+ 31 (0) 6 239 626 76

4 daagse Luxe avontuurlijke tour Cambodja

Deze tour is een mooie kans om een combinatie te maken met andere reis­bestemmingen in Zuidoost-Azië.

 


Reiscode: ATT-YT-010
Periode:  Heel jaar, zowel hoog- als laagseizoen


Algemeen

Deze avontuurlijke tour doet u onder andere met de Tuk Tuk, de boot, op de fiets en met een Jeep. U bezoekt de belangrijkste tempels van de wereld beroemde Wat Ankhor. U verblijft in een 4,5* sterren hotel met veeel luxe. Deze tour is een mooie kans om een combinatie te maken met andere reis­bestemmingen in Zuidoost-Azië.

 

Inbegrepen

 • Engelssprekende gids;
 • Tuk Tuk tour;
 • Entreekaart Angkor;
 • Jeeptour;
 • Fietstour;
 • Boottour.

Niet Inbegrepen

 • Vlucht uit Europa en/of uit een ander Aziatisch land. Het kan namelijk zijn, dat u al in Azië bent en dat u vanaf Bangkok vertrekt;
 • Vlucht van Siem Reap naar volgende bestemming;
 • Visa voor Cambodia (€ 27 + 1 Pasfoto) – dit kan online gedaan worden of bij aankomst op de luchthaven van Siem Reap;
 • Persoonlijke verzekeringen. Het is raadzaam deze verzekeringen af te sluiten.

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1: Bangkok – Siem Reap (Bed)

U kunt direct van Bangkok naar Siem Reap vliegen of op eigen gelegenheid een bus naar de Thais/ Cambodjaanse grens nemen en vandaar verder naar Siem Reap. Indien gewenst kunnen wij ook de transfer voor u regelen.

Welkom in Cambodja! Uw chauffeur brengt u naar uw hotel waar een van onze medewerkers u opwacht om u informatie over Cambodja en uw programma van de komende dagen te geven.   Daarna heeft u alle tijd om te relaxen bij het zwembad of om alvast de stad te verkennen.

U verblijft in het Hillocks Hotel & Spa (Deluxe King room).

 

Dag 2: Siem Reap (B&B en Lunch)

Angkor Wat dag tour per Tuk Tuk

Na het ontbijt wacht uw Tuk Tuk met chauffeur en gids u op om u naar Angkor Wat te rijden, een van de grootste en mooiste tempelcomplexen ter wereld. Samen met uw gids gaat u vandaag deze unieke tempels bezichtigen. Dit werelderfgoed stamt uit de 12e eeuw en is een belevenis van mystiek en prachtige beeldhouwwerken. We beginnen in Angkor Wat en lopen door en langs een van de belangrijkste exemplaren van de maar liefst 110 tempels. Voordat we verder gaan kunt u uw dorst lessen met een soft drankje of een verse kokosnoot. Een klein stukje met de Tuk Tuk brengt ons naar Angkor Thom, dat o.a. bestaat uit de 12e eeuwse Bayon tempel. De 54 vierhoofdige Boeddha beelden vormen een van de meest indrukwekkende onderdelen van het tempelcomplex. Later op de dag bezoeken wij ook nog de Ta Phrom tempel. Dit is een van de weinige tempels die in de originele staat verkeren. Bekend o.a. als locatie uit de film ‘Tomb Raider’ met Angelina Jolie. De tempel is gedeeltelijk overwoekerd door bomen met enorme wortels die zich in en om de steenblokken heen hebben verstrengeld.

U verblijft in het Hillocks Hotel & Spa (Deluxe King room).

 

Dag 3: Siem Reap (B&B en Lunch)

Jeep dag tour naar Kampong Kleang

Na het ontbijt stapt u in een klassieke jeep en verruilen we Siem Reap stad voor een fraaie landelijke omgeving waar we over rode zandwegen en door slaperige dorpjes rijden. Het wordt een mooie en rustige tocht want de wegen zijn vlak. We stoppen bij een lokale vismarkt en stappen hier op de fiets voor een tochtje door dit rustieke dorpje en omgeving, waar u de traditionele Khmer vishandel kan meemaken, iets dat zich hier dagelijks afspeelt. Hierna even tijd om de dorst te lessen voordat we weer in de jeep stappen en doorgaan met de rest van de tour.

