+ 31 (0) 6 239 626 76

18 dagen Spiritueel Thailand

Bent u nieuwsgierig naar de de cultuur en de Khymr architectuur, waarbij u in een serene en spirituele sfeer door Thailand reist, dan mag u deze tour niet missen.


Reiscode: ATT-SI-001
Periode:  1 november 2019 tot 1 november 2020

Algemeen

Spiritualiteit

Het bezoeken van verschillende steden, zoals Pimai, Lob Buri, Ayuttaya uit de late 11e en 12e eeuw, de periode van het Khmer rijk, laten het spirituele deel van Thailand voelen en beleven.    

Historie

De provincie Kanchanaburi geeft enerzijds door onder andere de Bridge over de River Kwai, de Hell firepass, met haar bijzondere museum, een beeld van de betrokkenheid van Thailand in de 2e wereldoorlog, maar ook het kunnen genieten van een stukje prachtige natuur met watervallen is onderdeel van deze reis.


Stranden

Na alle indrukken van Bangkok en de spirituele en historische steden wordt afgereisd naar het Zuiden van het land om na te genieten en op gemak kan luieren op de prachtige witte stranden van Krabi en van de Phi Phi eilanden.

Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van het land van de Glimlach (Thailand) telt ca. 8,2 miljoen inwoners en heeft een zeer druk en chaotisch verkeer. De stad is bijzonder groot en er is zoveel te doen dat niet alles in een keer te zien is. Deze reis gaat naar de belangrijkste tempels, bloemenmarkten en maakt een fiets- en boottocht. De fietsroute gaat zowel door het rijke als het arme deel van Bangkok en geeft een goed beeld van de stad. Je fiets door zowel rijk als arm Bangkok, dwars door markten en langs tempels. Bangkok is de hot spot van Zuidoost Azië en biedt een goede basis om het land verder in te trekken.
 Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek Amsterdam-Bangkok

Eindelijk is het zover. U kunt vertrekken en gaan genieten van uw welverdiende vakantie in het mooie Thailand.

 

Dag 2: Aankomst Bangkok (Diner)

U komt aan op het internationale vliegveld van Thailand ‘Suvarnabhumi’. U wordt opgewacht door uw gids en naar uw hotel gebracht. U krijgt de tijd om van de vlucht bij te komen.

In de avond krijgt u een welkomstdiner in het hotel aangeboden.

 

Dag 3: Bangkok (B&B en Lunch)

Na het ontbijt bezoekt u de Gouden Boeddha, Wat Trimit, de bloemenmarkt en gaat u naar Wat Pho. Daarna bezoekt u het Grand Palace met de Emerald Buddha.

Na de lunch maakt u een boottocht langs de Chao Praya-rivier en door de kanalen in Bangkok en bezoekt u de Wat Arun, de tempel van de dageraad. Tevens bezoekt u in de middag Wat Benchamabophit, de marmeren tempel, en bezoekt u de laatste tempel Wat Pathum Wanaram.

 

Optionele Excursie

  • Thais Diner met Siam Niramit Show.

Overnachting in Bangkok op dag 2 en 3 in: Bangkok Centre Hotel (3,5*).

De mogelijkheid bestaat om uw hotel te upraden naar een 4* hotel.

 

Dag 4: Bangkok-Nakhon Ratchasima (B&B en Lunch)

Vandaag rijdt u naar Pimai om Prasat Hin Phimai te bezoeken. Phimai is een belangrijke stad geweest in het Khmer-rijk. De meeste gebouwen zijn van de late 11e tot de late 12e eeuw, gebouwd in de Baphuon, Bayon en Angkor Wat-stijl. U rijdt vervolgens verder naar Nakhon Ratchasima.

 

U krijgt een diner aangeboden.

 

Overnachting in hotel Sima Thani (3*).

 

Dag 5: Nakhon Ratchasima – Ayutthaya (B&B en Lunch)

Vandaag rijdt u naar Lop Buri op weg naar Wat Praputthabat. Deze tempel herbergt de voetafdruk van Lord Buddha. U bezoekt dan Prang Sam Yod. Prang Sam Yod was oorspronkelijk een hindoetempel, met de drie stenen torens (Prangs) die de hindoe-drie-eenheid vertegenwoordigen, namelijk: Brahma, Visnu en Siva.

Onderweg nuttigen wij een lunch en gaan dan verder naar Ayutthaya.

 

Dag 6: Ayutthaya (B&B en Lunch)

Vandaag heeft u een sightseeing in Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Siam. U bezoekt de Wat Phrasri Sanphet, Wat Mongkol Bophit en de Wat Mahathat, de tempel van de Grote Relikwie. De Wat Na Phra Men tempel werd door de Birmezen gebruikt als een bevelbasis en tot de dag van vandaag is dit behouden gebleven. In Wat Lokaya Sutha bezoekt u het gigantische liggende Boeddhabeeld, 42 meter hoog en acht meter breed. Wat Chaiwatthanaram is de tempel in de Khmer-stijl, het was een van de grootste monumenten van het koninkrijk Ayutthaya. Tevens bezoekt u de Wat Yai Chai Mongkol of het Grote Klooster van de Overweldigende Overwinning.

 

U heeft in een lokaal restaurant een lunch.

