+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 24 daagse tour Java Bali

24 daagse tour Java Bali

Reiscode: ATT-TT-103

in overleg

Hoogtepunten

Boek nu, en ontvang een gratis fietstocht door de dorpjes en rijstvelden in Ubud (Bali).

Java

Een van de drukste metropolen van Zuidoost-Azië met een uitzinnig nachtleven in Jakarta, de pieken van de vulkanen, waarvan er vele nog steeds actief zijn en de vruchtbare hellingen bezaaid met glimmende rijstvelden tot de kleine dorpjes, Java (Indonesisch: Jawa) is het hart van Indonesië.
Met meer dan 130 miljoen mensen in een gebied zo groot als Griekenland, is Java een van de meest bevolkte plaatsen op deze planeet. Geen wonder dat Java door de geschiedenis heen het politieke en economische epicentrum van Indonesië is geworden.
Administratief gezien bestaat Java uit drie provincies; West-Java (Jawa Barat), Midden-Java (Jawa Tengah) en Oost-Java (Jawa Timur) - evenals Jakarta Raya (Groot-Jakarta) daerah khusus lbukota ( speciale hoofdstad district) en Yogyakarta daerah istimewa (speciaal district), die beide administratief als provincies worden beschouwd.

 

Bali

Bali, een van de kleinere eilanden in Indonesië, dat met veel verschillende namen wordt beschreven - The Hidden Paradise, The Last Paradise on Earth, Morning of The World, Island of Gods, The Island of a Thousand Temples, the Emerald Isle of Asia en Eiland van de lachende mensen. Al sinds de jaren 60 trekt Bali bezoekers van over de hele wereld. Aangetrokken door de kleurrijke festivals en ceremonies, traditionele muziek en dansen, de kunsten en ambachten, de heerlijke keuken, de dramatische onderwaterwereld en de vriendelijke mensen.
Of je nu wilt ontspannen en relaxen op een van de vele witte zandstranden van Bali, of op de hardcore golven wilt surfen, van wat winkeltjes wilt genieten in een van de vele kleine winkeltjes of je onderhandelingsvaardigheden wilt uitproberen op een van de vele traditionele markten, er is voor elk wat wils op dit tropische paradijselijke eiland. Waarom zou u niet avontuurlijk zijn en gaan wildwater raften of diepzeeduiken? Of ontspan gewoon en maak je hoofd leeg door yoga of tai chi te beoefenen. Bali biedt u het beste van twee werelden.
    

 

Video: Milosh Kitchovitch https://milosh9k.comDagprogramma

Dag 1 Aankomst in Jakarta
Bij aankomst op Soekarno Hatta International Airport wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Jakarta gebracht. Dit is alleen een transfer, geen tussenstops inbegrepen.

   

 

Dag 2 Jakarta Stadstour
Vandaag ga je samen met een gids Jakarta verkennen. De dag begint met een bezoek aan de haven van Sunda Kelapa, tot op de dag van vandaag een zeer belangrijk handelscentrum, waar u prachtige houten Buginese boten kunt vinden die nog steeds met de hand worden geladen en gelost. Rond de haven strekt de stad zich naar buiten uit. Zowel oude architectuur (zoals een oer-Hollandse brug en stadhuis) als nieuwe wolkenkrabbers vind je naast elkaar. Vervolgens bezoek je het Fatahila-museum en plein. Het museum is gelegen in een gebouw wat vroeger een stadhuis was dat in 1707-1710 werd gebouwd in opdracht van de gouverneur-generaal Johan van Hoorn. Het gebouw lijkt op het Dampaleis in Amsterdam. Vervolgens bezoek je het Nationaal Monument van Indonesië, gelegen in een mooi centraal park midden in de hoofdstad, met een klein museum onderin de voet van de toren over de historie van Indonesië.

   

 

Dag 3 Jakarta - Bandung
In de ochtend wordt u naar het treinstation van Gambir gebracht, waar de trein u in een rit van ca 3,5 uur naar Bandung brengt. Bij aankomst op het treinstation van Bandung wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Bandung gebracht. Dit is alleen een transfer, geen tussenstops inbegrepen.

   

 

Dag 4 Bandung Stadstour
Vandaag ga je de stad Bandung verkennen. Bandung is de hoofdstad van West-Java en de derde grootste stad van Indonesië na Jakarta en Surabaya. Bijgenaamd Parijs van Java (Parijs van Java) door de Nederlanders vanwege de gelijkenis met Parijs en de Europese sfeer in de koloniale tijd, kreeg Bandung ook een andere bijnaam als Kota Kembang, wat letterlijk de Bloemenstad betekent. Jalan Cihampelas wordt in veel reisgidsen genoemd vanwege de goedkope jeans en moderne kledingwinkels, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als buitenlanders. Jalan Asia Afrika en Jalan Braga waren het centrum van de stad in de koloniale tijd en hebben nog steeds statige gebouwen in art-decostijl, allemaal een beetje vervallen door de jaren heen.

