+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 20 daagse reis naar Bali & Lombok

20 daagse reis naar Bali & Lombok

Reiscode: ATT-TT-024

in overleg
Reisduur: 20 dagen / 17 nachten

Hoogtepunten

Deze reis laat u actief deelnemen aan diverse watersporten (zwemmen, duiken, snorkelen en tuben) en laat u kennismaken met de vele prachtige vergezichten en landschappen die Lombok en Bali rijk zijn. Op deze reis valt veel cultuur en authenticiteit te beleven en gaat u naar mooie pittoreske dorpjes waar u met verschillende dorpelingen en hun ambachten in contact zal komen. Ubud is een plaats op Bali die u moet hebben bezocht.

U gaat kennismaken met het spirituele Ubud en het culturele centrum van Bali. Daarnaast gaat u de prachtige landschappen van Bali werkelijk ervaren door in de richting van Ubud door de dorpen en rijstvelden te gaan fietsen. U kunt hier onder andere lopen door nabijgelegen rijstvelden, kooklessen volgen, en ambachtsdorpen bezoeken. In de avond kunt u genieten van een van de vele dansuitvoeringen. Een olifanten park, reptielen park en een vogeldierentuin ligt op korte rij afstand. Daarnaast is het raften op de Telaga Wajah rivier een groot avontuur.

 

 

 

Lombok is de thuisbasis van het Sasak volk. Deze leven in kleine dorpjes rondom de Rinjani berg. Wanneer u deze dorpen bezoekt ervaart u hun unieke cultuur (een mix van hindoeïsme en islam). Vanaf het vasteland van Lombok kun je drie kleine eilanden, net voor de kust, zien. Dit zijn natuurlijk de beroemde tropische Gili eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Gili Meno is omringd met mooie witte stranden en koraal tuinen. Geniet op het eiland van het snorkelen en ga zwemmen en bekijk de schitterende zonsondergang.

HIGHLIGHTS

 • Chauffeur met auto
 • Schitterende wandel- en fietstochten door o.a. mooie rijstvelden
 • Snorkelmogelijkheden
 • Bezoek mooie watervallen
 • Zwemmem naar het wrak van Liberty
 • Bezoek aan 2 prachtige en heel verschillende eilanden: Gili Air en Asahan eilanden
 • Duikmogelijkheden
 • Raftingtocht
 • Boottochten langs prachtige landschappen
 • Bezoek oude tempels en monumenten
 • Kookles
 • Verblijf aan strand


Dagprogramma

Codering: B= Breakfast; L= Lunch, D= Diner

 

Dag 1. Vertrek uit Nederland

 

Dag 2. Aankomst Denpasar, transfer Kanciana.

Bij aankomst op de luchthaven van Denpasar wordt u door uw chauffeur opgewacht en in circa 2,5 uur naar uw hotel in Kanciana gereden. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding (er is geen auto tot uw beschikking.

 

Overnachting in Clove Tree Hill, bungalow

Prachtige gelegen tussen de rijstvelden. Enkele zeer ruime en comfortabele bungalows. Er is een zwembad en restaurant.

 

Dag 3. Kanciana, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen. Maak een wandel- of fietstocht door de prachtige omgeving of laat u verwennen in de spa. U kunt ook met verschillende workshops meedoen. U heeft vandaag geen eigen transport tot uw beschikking.

 

Overnachting in Clove Tree Hill, bungalow

 

Dag 4. Transfer naar Ubud met stops (B)

Vandaag vertrekt u richting Ubud, zonder stops neemt deze rit zo’n 1,5-2 uur in beslag. U gaat onderweg echter langs verschillende bezienswaardigheden en tempels die Bali te rijk is. Samen met de chauffeur kunt u een geschikte route afspreken, u kunt via een wat meer zuidelijker route rijden en bijvoorbeeld stoppen bij Puri Taman Ayun, en de Batukara tempel. In de buurt van Ubud kunt u bijvoorbeeld de prachtige gelegen monumenten van Gunung Kawi bezoeken, de heilige bron Tirta Empul en de olifantengrot Goa Gajah.Tanah Lot). Entrees en donaties betaalt u zelf. Gemiddeld kost een entrée voor een tempel ca. Rp 15.000-30.000 per persoon. Sommige grotere parken zijn veel duurder. Bij elke tempel dient u een sjaal om de middel en vaak een sarong aan te doen. U kunt beiden huren bij de ingang (ca. Rp 10.000 per set, dit is dan tevens een tempeldonatie). Hier en daar betaalt u ook voor uitzichtpunten zoals bij de Jatiluwih rijstvelden en het Baturmeer/vulkaan.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

Mooi gelegen hotel met uitzicht op een smalle groene rivier vallei. Net buiten het centrum op ca. 2,5 kilometer van de hoofdstraat in Ubud. Comfortabele kamers. Het hotel beschikt over verschillende zwembaden en een restaurant.

