral geld verdiend met vissen en het verbouwen van kokosnoten. Er zijn nog een paar vissersdorpjes op het eiland, dat in het midden een kern van tropisch regenwoud, mangroves en watervallen heeft.

 

   


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 10Koh Kood, verblijf in de halve maan baai Bang Bao.

U verblijft in het Koh Kood Resort, waar men probeert dicht bij de natuur te blijven. De ligging van het resort is direct aan zee en er is een botanische tuin aangelegd. De zee is kalm en veilig om in te zwemmen, te kajakken of te snorkelen.


Koh Kood ligt relatief ver bij Bangkok vandaan, bijna aan de grens met Cambodja, en biedt een weldaad aan rust. Vroeger sloten de resorts op Koh Kood tijdens de regentijd, maar die tijd is voorbij. Het hele jaar door zijn er bootservices.

 

   


Overnachting: Koh Kood Resort
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 11Het strandleven op Koh Kood. Tochtje naar een waterval?

Als u genoeg heeft genoten van het indrukwekkende uitzicht vanaf uw strandstoel, het zachte strand en de tropische cocktails, kunt u een tochtje maken naar de Klong Chao waterval. Deze werd beroemd nadat de Thaise koning Rama VI er een bezoek bracht in 1911.

Het is niet moeilijk om bij de waterval te komen. U kunt er per fiets of taxi komen, maar ook lopend is het goed bereikbaar. Als u van peddelen houdt, kunt u er zelfs met een kajak over de Klong Jao rivier komen. Vanaf de ingang is het ongeveer 10 minuten lopen door de jungle.

 

   


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: boot

 

Dag 12Naar het olifanteneiland Koh Chang.

We gaan naar het olifanteneiland Koh Chang! Deze naam is ontstaan omdat de vorm van het eiland op een olifant lijkt. U reist er per boot naar toe.


Koh Chang is een van de grootste eilanden in de Golf van Thailand. Het maakt een snelle ontwikkeling door, maar desondanks kunnen de eilandbewoners zich de tijd nog goed herinneren dat er geen elektriciteit op het eiland was.


Reizigers komen graag naar het olifanteneiland door de aantrekkelijke combi van zee en beboste bergen. Het nationale park Mu Ko Chang biedt ruimte, mooie wandelroutes, jungle trektochten en onverwachte watervallen zoals Klong Plu.

 

   


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 13Vrije dag op Koh Chang. Het zandstrand van Kacha Resort.

U verblijft in Kacha Resort & Spa Koh Chang, een hotel met een goed zandstrand, iets dat niet vanzelfsprekend is op Koh Chang. U kunt over het strand dwalen, pootje baden of een verfrissende duik nemen in de Golf van Thailand.

Kacha heeft op het complex zelf twee zwembaden in een tropische tuin. U kunt hier dineren met uitzicht op zee. Er is verse vis en er zijn heerlijke cocktails beschikbaar. Dit is vakantie vieren met de hoofdletter V!

 

   


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 14Het lome strandleven van Koh Chang.

U zult zich heerlijk ontspannen in deze Blue Lagoon omgeving. Inmiddels kent u de mooiste plekjes aan het strand en de leukste tentjes voor een Pad Thai.

Er zijn voldoende voor excursies in Koh Chang te maken, vraag Asia Travel Tours naar de mogelijkheden.

 

   


Overnachting: Kacha Resort & Spa Koh Chang
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: geen

 

Dag 15Laatste stranddag op Koh Chang.

Geniet zolang het nog kan van uw laatste dag op het betoverende Koh Chang. Morgen is het tijd om te vertrekken. Vandaag kunt u nog mooie herinneringen opbouwen.

 

   


Overnachting: geen
Maaltijden: ontbijt
Vervoer: minibus

 

Dag 16Jammer, maar helaas. Terug naar Bangkok.

Het einde van deze mooie reis is aangebroken. Nadat uw koffers zijn gepakt en u heeft uitgecheckt, brengt onze chauffeur u naar het vliegveld of het treinstation in Bangkok.

 

   


Overnachtingen

Dag       Hotel Stad
1 Prince Palace Hotel Bangkok
2 Prince Palace Hotel Bangkok
3 Prince Palace Hotel Bangkok
4 Athithara Homestay Ayuttahaya Kanchanaburi
5 Eco Valley lodge Khaoyai
6 Eco Valley lodge Khaoyai
7 Baan Lung Rajamaitri Hisstoric Inn                 khaoyai
8 Koh Kood Resort Koh kood
9 Koh Kood Resort Koh Kood
10 Koh Kood Resort Koh Kood
11 Koh Kood Resort Koh Kood
12 Kacha Resort & Spa Koh Chang Koh Chang
13 Kacha Resort & Spa Koh Chang Koh Chang
14 Kacha Resort & Spa Koh Chang Koh Chang
15 Kacha Resort & Spa Koh Chang Koh Chang
16 Vertrek naar Nederland Bangkok


PrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  Betoverend Oost-Thailand (16 dagen)
Reiscode:  T-0023
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.