Angklung Udjo
De Angklungschool Pak Udjo is zeker het bezoeken waard. Hier leren de  kinderen op een angklung spelen. Dit is een muziekinstrument gemaakt van bamboe in allerlei lengtes geplaatst in een frame. Bij het aanraken van de bamboekokers komt er een typische klank vanaf. De school geeft ook dansuitvoeringen en die zijn erg leuk om bij te wonen. De jongste kinderen zijn erg gedreven in hun uitvoering. Pak Udjo zorgt met zijn Angklungschool dat de Javaanse muziek en dans wordt voortgezet onder een jonge generatie.

   

 

Dag 5 Bandung - Pangandaran
Vanuit Bandung vervolg je je reis naar Pangandaran, waar je onderweg de Cangkuang-tempel en Naga Village zult bezoeken.

Cangkuang Temple
Cangkuang (Indonesisch: Candi Cangkuang) is een kleine 8e-eeuwse hindoetempel in het dorp Kampung Pulo. De tempel is een van de weinige hindoe-boeddhistische tempels die in West-Java is ontdekt en ligt op een klein eiland in het midden van een meer dat alleen per vlot bereikbaar is, waardoor het een van de meest unieke tempels is die er te vinden is in Indonesië.

Kampung Naga
Kampung Naga is een zeer traditioneel Sundanese dorp dat vasthoudt aan zijn voorouderlijke waarden en tradities. Zonder elektriciteit vertrouwt het op kerosinelampen voor verlichting. De mensen vertrouwen op de harmonie en samenwerking tussen hen en de natuurlijke omgeving waarin het zich bevindt. Omgeven door vruchtbare gronden, een weelderig bos en levendige beekjes heeft het alles wat het nodig heeft voor een schilderachtig en aangenaam leven. Om naar het dorp te komen, is enige fysieke kracht vereist, omdat bezoekers een lange steile ladder moeten afdalen die in een muur is ingebed.

Pangandaran
De stranden van Pangandaran zijn een van de populaire attracties van Pangandaran. Er zijn veel lokale en buitenlandse toeristen die komen genieten van het idyllische strand en het prachtige landschap. Zoals veel stranden in Indonesië, heeft het een uitnodigende karakter om te zwemmen, zonsondergangen te bekijken of gewoon je rust te pakken waardoor je urenlang wilt blijven. Wat het onderscheidt, is dat het zowel zwart als wit zand aan de kust heeft en dicht bij de natuur ligt met een uniek ecosysteem waar veel dieren kunnen worden gezien, van stekelvarkens tot apen. Een perfecte plek om één te zijn met de natuur.

Wat het onderscheidt, is dat het zowel zwart als wit zand aan de kust heeft en dicht bij de natuur ligt met een uniek ecosysteem waar veel dieren kunnen worden gezien, van stekelvarkens tot apen. Een perfecte plek om één te zijn met de natuur.

 

   


Dag 6 Pangandaran, Green Canyon
De stranden van Pangandaran zijn een van de populaire attracties van Pangandaran. Er zijn veel lokale en buitenlandse toeristen die komen genieten van het idyllische strand en het prachtige landschap. Zoals veel stranden in Indonesië, heeft het een uitnodigende karakter om te zwemmen, zonsondergangen te bekijken of gewoon je rust te pakken waardoor je urenlang wilt blijven. Wat het onderscheidt, is dat het zowel zwart als wit zand aan de kust heeft en dicht bij de natuur ligt met een uniek ecosysteem waar veel dieren kunnen worden gezien, van stekelvarkens tot apen. Een perfecte plek om één te zijn met de natuur.
Wat het onderscheidt, is dat het zowel zwart als wit zand aan de kust heeft en dicht bij de natuur ligt met een uniek ecosysteem waar veel dieren kunnen worden gezien, van stekelvarkens tot apen. Een perfecte plek om één te zijn met de natuur.

Je bezoekt Cukang Taneuh, of bekend als Green Canyon, gevormd door bodemerosie als gevolg van de rivierstromen gedurende ongeveer miljoen jaar rond het gebied. De vorm van de kloof is als de ingang van een grot. Hoewel het een natuurlijke vorm heeft zoals de ingang van een grot, is het eigenlijk een ingang naar een open ruimte binnenin, waar een rivier tussen twee kliffen stroomt. Er is een kleine waterval bij deze ingang genaamd Palatar. Verschillende andere kleine watervallen zijn te zien die van de kliffen langs de rivierstroom vallen.

