+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 6 Daagse tour Noord Sumatra

6 Daagse tour Noord Sumatra

Reiscode: ATT-TT-104

in overleg

Hoogtepunten

Boek nu, en ontvang een gratis city tour in Medan – Wel totale reis van min 14 dagen.

Sumatra

Sumatra (ook wel Sumatera genoemd) is een van de grote eilanden van Indonesië en het zesde grootste eiland ter wereld. Wild en ruig, Sumatra is een mix van extremen van Moeder Natuur, gezegend met natuurlijke rijkdom. Niemand zal Sumatra's schoonheid ontkennen, van de top van majestueuze vulkanen tot de weelderige jungle beneden op zeeniveau, waar idyllische verlaten stranden verspreid over het eiland liggen. Het heeft ook zowel unieke als avontuurlijke activiteiten.
Het eiland is ook gevuld met een gigantische verscheidenheid aan regenwoudfauna. Je kunt niet alleen roodharige orang-oetans spotten, maar ook allerlei soorten apen die via boomtoppen slingeren, naast Sumatraanse tijgers, neushoorns en olifanten. Met bijna 40 miljoen inwoners op dit eiland, zullen de verschillende culturen op Sumatra je verbaast doen staan. Van de vrome moslims van Atjeh, de uitgesproken en vriendelijke Batak-mensen, de matrilineaire Minangkabau van Padang, de omvangrijke Chinese gemeenschappen van Bangka-Belitung, tot semi-primitieve stamleden van Nias; allemaal, met hun eigen verschillende culturen en talen, wonend op één eiland, eeuwenlang verenigd door wederzijds respect.
Dagprogramma

Dag 1 Aankomst Medan - Bukit Lawang
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kualanamu wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Bukit Lawang gebracht.

Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

   


Dag 2 Bukit Lawang, Jungle Trek - Optionele kookcursus
Je wordt opgehaald bij je hotel en je loopt langs de rivier tot het punt waar de kano wacht en je naar de andere kant van de rivier brengt, gevolgd door een korte wandeling naar boven om het centrale punt te bezoeken, waar je de kans hebt om de orang-oetan vrij door het tropische regenwoud te zien slingeren. Maar zoals bij alle dieren in het wild, kan er geen garantie worden gegeven dat ze in dit gebied zijn. Vanuit het centrale punt brengen we je dieper het Gunung Leuser National Park in om het regenwoud te ervaren, natuurlijk wandel je de heuvels op en af terwijl je constant op zoek bent naar wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Je hebt een grote kans om het wild te zien; gibbons, thomasbladapen, langstaart- en varkensstaartmacagen, vliegende eekhoorns, Sumatra-pauwen en neushoornvogels. Een wilde orang-oetan kan je pad kruisen. Je gids zal je veel dingen over het regenwoud uitleggen. En hij laat je veel verschillende soorten planten en bloemen zien.

Opmerkingen:
Degenen die camera/video meenemen naar de Orangutan-site, zullen een extra bedrag van US$ 6,00 voor camera en US$ 18,00 voor video in rekening worden gebracht.

   


Dag 3 Bukit Lawang - Berastagi
De reis gaat verder naar het prachtige, weelderige stadje Berastagi (1300 m). Dit bergstadje ligt ongeveer 70 km ten zuiden van Medan. Berastagi heeft een koel klimaat wat ideaal is voor de teelt van verschillende groenten en fruit. De markt met zijn exotische vruchten zoals durian, ramboetan en Markisa salak is een bezoek waard. Vanuit Berastagi kunt u een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen dorpen van de Batak met hun enorme houten gemeenschapshuizen. De Batak kunnen worden onderverdeeld in zes stammen, elk met hun eigen taal en tradities.

Onderweg naar de bestemming kunnen verschillende stops gemaakt worden.

