+ 31 (0) 6 239 626 76

5 daagse Luxe Tour LAOS

U vaart langs de Mekong rivier, bezoekt schitterende watervallen en gaat op de fiets langs pitroreske dorpjes en kunt u dolfijnen spotten.


Reiscode: ATT-YT-016
Periode:  Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen


Algemeen

In deze avontuurlijke tour maakt u kennis met de prachtige natuur van en om en bij Laos. U vaart langs de Mekong rivier, bezoekt schitterende watervallen en gaat op de fiets langs pitroreske dorpjes en kunt u dolfijnen spotten. Done Khone biedt u een fascinerende indruk van het op de rivier georiënteerde dorpsleven. U gaat rond de befaamde 4000 eilanden, eilandhoppen en zult u de omgeving vanuit een hele andere kant aanschouwen. Deze tour is een mooie kans om een combinatie te maken met andere reisbestemmingen in Zuidoost Azië.

Algemene informatie LAOS

Laos is een land dat niet aan zee grenst en omringd is door buurlanden met hun eigen woelige verledens. Haar eigen geschiedenis is er een van onrust en extreme armoede. Haar eigen cultuur is overgenomen door de beter gelegen buurlanden Myanmar, Thailand, China, Vietnam en Cambodja. Laos was een halve eeuw lang een Franse kolonie, die nooit serieus werd genomen door de Franse machthebbers. Evenals andere voormalige Franse kolonies stortte de onafhankelijkheid in het begin ven de vijftiger jaren van de vorige eeuw het land in een decennia durend trauma.

Het land is qua grootte vergelijkbaar met de staat Minnesota of Roemenië met een bevolking van ongeveer 6 miljoen inwoners, die voornamelijk Boeddhistisch zijn. De hoofdstad Vientiane ligt aan de Mekong rivier tegenover Thailand. In het noorden ligt Luang Prabang, de koninklijke hoofdstad in de 14e eeuw en tegenwoordig een onderdeel van de werelderfgoed.

In 1975, na de overname van Cambodja en Vietnam door de communisten braken er gevechten uit in Laos. Een revolutionaire administratie grijpt de macht in Vientiane, de koning ontvlucht het land en de “Lao Peoples Democratic Republic” wordt opgericht en bestuurt het land tot de dag van vandaag. Tijdens de Vietnamoorlog hebben de Amerikanen meer bommen op Laos gegooid dan op Vietnam, zo een erfenis achterlatend van oude bommen die tot vandaag aan toe nog slachtoffers maken.

Heden is Laos een land met een prachtige natuur. De bevolking is relatief jong en erg vriendelijk en hulpvaardig voor toeristen die het land bezoeken. De infrastructuur wordt beter en voor natuurliefhebbers die houden van onaangetaste flora en fauna is dit een geweldig land. Een combinatie van een moderne stad zoals Vientiane en de natuur van het noorden of zuiden maakt een vakantie naar dit land tot een onvergetelijke belevenis.

 

Inbegrepen

• Accommodatie op basis van twin-of tweepersoonskamers met dagelijks ontbijt;

• Privé voertuig/ boot als in programma vermeld;

• Begeleiding van Engelssprekende lokale gids tijdens de reis, zoals beschreven in het programma;

• Toegangsprijzen tijdens begeleide excursies;

• Alle excursies zoals vermeld in reisschema;

• Mineraalwater;

• Alle servicekosten en overheidsbelastingen.

Niet Inbegrepen

• Internationale / binnenlandse vluchten en belastingen;

• Visa en visumkosten € 32;

• Persoonlijke uitgaven, zoals alcoholische drankjes, telefoon, internet en wasserij-kosten;

• Reis- en annuleringsverzekering tegen persoonlijk letsel of ziekte;

• Voedingsmiddelen en dranken niet in het programma vermeld;

• Fooien;

• Toegangsprijzen tijdens vrije tijd.

 

 

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1: Ubon Ratchathani - Pakse - Bolaven Plateau (B)

U kunt kiezen om vanaf Bangkok naar Ubon Ratchathani te vliegen of om de nachttrein te nemen tot de grens met Laos (exclusief). U wordt dan opgehaald bij het vliegveld of treinstation en naar de grens gebracht.

Nadat u de douaneformaliteiten heeft afgehandeld wacht onze chauffeur u op aan de Laotiaanse kant en rijden we via Pakse naar het Bolaven Plateau.

U wordt naar een eco-resort gebracht waar u vannacht logeert. U heeft uitzicht op de Tad Fane waterval die zich met donderend geraas zo'n 200 meter in de diepte stort.

Vanaf hier kunt u diverse natuurpaden verkennen. U kunt een mooie wandeling maken naar het Dan Sin Say plateau.

Onderweg passeert u o.a. een originele hang loopbrug. Deze wandeling gaat door koffieplantages en lokale dorpen. Etnische stammen die in dit gebied wonen zijn de Laven, de Alak, de Katu en Suay.