   


Dag 7 Pangandaran - Wonosobo
Je reis gaat vandaag verder. Als u West-Java verlaat, gaat u naar Wonosobo, een klein stadje op het Dieng-plateau.
Een privé auto met chauffeur staat vandaag voor u klaar. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.
Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken en houd er rekening mee dat toegangsprijzen niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld.

   

 
Dag 8 Wonosobo - Magelang
Vandaag ga je van Wonosobo naar Magelang. Maar je bezoekt eerst het Dieng-plateau. Dit is een caldera-complex gevormd door de uitbarsting van de oude berg Prau. Het woord Dieng-woord is afgeleid van de Sanskrietwoorden Di (verblijfplaats) en Hyang (goden), waardoor Dieng een verblijfplaats van de goden werd. Gebouwd door oude Javaanse hindoes, zijn de tempels gezegend, waardoor het Dieng-plateau tot op de dag van vandaag een heilige plaats is. Oorspronkelijk werden er honderden tempels gebouwd in het gebied, maar er zijn er vandaag nog maar acht over. De tempels werden gebouwd van de 8e tot de 13e eeuw door de Sanjaya-dynastie om op die van Prambanan te lijken, maar op een veel kleinere schaal.

Daarna gaat uw reis verder met een rit naar Magelang. Onderweg rijd je langs lange en bochtige wegen met verschillende uitzichten, variërend van lokale dorpjes, rijstvelden, heuvels met plantages en bergen.

Sommige bezoeken kunnen onderweg naar de bestemming worden gedaan. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken en houd er rekening mee dat toegangsprijzen niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld.

   


Dag 9 Magelang, Borobudur Cycling - Yogyakarta (Optioneel Fun Way Living like Locals)
De fietstocht begint bij Rumah Dharma in Pendopo Jowahan, Borobudur. Fiets van 9.00-11.30 uur door het dorp en bezoek de traditionele markt van Borobudur. Bezoek vervolgens rond 11.30 uur de Borobudur-tempel (ongeveer 2 uur). De Borobudur dateert uit de 9e eeuw en is het grootste boeddhistische tempels op aarde en ligt in Midden-Java. Gerestaureerd in 1970 met de hulp van UNESCO, bestaat de tempel uit zes vierkante platforms met daarop drie cirkelvormige platforms. Het is versierd met maar liefst 2.672 reliëfpanelen en heeft 504 Boeddhabeelden van verschillende typen. De hoofdkoepel bevindt zich in het midden van het bovenste platform en is omgeven door 72 stoepa's die elk een Boeddhabeeld bevatten. Alleen wanneer u zelf komt kijken, krijgt u een echte waardering voor de onmetelijkheid en het verbluffende ontwerp, een zeer aan te bevelen stop voor iedereen die door Java gaat.

Daarna keer je terug naar het startpunt voor een heerlijke lunch, waarna een korte transfer van 1,5 uur je naar Yogyakarta brengt om te overnachten.

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Leuke manier om te leven zoals de lokale bevolking:
Breng je avond door in Yogyakarta zoals de lokale bevolking op het alun-alun kidul (Zuidplein). Zie het feest van het avondleven; de menigte, het eten, de attractie, de activiteit, begeleid door onze lokale gids.

Je wordt begroet door je gids met een kleine uitleg over de tour zelf. Maak een gemakkelijke wandeling door de drukke straten van Yogyakarta terwijl het lokale leven aan je voorbij komt. Aankomst in Alun-alun Kidul, uw gids zal uitleg geven over de geschiedenis hiervan. Geniet van je avond op de lichte becak, probeer het Masangin-spel en proef een selectie van het straatvoedsel. Vanavond draait alles om Yogyakartans zijn!

Als de tijd het toelaat, kun je je lokale gids vragen om je mee te nemen naar de Wayang-uitvoering (extra kosten).

   


Dag 10 Yogyakarta, Becak City Tour & Kotagede Walk (Optioneel Batik Class)
Becak is een van de oudste en meest traditionele vormen van vervoer in Indonesië. Vandaag ontdekt u het hoogtepunt van Yogya met dit traditionele transport. Het is een korte rit naar de Alun-Alun Kidul (Zuidplein), de achtertuin van het paleis van de sultan. Naast de geweldige architectuur, ervaar je traditionele kleding en natuurlijk nemen we je mee naar Taman Sari, het waterkasteel waar ooit door de koninklijke familie werd gebruikt om hun vrije tijd door te brengen. De becak chauffeur brengt je naar het Sultan Palace (Keraton), zodat je ruim de tijd hebt om de bijzondere sfeer hier op te snuiven. Zodra je de Keraton binnenkomt, wordt je overspoeld door een trage tempo-sfeer vol traditie en geschiedenis, waardoor een becak de perfecte manier is om de unieke hoeken van de Keraton te ontdekken. Verlaat de Keraton en geniet van een heerlijke lunchbuffet geserveerd in een oud huis van de Koninklijke Prins. Vervolg uw ontdekkingstocht vandaag met een bezoek aan Museum Vredeburg. Dit historische fort verbeeldt de onafhankelijkheidsreis van Indonesië via verschillende diorama's. Je eindigt de dag in het heden aan de beroemde Malioboro Road voor wat winkelen en het lokale dagelijkse leven voordat je terugkeert naar je hotel.