 

Dag 5. Ubud, Batur fietstocht (B & L)

U wordt in de ochtend opgehaald en rijdt naar het startpunt van de fietstocht. U maakt vandaag een prachtige fietstocht door het platteland van Bali, U fietst merendeel naar beneden en stopt regelmatig om te luisteren naar de uitleg van uw gids en om foto’s te maken. De tocht start bij de Baturberg waar u een prachtig uitzicht heeft over de vulkaan en het gelijknamige meer. De tocht eindigt bij een lekker restaurant even buiten Ubud waar u een Balinese maaltijden krijgt aangeboden. In de middag rijdt u met een shuttle bus naar uw hotel in Ubud.

 

Deze trip is een join in trip, er zullen andere deelnemers zijn, de groepen zijn maximaal ca. 14-15 mensen.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 6. Rafting Telaga Waja, transfer Ubud (B & L)

In de ochtend wordt u opgehaald door een shuttlebusje (er kunnen andere mensen in het busje zitten) naar het startpunt van uw raftingtocht gereden. U krijgt eerst uitleg alvorens de tocht begint. Ongeveer 2-2,5 zit u in de boot en vaart u langs prachtige landschappen via verschillende rapids. Na afloop krijgt u een simpel buffet lunch alvorens u wordt afgezet bij uw hotel in Ubud.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag7. Ubud, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 8. Kookles Oost-Bali, transfer naar Amed (B & L)

In de ochtend wordt u door chauffeur en gids opgehaald en richting Klungkung gereden waar u eerst naar de markt gaat om inkopen te doen voor de kookklas. Hierna wordt u naar een klein dorp gebracht waar u les krijgt in het koken van enkele typische Balinese gerechten. De les eindigt uiteraard met een overheerlijke lunch! Aansluitend kunt u nog enkele bezienswaardigheden in Oost Bali bezoeken alvorens u doorrijdt naar Amed.

 

Net zoals in Pemutaran en Lovina is het strand in Amed vulkanisch en hiermee heeft het een grijzige kleur. U heeft bij Amed goede snorkelmogelijkheden. De meeste locaties zijn bereikbaar vanaf het strand, u heeft dus geen boot nodig.

 

Overnachting in Anda Amed, bungalow

Comfortabele kamers tegen een heuvel gebouwd. Er is een infinity zwembad. Het hotel ligt niet direct aan het strand, maar heeft wel fraai zeezichten. U wandelt in korte tijd naar het strand.

 

Dag 9.Amed, snorkelen bij Tulamben (B & L)

Vandaag gaat u snorkelen bij Tulamben. Net voor de kust ligt hier het wrak Liberty. Dit was een Amerikaans transportschip dat in 1942 door de Japanners is getorpedeerd. Na al die jaren in het water gelegen te hebben heeft er zich een prachtige koraaltuin ontwikkeld. U wandelt en zwemt vanaf het strand naar het wrak. In het hoogseizoen kan het hier druk zijn met duikers en snorkelaars. Het is een join in trip, er kunnen dus andere gasten meerijden en snorkelen.

Een lunch in een lokaal restaurant is inclusief.

Overnachting in Anda Amed, bungalow

 

Dag 10.Transfer haven, fastboot naar Gili Air (B)

U wordt bij uw verblijf opgehaald door een shuttle bus en rijdt in een korte rit naar de haven (er kunnen andere mensen meerijden) waar u aan boord stapt van een fastboot die u naar Gili Air brengt. U gaat hier aan land en wandelt of neemt een paardenkarretje (cidomo) naar uw hotel aan de andere kant van het eiland. Een cidomo kost ongeveer Rp 100.000 per karretje.

 

Overnachting in Pink Coco, cocoon

Nieuw hotel aan de west kant van Gili Air. Gezellig opgezet hotel met kamers en huisjes in traditionele Javaanse stijl en roze accenten.

 

Dag 11. Gili Air, vrije dag (B)

Snorkelen, wandelen, duiken of de eilandjes in de buurt bezoeken.

 

Overnachting in Pink Coco, cocoon

 

Dag 12. Gili Air, vrije dag (B)

Snorkelen, wandelen, duiken of de eilandjes in de buurt bezoeken.