 

We bezoeken een van de meest indrukwekkende drijvende dorpen van Cambodja; Kampong Kleang. We stappen hier in een bootje en varen door het dorpje. Het is inmiddels lunchtijd geworden en we leggen aan bij een huis op palen in het dorp waar we samen met de vriendelijke lokale bevolking kunnen genieten van een echte Khmer lunch. Vervolgens schepen we weer in en varen naar een Vietnamees drijvend dorp. In tegenstelling tot Kampong Kleang staan de huizen hier niet op palen maar zijn ze op drijvende objecten gebouwd zodat ze over het Tonle Sap meer heen drijven. Tegen het einde van deze veelzijdige dag stappen we weer in de jeep die ons via een andere route, langs weer andere dorpjes, terugbrengt naar Siem Reap.  

U verblijft in het Hillocks Hotel & Spa (Deluxe King room).

 

Dag 4: Siem Reap – Bangkok (of andere bestemming)

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Hotels

Foto's
Over Cambodja

Geografie, historie en bevolking

Cambodja (officieel: Preah Réchéanachâkr Kampuchea = het Koninkrijk Kampuchea) is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad is Phnom Penh en het land bestrijkt een oppervlakte van 181.035 km². Er wonen ca. 16.450.396 inwoners. Het land is vijf keer groter dan Nederland en is het kleinste land van Zuidoost-Azië.

Cambodja heeft een vrij homogene bevolkingssamenstelling, want ca. 95% van de bevolking behoort tot de Khmer. Belangrijke minderheidsgroepen vormen Chinezen, etnische Vietnamezen, Cham en diverse bergvolken.

De belangrijkste godsdienst is het Hinayana-Boeddhisme. Deze godsdienst bestaat sinds de 14e eeuw. Ongeveer 90% van de Cambodjaanse bevolking hangt het Hinayana- of Theravada-Boeddhisme aan, dat sinds 1989 weer staatsgodsdienst is.

De grondwet uit 1993 garandeert echter vrijheid van godsdienst.

Er is een kleine (ruim 2%) islamitische minderheid van Sja\'afitische soennieten. De meeste moslims behoren tot de uit Vietnam afkomstige Cham-bevolkingsgroep.
Het Hindoeïsme, tot de 14e eeuw bepalend voor het religieuze politieke en culturele leven van de Khmer, wordt alleen nog aangehangen door de kleine Indiase minderheid. Het Christendom is van geen enkel belang en de Chinezen hangen een combinatie van Boeddhisme, Taoïsme en Confucianisme aan. Voor de in de bergen levende Chunchiet of Khmer Loeu is animisme en voorouderverering nog steeds heel belangrijk.

De regio’s

Cambodja is op te delen in regio’s, namelijk: Het Noordwesten, het Oosten, Het Zuidwesten enDe Mekong Laagvlakte.

Noordwesten

Het Noordwesten is de meest toeristische regio van het land, omdat met name de stad Siem Raep daar ligt. Vanuit deze stad is het makkelijk om het wereldbekende Angkor Wat en het Tonlé Sap meer, het grootste zoetwatermeer van Zuidoost Azië, te bezoeken. Van hieruit kunt u van het meer en de Tonlé Sap rivier weer tot naar Phom Penh varen.

Zowel het meer als deze rivier zijn vrij uniek: In het droge... Lees verder »

Prijzen

Algemene opmerkingen

 • Deze tour kan ook als reismodule worden geboekt, bijvoorbeeld in combinatie met een andere land in Zuidoost-Azië.
 • Deze tours zijn maatwerkreizen en kunnen als voorbeeld dienen van hoe u uw reis kunt samenstellen. De prijzen zijn indicatief, omdat bijvoorbeeld de brandstoffen prijzen en de prijzen van binnenlandse vluchten kunnen wijzigen.

Tourprijzen

Onderstaand treft u de tourprijzen aan.

 • In deze prijzen is de retour vliegticket Amsterdam-Bangkok, indien aan de orde, niet verwerkt;
 • Indien u vanuit een ander land uit de regio van deze tour gebruikt maakt, dan zullen de transportkosten, die dan aan de orde zijn, nader met u worden besproken;
 • Minimaal aantal personen voor deze tour is 2.

Prijstabel:

 • De prijzen voor deze tours zijn onder voor behoud van bijv. koerswijzigingen en hoogseizoen tarieven en zijn vanaf prijzen;

Deze prijzen zijn geldig tot 1 november 2020

Aantal pers

Tourprijs p.p.

2

€ 988

4

€ 792

6

€ 754

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  4 daagse Luxe avontuurlijke tour Cambodja
Reiscode:  ATT-YT-010
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.