Later in de middag ontmoet je je lokale gids op de parkeerplaats van de Mataram-moskee in Kota Gede. Samen verken je het gebied en zie je hoe islam en hindoe samensmelten door de architectuur van de koninklijke begraafplaats en de moskee. De Mataram-moskee is de oudste moskee in Yogyakarta, gebouwd in de jaren 1600 en ook de getuige van het majestueuze Mataram-tijdperk. Je moet Javaanse traditionele kleding dragen om de koninklijke begraafplaats te betreden. Kota Gede, ook wel de Zilverstad genoemd, is ook de thuisbasis van de hardwerkende zilversmid die zijn kunsten uitoefent. Je krijgt de kans om het proces te bekijken voordat je verder rondloopt op de traditionele markt. Voordat de tour is afgelopen, loop je rond naar een Javaans traditioneel huis genaamd Joglo en ontmoet je een van de eigenaren.

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Batikklas
In plaats van alleen een batikfabriek te bezoeken, kun je het proces ook leren. Suzy van Kelik Art Shop biedt een volledige dagcursus in het Engels aan. In één dag leer je de basisprincipes van batik kennen en garandeert ze haar leerlingen een bevredigend resultaat (een batikschilderij van 50 bij 50 cm). Het is mogelijk om deze cursus zonder risico met kleine kinderen (vanaf 5 jaar) te doen. Transport is niet inbegrepen dus dat moet je zelf regelen. De batikworkshop ligt op 20 minuten lopen van het Via Via Cafe. Als je geen zin hebt om te wandelen bij deze verstikkende warme temperaturen, is een becak zo gevonden.

   


Dag 11 Yogyakarta - Solo  via Prambanan en Mangkunegaran Palace
Vandaag ga je van Yogyakarta naar Solo. Voor deze reis is een eigen auto met chauffeur beschikbaar. Onderweg bezoekt u de Prambanan-tempel. De Prambanan wordt ook wel de Rara Jonggrang-tempel genoemd. Gebouwd in de negende eeuw door onder andere Rakai Pikatan en opgedragen aan de goden van het Hindi; Brahma, Vishnoe en Shiva.
Dit is het grootste hindoe-Javaanse tempel complex in Indonesië en een van de mooiste tempels in Zuidoost-Azië. Het complex kent drie hoofdtempels, waarvan de hoofdtempel is 47 meter hoog is en gewijd is aan Shiva. Ten zuiden van deze tempel staat de tempel gewijd aan Brahma en ten noorden die gewijd is aan Vishnoe. De grote tempels worden omringd door kleinere tempels. In Zuidoost-Azië zijn er twee grootte hindoetempels: de Angkor Wat-tempel in Cambodja en de Prambanan-tempel in Indonesië.

Twee uur rijden later komt u aan in Solo, ook wel Surakarta genoemd. Je bezoekt dan het Mangkunegaran-paleis. Het paleis Mangkunagaran is het best bewaarde kraton van Java. Het paleis is omgeven door weelderige tuinen en een grote vijver met Europese fonteinen. Het heeft een mooi imposant paviljoen met een marmervloer. Dit paleis wordt gezien als het bolwerk van de hoogstaande hofcultuur. Alle kratons hebben een museum. Museum kraton Mangkunagaran heeft prachtige juwelen en siervoorwerpen, topeng-maskers en wayangpoppen. Museum kraton Surakarta heeft een collectie van voorwerpen uit Hindoe-Javaanse tijd en de koninklijke erfstukken.

Houd er rekening mee dat entreegelden niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

   


Dag 12 Solo - Malang met de trein
Je wordt opgehaald bij je hotel in Solo en naar het treinstation van Solo gebracht. Vandaag ga je met een executive class trein naar Malang, in Oost-Java. Ongeveer 7 uur later arriveert u in Malang, waar u naar uw hotel wordt gebracht om uit te rusten.