   


Dag 4 Berastagi, beklim de Sibayak-vulkaan - Parapat Harbor - Samosir Island (Toba Lake)
Je wordt opgehaald bij je hotel en maakt een reis van ongeveer een half uur naar het startpunt van de klim naar Sibayak. Het is aan te raden vroeg te beginnen omdat je dan meer kans hebt op een open lucht zonder al te veel bewolking. Begin te lopen, volg een brede en steile weg. Je wordt omringd door bos en hoort vaak de roep van de zwarte siamangs & gibbons. Na een korte tijd wordt het pad smal en wordt u omringd door bergvegetatie. Het laatste deel van het pad voert je via rotsen tot aan de rand van de krater, waar je zwavel uit de ventilatieopeningen kunt zien puffen. De uitzichten zijn adembenemend! Om terug te keren kunt u kiezen om via dezelfde weg of aan de andere kant van de berg via trappen (in slechte staat) helemaal naar beneden te lopen. Voordat u terugkeert naar uw hotel, kunt u een bezoek brengen aan en zwemmen in de debuk van de Rajaberneh/Sidebuk Hotsprings, wat geweldig is om uw pijnlijke spieren te laten weken.

Vandaag gaat u van Berastagi naar Parapat (Haven). Geniet onderweg van de koele berglucht van Berastagi en bij het betreden van het gebied Parapat (haven), geniet u van het uitzicht op het Tobameer van bovenaf terwijl u langzaam naar de haven rijdt.

Onderweg naar de bestemming kunnen verschillende stops gemaakt worden.

   


Dag 5 Samosir-eiland, fietstocht
Na het ontbijt begint u met het verkennen van het eiland Samosir door te fietsen om de activiteiten van de lokale bevolking te zien, zoals het bezoeken van kinderen op de school, een bezoek aan het dorp waar de lokale bevolking traditioneel handgeweven doeken maakt en andere activiteiten.

Let op: de fietsen zijn niet verzekerd bij verlies of schade en is dus voor eigen risico.
U kunt ook kiezen voor een andere excursie zoals hieronder:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw rogramma) - Samosir - Boottochten en fietsen (fd):
Vandaag ga je per boot een aantal interessante plekken op het eiland Samosir bezoeken. Na het ontbijt begint de boottocht en stopt u in verschillende traditionele Batak Toba-dorpen:
1. Ambarita: Het dorpje staat vooral bekend om de geschiedenis van het kannibalisme. Zo vind je in het centrum een offerplaats van meer dan 300 jaar oud. Tevens vind je hier kun stenen stoelen en een tafel die vroeger de oude ontmoetingsplaats waren van de Sialagan Kings.
2. Simanindo: Hier staat de voormalige woning van de koning, Rajah Simalungun en zijn veertien vrouwen. Dit oude huis is tegenwoordig ingericht als museum. Twee maal per dag wordt een traditionele Batka-dans ten uitvoering gebracht.
3. Tomok: Tijdens deze reis wil je misschien de plaatselijke school zien om de schoolactiviteiten van de kinderen te zien? Dat kan als er geen schoolvakanties zijn in Tomok. Verder bezoek je dit dorpje om het oude graf van Ompu Sidabutar King te bekijken en om de lokale mensen handgeweven doeken te zien maken op traditionele wijze. Nadat je nieuwe inzichten en ervaringen hebt opgedaan, zet de boot je weer af bij je hotel. U kunt de rest van de dag vrij besteden.

 

   


Dag 6 Samosir-eiland - Haven van Parapat - Medan
Vandaag gaat u via de haven van Parapat naar Medan. Onderweg rijd je via een kronkelende weg met uitzicht op het Samosir-meer naar de drukte van de stad Medan.

Hier eindigt onze service, of u kunt kiezen voor een rondrit door Medan met een gemotoriseerde Becak (riksja):

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Medan City & Country Side Tour door gemotoriseerde Becak:
Pedicab Tour in Medan: Na ontbijt in het hotel, rijden we naar de Deli Tua Market. Onderweg kan er gestopt worden om foto's te maken van rijstvelden. Na aankomst op de markt, waar je de nodige inkopen kunt doen, is het zeker de moeite waard om een praatje te maken met de goedlachse verkopers van vis, groente en fruit. Op de markt kun je ook het proces van het maken van pannenkoeken zien die op elk moment van de dag worden verkocht. De markt is erg kleurrijk omdat alle verse groenten, fruit en vis beschikbaar zijn. Vervolgens rijden we naar het huis van Pak Anwar. Hier kunt u zien hoe de lokale snacks en gebak worden gemaakt. Daarna keert u terug naar het hotel.

   

 OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  6 Daagse tour Noord Sumatra
Reiscode:  ATT-TT-104
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.