 

Overnachting in Pink Coco, cocoon

 

Dag 13. Gili Air naar Senaru, panorama wandeling (B)

In de ochtend vaart u met een kleine boot over naar Bangsal waar een auto met chauffeur u opwacht. U rijdt naar het dorp Senaru. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maakt u een hele leuke wandeling langs traditionele Sasak dorpjes en langs rijstvelden die zich bevinden tegen de helling van de Rinjani berg. Tegen het einde van de wandeling bezoekt u nog twee watervallen die verscholen liggen in het Rinjani nationale park. De wandeling duurt ca. 3-4 uur, u stopt vaak onderweg om nader kennis te maken met de plaatselijke cultuur en bevolking. Na afloop van de wandeling wandelt u naar uw hotel.

 

Overnachting in Rinjani Lodge, deluxe kamer

U overnacht op een van de mooiste plekken op Lombok. Omgeven door rijstvelden en prachtige uitzichten op de Rinjaniberg, bij helder weer ziet u ze zelfs de oceaan! Eenvoudige kamers in een mooie omgeving. Het hotel beschikt over een restaurant en twee zwembaden.

 

Dag 14. Senaru naar Tetebatu, snorkelen bij Labuan Pandan (B & L)

In ca. 2-2,5 uur rijdt u naar het kleine plaatsje Labuan Pandan. Hier stapt u aan boord van een kleine gemotoriseerde boot en vaart u naar eilandjes voor de kust(U betaalt een kleine entree). U kunt hier prachtig snorkelen, het koraal is hier nog in goede staat. Een lunchbox gaat mee. In de vroege middag vaart u terug en rijdt u in circa 1,5 uur door naar Tetebatu.

 

Als er voldoende tijd is stopt u nog bij het pottenbakkersdorpje Masbagik. Net als Senaru ligt ook Tetebatu tegen de helling van de Rinjaniberg, maar dan ten zuiden. Er wordt zowel rijst als tabak (in de droge maanden) verbouwd.

 

Overnachting in Les Rizieres, superior

Enkele kamers in een gezellig guesthouse van een Frans koppel. De superior kamers zijn ruim en comfortabel.

Dag 15. Tetebatu, fietsen & tuben, bezoek Pringgasela (B & L)

U maakt een mooie fietstocht langs dorpjes, rijstvelden en tabaksvelden. De fietstocht neemt ca. 2,5-3 uur in beslag, aansluitend krijgt u een heerlijke lunch geserveerd in het dorp Pringgasela. Uw lunch kan wat later (omstreeks 14.00 uur) dan de normale lunchtijd vallen. Na de lunch krijgt u een korte rondleiding door het dorp waar op traditionele wijze wordt geweven. Hierna gaat u relaxed de rivier af door een prachtig landschap in een opgeblazen binnenband. Deze vaartocht duurt ca. 1,5-2 uur. In de late namiddag rijdt u terug naar uw verblijf.

 

Overnachting in Les Rizieres, superior

 

Dag 16. Transfer naar Gili Asahan via Benang Stokel & Kelambu (B)

U wordt in ca. 2,5 uur naar de zuidkust van Lombok gereden. U maakt een stop bij de watervallen Benang Stokel en Kelambu. Een wandelpad via een groene beboste omgeving leidt naar de watervallen, het is ook mogelijk een deel te doen achter op een ojek (motorfiets). U betaalt een kleine entree en een lokale gids ter plaatse.

 

Gili Asahan behoort tot een groepje minder bekende Gili eilanden, gelegen in het zuidwesten van Lombok. U rijdt met uw chauffeur in ca. 2,5 uur naar de haven Kores om vervolgens in een korte boottocht bij uw hotel te worden afgezet. Overnachting op Gili Asahan betekent redelijk geïsoleerd zitten, geen restaurantjes en winkeltjes maar rust en natuur en mooie stranden. U kunt er voor de kust goed snorkelen.

 

Overnachting Pearl Beach, ocean view bungalow

Leuk, eenvoudig boutique hotel direct aan een mooi stukje strand op Gili Asahan. Grote tuin en prachtige uitzichten. De leuke oceaan view bungalows liggen wat verder weg van het strand, maar u heeft er nog wel een goed zeezicht.

Dag 17. Gili Asahan, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen, u heeft geen vervoer tot uw beschikking.

 

Overnachting Pearl Beach, ocean view bungalow

 

Dag 18. Gili Asahan, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen, u heeft geen vervoer tot uw beschikking.

 

Overnachting Pearl Beach, ocean view bungalow

 

Dag 19. Transfer luchthaven (B)

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht met een boot en auto. De vertrektijd is afhankelijk van uw vlucht.

 

Dag 20. Aankomst in Nederland

 OvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  20 daagse reis naar Bali & Lombok
Reiscode:  ATT-TT-024
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.