   


Dag 13 Malang - stadstour - Bromo
In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel. Per angkot gaat u naar Kajoetangan Street, een historische straat die al bestond sinds de koloniale periode. Vanaf Kajoetangan Street gaan we door de kleine steegjes Kampung Kajoetangan binnen. Je kunt zien hoe buurtbewoners leven en hun dagelijkse bezigheden doen. In Kampung Kajoetangan zie je ook het kanaal, gebouwd door de Nederlanders, en oude huizen. Daarna lopen we naar het Alun-alun gebied. Hier kunt u veel historische gebouwen zien, zoals de Jami'-moskee, de Immanueal-kerk, de Mandiri Bank, het Pelangi Hotel en het postkantoor van Malang. Vanaf de Chinese tempel Eng Ang Kiong passeren we de Kebalen-markt en lopen we via de spoorlijn naar de kleurrijke huizen van Jodhipan. Jodhipan Colourful Houses is een nieuwe toeristische bestemming in Malang. De huizen zijn prachtig beschilderd door kleuren en patronen. Vanuit Jodhipan Colourful Houses gaan we naar restaurant Toko Oen dat in 1934 werd geopend en echt nog de sfeer van het koloniale verleden uitstraalt. Geniet hier bijvoorbeeld van een kopje koffie met gebak. Einde van de tour.

Uw reis gaat vandaag verder naar Bromo. Vanuit Malang ga je naar een ontmoetingspunt waar een jeep je ophaalt en vervolg je je reis via de Jemplang-route. Dit gebied staat bekend om bezoekers die naar Bromo gaan, waar je na wat rijden een wandeling door de savanne kunt maken. U kunt ook een wandeling maken bij het beroemde Whispering Sand of Pasir Berbisik voordat u naar uw hotel in Bromo gaat.

   


Dag 14 Bromo Zonsopgang - Kalibaru
Vroeg opstaan voor de tour. Je verlaat het hotel met jeep om naar het gezichtspunt te gaan en te wachten tot de prachtige gouden zonsopgang verschijnt. Na zonsopgang rijdt u vervolgens naar de zee van zand (Pasir Berbisik) om de parkeerplaats van Mt. Bromo. Vanaf hier kun je naar de kraterrand van Mt. Bromo, lopen. Eerst door het zand omhoog ploeteren (kan eventueel met paardjes) en daarna met een trap naar de rand waar je het gevoel hebt om op het oppervlak van de maan te lopen.  De berg Bromo ligt in Oost-Java en ligt in het midden van een vlakte genaamd Seara Wedi of Zee van Zand. Met een hoogte van 2.329 m is de berg misschien niet de hoogste in Indonesië, maar het is misschien wel een van de meest populaire met een breed scala aan geweldige tochten die leiden tot adembenemende uitzichten en vele andere opwindende activiteiten zoals " dirtbiking" , paardrijden en meer. Een van de meest bezochte tijden van de dag is in de vroege ochtenden, aangezien de zonsopgang vanaf de top van deze berg bekend en ongelooflijk indrfukwekkend is.

Na een bezoek aan Mt. Bromo, je keert terug naar het hotel voor een verfrissende douche en ontbijt.
Vandaag ga je van Bromo naar Kalibaru. Kalibaru is een kleine stad (subdistrict) in het westen van Banyuwangi Regency. Het wordt omringd door heuvels in het westen en zuiden, terwijl het in het noorden wordt begrensd door de berg Raung. Op een hoogte van 428 m boven de zeespiegel heeft Kalibaru een lekker koel klimaat. De koffieplantage is te vinden in Kalibaru en omgeving, eigendom van particulieren, particuliere bedrijven of staatsplantages. Er valt relatief veel regen per jaar, waardoor dit gebied groener is dan enig ander gebied in het regentschap Banyuwangi.

Houd er rekening mee dat Bromo een actieve vulkaan is en we kunnen niet garanderen dat het mogelijk is om de krater te bezoeken. De status kan dagelijks wijzigen en u ontvangt de meest recente informatie op het moment dat u het Entreebewijs Bromo ontvangt. Houd er rekening mee dat, hoewel de krater misschien gesloten is, het mogelijk is om het uitkijkpunt te bezoeken. Uitzondering: tijdens grote uitbarstingen.

   


Dag 15 Kalibaru, optionele Kaliklatak Plantation Tour of Ijen Crater Tour
Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Kaliklatak Plantation Tour
Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald bij het hotel en begint uw excursie naar Kaliklatak Plantation. De plantage werd geopend tijdens het tijdperk van de Nederlandse kolonisatie en is nog steeds in bedrijf. Onder begeleiding van een lokale gids verken je de plantage en maak je kennis met de koffie, cacao, kaneel, rubber, vanille, kruidnagel en vele andere kruiden en gewassen die zich hier bevinden. Geniet rond lunchtijd van vers gebrande koffie vergezeld van lokaal gebak met een paar van de plantage die je zojuist hebt verkend. Na de lunch gaat u naar de fabriek om de productie van koffie of rubber te zien voordat u in de vroege namiddag terugkeert naar het hotel.