Overnachting in Tadfane resort Standaard kamer.

Maaltijden: geen

Dag 2: Bolaven Plateau - Champasak - Done Khone (B&B)

Na het ontbijt rijden we naar de machtige Mekong rivier en varen met een lokale veerboot naar de stad Champasak.

Hier bezoeken we de heilige Khmer-tempel van Wat Phu. Dit complex vormt de meest oostelijke grens van het Khmer-rijk en dateert uit de 4e eeuw.

 

Later in de middag varen we naar Done Khone, een van de kleinere eilanden in het gebied van de 'Si Pan Don'.

Op dit eiland bezoeken we de Li Phi watervallen.

Interessant is om de restanten van een 12 km lange spoorlijn te ontdekken, eens gebouwd door de Fransen. Hier staat ook een oude stoomlocomotief die ooit goederen en mensen vervoerde. Deze spoorlijn is de enige die ooit in Laos is aangelegd.

Overnachting in Sala Donekhone -Ban Lao klassieke kamer.

Dag 3: Done Khone - Khong Island (B&B)

Done Khone biedt u een fascinerende indruk van het op de rivier georiënteerde dorpsleven. Het is ook de ideale plek om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten.

Later op de dag gaan we 'eilandhoppen' tijdens een wandeltocht en bezoeken enkele van de 4.000 eilanden verspreid gelegen in de Mekong Rivier. Op de terugweg wandelen we door een aantal charmante dorpjes waar de bevolking leeft van het maken van rijstpapier.

We overnachten op Khong Island, een van de grotere, permanent bewoonde, eilanden.

Muang Khong is ook bekend om zijn aangename sfeer.

Overnachting in Pon Arena hotel- Deluxe kamer.

 

Dag 4: Khong Eiland (B&B)

Don Khong kan het best ervaren worden per fiets. Een onverharde weg loopt over het eiland.

Na het ontbijt nemen we vanaf uw hotel de fiets en rijden we door Ben Houa en Vat Khao Geo.

 

We lunchen in een lokaal Lao restaurant in Muang Saen (exclusief).

Na de lunch vervolgen we onze fietstocht naar Ban Hang Khong en zo weer terug naar Muang Khong.

Overnachting in Pon Arena hotel (Deluxe kamer).

 

Dag 5: Khong Island - Phapheng watervallen - Dong Kalor (B&B)

Na het ontbijt rijden we in een half uurtje naar de Phapheng watervallen en nadat we daar nog even rondgekeken hebben rijden we, afhankelijk van uw volgende bestemming naar het vliegveld van Pakse, de grens van Thailand of de grens van Cambodja.

Hotels

Foto's
Over Laos

Geografie, historie en bevolking

Laos grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Een aantal grote steden in Laos zijn: Luang Prabang, Seno, Savannakhet, Thakhek en Vang Vieng. De belangrijkste plaatsen in Laos zijn de oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang en Vientiane.

Luang Prabang

Luang Prabang is centraal gelegen in het noordelijk deel van Laos, tussen de groene bergen en aan de oever van de Mekong rivier.

De onderlinge bereikbaarheid tussen de steden is door de geringe degelijke infrastructuur nog een uitdaging, maar des te avontuurlijker!

Het Bolaven plateau

Reis door schitterende natuur in het Bolaven-plateau. Het gebied werd door de Franse kolonisten gezien als de beste locatie voor de vestiging van Franse boeren. De grond is er vruchtbaar en de hoogvlakte biedt koelte tegen de hitte afkomstig uit het laagland. Het gebied ontwikkelde zich tot koffie-, rubber- en kardamom plantage. U drinkt er één van de beste kopjes koffie ooit. Het Bolaven-plateau wordt bewoond door een kleurrijke mengelmoes van etnische stammen.

Eilandenrijk Zuid-Laos 

Het waterrijke zuiden van Laos is echt een bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er zijn vele watervallen, stroomversnellingen en eilandjes in de Mekongrivier.

Een uitstekend gebied om met de fiets of wandelend te verkennen. De bijzonder indrukwekkende Wat Phou tempel mag uiteraard niet worden overgeslagen. Zo wordt deze reis door Zuid-Laos een mooie combinatie van cultuur en natuur.

Klimaat en weer

Laos heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 40 graden. Hoger in de berggebieden liggen de temperaturen circa 5 graden lager.

Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Laos te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en de heetste maanden.

Bezienswaardigheden

Laos is één van de meest ongerepte en authentieke landen in Zuidoost-Azië. Zodra u het vliegtuig uitstapt, waant u zich in een totaal andere wereld. De mensen zijn vriendelijk, het is redelijk... Lees verder »

Prijzen

 

Corona

  • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
  • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
  • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
     

 

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  5 daagse Luxe Tour LAOS
Reiscode:  ATT-YT-016
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.