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Ijen Crater Tour
Na een vroege wake-up call en ontbijt, vervoert een jeep met vierwielaandrijving je door de landelijke dorpen, koffie- en kruidnagelplantages en vervolgens naar een van de laatste regenwouden van Java. Vochtigheid, dieren in het wild, gigantische varens en grote bomen bedekken de helling van de berg en eindigen bij het Park Ranger-station om de wandeling naar Ijen Crater te beginnen via een schaduwrijk pad met spectaculaire uitzichten. Het adembenemende uitzicht wordt onthuld op de top van 2.380 meter hoogte boven de zeespiegel. De angstaanjagende kleur van de meren en de rook die uit felgele zwavelafzettingen komt, creëert een landschap dat er verlaten en kaal uitziet maar toch levendig is. Terwijl het tafereel zich voor je ontvouwt, dalen mijnwerkers dagelijks af in de krater en komen ze weer tevoorschijn met tot 80 kilo erts die in bamboemanden welke langs het verraderlijke pad worden vervoerd. Als je klaar bent, loop je de berg af naar je auto met chauffeur.

   


Dag 16 Kalibaru - Pemuteran
Vandaag ga je van Ketapang naar Pemuteran. Onderweg stapt u aan boord van een veerboot die u binnen 30 - 45 minuten over de zee naar Gilimanuk op het eiland Bali brengt en vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.
Je passeert het West Bali National Park voordat je aankomt in Pemuteran.

Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken, maar houd er rekening mee dat toegangsprijzen niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld.

   


Dag 17 Pemuteran, Snorkelen op het eiland Menjangan
De tour begint ca 08.30-09.00 vanaf het strand van Pemuteran met onze Fiber Fast-boot. We doen slechts een kleine groep van 12 snorkelaars per boot. De overtocht duurt ongeveer 35 minuten om het eiland te bereiken en we nemen je mee om minstens 2 verschillende plekken te verkennen en tussendoor is er een lunchpauze. Deze halve-dagtour zal maximaal 4 uur in beslag nemen volgens de voorschriften van het Nationaal Park.
De tour is inclusief snorkeluitrusting (onderwatercamera en specifiek masker tegen extra kosten), mineraalwater bijvullen (geen plastic), lunchpakket (vooraf bestellen), reddingsvest, EHBO-kit en aansprakelijkheidsverzekering.

   


Dag 18 Pemuteran - Ubud
Vandaag ga je van Pemuteran naar Ubud. U verlaat de noordwestkust en rijdt naar het centrum van Bali, langs rijstterrassen met op de achtergrond de berg Batukaru en  natuurlijk de vele lokale huizen tussen de weelderige bomen. Een ander gebied met rijstterrassen zal je verwelkomen als je Ubud nadert.

Onderweg bezoekt u verschillende plaatsen zoals:

Ulun Danu Temple
Ulundanu-tempel / Beratan-meer De Ulun Danu-tempel is een Balinese hindoetempel op het platteland van Candi Kuning, het subdistrict Baturiti en het regentschap Tabanan. Zittend aan de rand van het Beratan-meer en bedekt met koel weer met een prachtig uitzicht op het meer en de heuvels eromheen, is de tempel een veelgevraagde bestemming voor mensen die Bali bezoeken.

Jatiluwih
Jatiluwih is een favoriete bestemming op Bali en is bekend vanwege zijn prachtige rijstterrassen die zich uitstrekken van de voet van de berg tot aan de kust. Omringd door een koele atmosfeer vanwege de hoogte van 700 meter boven de zeespiegel. Het is een van de plaatsen om te bezoeken op Bali vanwege de intrinsieke schoonheid die boeiend is, wat geen verrassing is, aangezien de naam letterlijk "Echt mooi" betekent. Jati betekent echt en Luwih betekent mooi.

Gitgit Waterfall
De Gitgit-waterval in het subdistrict Sukasada ligt op een plateau, omgeven door tropische flora, is een opmerkelijk gezicht en heeft zijn reputatie verdiend als een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken op Bali. De nevels zijn ongelooflijk verfrissend, die een gevoel van vrede kunnen geven als je in de volle wind staat. De waterval van 35 meter lang stoot het hele jaar door constant water uit. Om de waterval te bereiken, hoeft u alleen maar het bord vanaf de hoofdweg te volgen en over het pad tussen de weelderig omringde paden te lopen tot u de 35 meter lange natuurlijke schoonheid bereikt.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - 1 uur elektrisch fietsen Jatiluwih:
1 uur durende fietstocht door het centrale rijstveldengebied van Jatiluwih met verschillende foto stops van een prachtig landschap, begeleid door een van onze ervaren lokale gidsen die graag zijn / haar kennis delen over dit door UNESCO erkende levende monument. Dit programma is ideaal om toe te voegen aan een dagtrip waarbij men al naar Jatiluwih gaat. De route die we nemen is hetzelfde als de 3,5 uur durende trekking die mooi is maar niet veel mensen doen het omdat het te lang en vermoeiend is. Met dit programma ziet men dezelfde schoonheid in een ontspannen reis van 1 uur zonder zelfs maar te zweten. (vaste starttijden vanuit het centrum van Jatiluwih zijn 9.30 uur, 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur, 15.30 uur).

   


Dag 19 Ubud, optionele spirituele tour Optioneel diner met locals
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (uitgesloten in je programma) - Ubud - Spirituele tour Gunung Kawi en Tirta Empul Halve dag (inclusief lunch):
Vandaag zult u de spirituele aanblik van Bali in de diepte beleven. De tour begint met een bezoek aan de Tirta Empul-tempel. Je wordt door je gids gekleed in de juiste Balinese tempelkleding. Je gids zal uitleg geven over het offer en de manier van bidden voordat je de gelegenheid krijgt om het heilige bad te nemen om jezelf te zuiveren.
Vanaf hier ga je naar Gunung Kawi, je ziet prachtige rijstvelden en de gebeeldhouwde gevel die dateert uit de 11e eeuw. Ze worden de graven van de koning genoemd, ter herdenking van het Udayana-koninkrijk. De gids leidt je over kleine rijstveldpaden rondom het complex. Bij de Stichting Widya Guna, leert u hoe u een offer kunt maken, genaamd Canang op Bali. Dit offer zal naar de tempels worden gebracht om toestemming te vragen aan de goden om de tempel te betreden. Als je Balinees wilt bidden, zal je gids je naar hun huistempel brengen en je leren hoe je moet bidden.
De lunch wordt geserveerd in de tuin van de stichting te midden van de rijstvelden. Na de lunch wordt u teruggebracht naar de accommodatie.
Door deze excursie te boeken krijg je niet alleen een goed beeld van de Bali hindoeïstische religie, maar steun je ook de stichting Widya Guna, die zorgt voor kinderen die speciale zorg nodig hebben.

Opmerking: de ophaaltijd begint tussen 08.00 - 08.30 uur

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Ubud - Diner met de lokale bevolking (ophalen/afzetten Ubud-gebied):
Je kunt veel leren over de cultuur als je een Balinees familiecomplex bezoekt. Dit Balinese diner kan worden gecombineerd met een bezoek aan kleine heiligdommen die in de rotsen zijn uitgehouwen uit de 11e eeuw.
's Middags, rond 16.30 uur, wordt u opgehaald voor het diner. Voor het diner krijgt u van uw gastheer een rondleiding door het familiecomplex. U zult leren dat er meer dan één familie op de compound woont. Wanneer een zoon van de familie trouwt, verhuist zijn vrouw meestal naar deze compound, dus een compound is een plek voor uitgebreide families, elk met hun slaapvertrekken, maar verder delen van de faciliteiten. De compound is omgeven door een muur. Verschillende gebouwen binnen de compound zijn ingedeeld volgens de Balinese architectuur, waarbij de richting wordt bepaald door de locatie van de Gunung Agung, de heilige berg. Het familieheiligdom is het meest heilige deel van de compound en de gastheer zal uitleggen wat voor soort offergaven bij welk heiligdom worden geplaatst. Je wordt zittend op de grond geserveerd en je kunt ervoor kiezen om net als de Balinezen met je handen te eten. Familieleden komen langs om van het eten te genieten, maar zullen overal op het terrein hun plek vinden om te eten. Verwacht dus niet met het gezin aan een tafel te zitten, want dit is niet de Balinese stijl.
Het eten wordt vers gekookt in de familiekeuken, waar samen met rijst een soep, groenten, sojabonen, maisbeignets en een kipschotel op het menu staan. Selamat Makan.

   


Dag 20 Ubud, Noord-Ubud Fietsen
Na een pick-up in de ochtend wordt u rechtstreeks naar uw startpunt in Tampaksiring gereden. Eenmaal daar kun je je fiets testen, de nodige aanpassingen maken en snel enkele veiligheidsinstructies doornemen voordat je aan de tour begint. Langs de route zul je genieten van een overvloed aan uitzichten op de rijstvelden, Balinese dorpstempels, traditionele Balinese dorpen en een 11e-eeuwse tempel die wordt gebruikt voor specifieke ceremonies en diepe meditatie. Je wordt de hele tijd vergezeld door twee gidsen die er niet alleen voor zorgen dat alles soepel verloopt, maar ook uitleg geven over de bezochte plaatsen. De tour eindigt bij een van hun huizen, waar je kunt genieten van een traditionele zelfgemaakte lunch voordat je wordt teruggebracht naar het hotel.

   


Dag 21 Ubud - Sanur via Sukawati, Mas, Celuk (exclusief entree) - Optioneel Beji Guwang
Vandaag ga je van Ubud naar Sanur. Voor deze reis is een eigen auto met chauffeur beschikbaar. Voor deze charter zijn twee alternatieve routes beschikbaar. Ten eerste kun je via Sayan onderweg stoppen bij plaatsen zoals Serangan/Sakenan Temple en Batubulan Village om Barong Dance te kijken. Ten tweede kun je via Sukawati onderweg stoppen bij plaatsen zoals Batubulan Village om Barong Dance, Bali Bird Park, Bali Zoo, Celuk, Ubud Market, Ubud Palace, Arma Museum, Mas, Sukawati en Goa Gajah te bekijken.
Houd er rekening mee dat entreegelden niet zijn inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld. Uw route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken.

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Beji Guwang met veiligheidshelm:
Beji Guwang, dit is een prachtig fascinerende kloof halverwege tussen Ubud en Sanur. Door de kloof stroomt een rivier die door duizenden jaren van erosie prachtige patronen heeft gecreëerd in de stenen muren die de kloof omsluiten. Deze weergave van natuurlijk kunstenaarschap is ontzagwekkend en verbaast iedereen die besluit om erin te gaan en te verkennen. De wandeling er doorheen kan relatief uitdagend zijn, omdat het pad behoorlijk rotsachtig en glad is en voor sommige delen van de wandeling zullen bezoekers tot een meter diep in water ondergedompeld worden. Voor deze specifieke activiteit zijn extra kleding en een avontuurlijke geest vereist.

   


Dag 22 Sanur, optionele Balinese spirituele ceremonie
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of de onderstaande activiteit boeken:

Optionele activiteit (niet inlusief in je programma) - Balinese spirituele ceremonie:
Het mooie Keramas Sacred River Resort is gebouwd langs een rivier gevormd door 11 natuurlijke bronnen. Een bron is eigenlijk op hun eigen land en staat in verbinding met een oude tempel. Om de vergeten tempel functioneel en in goede staat te behouden, besloot de familie het resort te bouwen nadat ze de oude tempel hadden gerestaureerd. Een deel van de winst van het resort wordt gebruikt om betaalbare Balinese ceremonies te organiseren voor iedereen. Er worden eigenlijk alleen donaties gevraagd aan de Balinezen. Een geweldige manier om het authentieke erfgoed voor alle Balinezen te beschermen, aangezien de ceremonies voor individuen erg kostbaar kunnen zijn en gezinnen in financiële moeilijkheden kunnen brengen.
 
Een perfecte plek om een Balinese reinigings- en zegeningsceremonie te ervaren. Je zult je omkleden in een sarong en sjerp als de juiste kleding voor Balinese ceremonies. De priester zal de tempelceremonie verzorgen en daarna begint het reinigingsproces bij de 4 natuurlijke bronnen. De priester zal de laatste zegen doen. Na de zegening ga je naar de tempel om te bidden voordat je terugkeert naar het resort om droge kleding aan te trekken en daarna te genieten van je lunch.

Dit is een leuke activiteit voor zowel individuen als gezinnen met kinderen, want kinderen zullen genieten van het offeren, nat worden en deel uitmaken van het Balinese leven.

   


Dag 23 Sanur, optionele Denpasar Foodie Tour
Geniet vandaag van de vrije dag, of je kunt er ook voor kiezen om een aantal onderstaande activiteiten te doen:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Denpasar Foodie Tour (inclusief vervoer):
De walking food-tour van vandaag neemt je mee door het hart van Denpasar en leert je meer over de rijstgeschiedenis en de culturele diversiteit. Tevens bent u getuige van het lokale leven terwijl je vele heerlijke delicatessen probeert. Beginnend bij een coffeeshop, bezoek je een veelvoud aan cafés, kraampjes en winkels die een breed scala aan traditionele gerechten laten proeven. Deze tour zal je fysieke en mentale honger stillen, waardoor je terug wilt komen om nog meer te ontdekken.

   


Dag 24 Vertrek
Je wordt opgehaald bij je hotel in Sanur en voor vertrek naar de internationale luchthaven Ngurah Rai gebracht.

   

 OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  24 daagse tour Java Bali
Reiscode:  ATT-TT-103
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.