Overnachting in Ayutthaya op dag 5 en 6 in Krungsri River hotel (3,5*).

Dag 7: Ayutthaya-Kanchanaburi (B&B en Diner)

Na het ontbijt rijdt u naar Kanchanaburi. Onderweg bezoekt u de Erawan-watervallen. Het heldere water valt over de gele kalksteen naar het groene ‘zwembad’ neer. U kunt hier een lekker duik nemen in hetzwembad’. Daarna vervolgt u uw weg verder naar Kanchanaburi. Hier bezoekt u het oorlogskerkhof, oorlogsmuseum en de brug over de River Kwai.

 

U krijgt een diner aangeboden.

 

Dag 8: Kanchanaburi (B&B en Diner)

Vandaag bezoekt u het ‘Muang Singh’ Historical park. Dit is de westelijke grens van de Khmer in Thailand. U bezoekt de Hellfire Pass, de naam van de spoorweg op de voormalige Birma Railway (‘Death Railway’) in Thailand.

U maakt een treinrit over de ‘Death Railway’, de beruchte Birma-Siam-spoorweg, gebouwd door onder andere Nederlandse en Amerikaanse krijgsgevangenen. Het was een Japans project gedreven door de behoefte aan betere communicatie om het grote Japanse leger in Birma te ondersteunen.

Tijdens de bouw stierven ongeveer 13.000 krijgsgevangenen en deze werden begraven langs de spoorlijn. Naar schatting stierven ook 80.000 tot 100.000 burgers in de loop van het project.

 

U krijgt een diner aangeboden.

Overnachting in Kanchanaburi op dag 7 en 8 in het Jungle Raft Floating hotel (3*).

Dag 9: Kanchanaburi-Pranburi (B&B en Diner)

Vandaag rijdt u naar Pranburi. Onderweg bezoekt u de drijvende markt Damnoen Saduak, de meest populaire drijvende markt in Thailand. Vervolgens bezoekt u het Khao Wang-paleis op de heuvel in de stad Phetchaburi. Daarna gaat u naar de strandstad Pranburi voor de overnachting.

 

U krijgt een diner aangeboden.

Overnachting in het Golden Pine Beach Resort (3,5*) of vergelijkbaar hotel.

 

Dag 10: Pranburi-Krabi (B&B en Lunch)

Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Krabi in het zuiden van Thailand, bij de Andaman zee. De eilanden om en bij de Andaman zee trekken jaarlijks vele toeristen van over de hele wereld.

Onderweg heeft u een lunch en stopt u bij een rubber- en ananasplantage.

In de avond kunt u een Tuk Tuk nemen om de strandweg met vele winkels en restaurants te verkennen (optioneel).

Optionele Excursie

  • Krabi by night met de Tuk Tuk.

Dag 11: Krabi (B&B)

In de ochtend kunt u met een yogales meedoen en daarna kunt u als optionele excursie meedoen met de vier eilanden tour.

 

Optionele Excursie

  • Vier eilanden tour.

Overnachting op dag 10 en 11 op het strand van Krabi Ao Nang / Nopparatara in het Ayothaya suite (3,5*).

 

Dag 12: Krabi-Phi Phi Eiland (B&B en Diner)

Vandaag gaat u met de veerboot naar de prachtige Phi Phi-eilanden, die worden omringd door kristalhelder water. U kunt alleen handbagage meenemen. De rest van uw bagage wordt per bus naar Phuket gebracht. De Phi Phi eilanden zijn zonder twijfel de mooiste eilanden in de Andaman zee. Groene bomen tegen een achtergrond van weelderige kliffen, omringd door puur witte zandstranden.

 

We verblijven 2 nachten in een charmant hotel aan het strand.

Dag 13: Phi Phi Eiland (B&B)

U heeft een vrije dag. Geniet in uw eigen tempo en op uw gemak van het strand en van de zee of doe mee met een optionele tour rond de Phi Phi eilanden. Kies bijvoorbeeld voor snorkelen en lunchen met een speedboot.

 

Overnachting op dag 12 en 13 op Phi Phi eiland in Phi Phi Natural (4*).

 

Dag 14: Phi Phi Eiland-Phuket (B&B)

U neemt de veerboot terug en u vaart richting Phuket, het grootste eiland van Thailand. Na aankomst op Phuket wordt u naar uw hotel gebracht.

Geniet op het eiland Phuket met haar prachtige witte zandstranden, tropische palmen, winkels, avondmarkten, restaurants en entertainment.

Dag 15: Phuket (B&B)

U heeft een vrije dag. U kunt van het prachtige strand genieten of een optionele tour doen. Er zijn mogelijkheden genoeg om er een prachtige dag van te maken.

 

Overnachting op dag 14 en 15 op Phuket in hotel Royal Paradise (3,5*).

 

Dag 16: Phuket-Vlucht naar Bangkok (B&B en Diner)

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Phuket gebracht voor uw vlucht naar Bangkok.

 

Overnachting in Bangkok in Bangkok Centre Hotel (3,5*).

 

Dag 17: Vertrek uit Bangkok (B)

U wordt van uw hotel in Bangkok naar de internationale luchthaven Suvarnbhumi gebracht voor uw vertrek naar huis. Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht naar Nederland, kan gekozen worden een dagje langer in Bangkok te blijven tegen een beperkte meerprijs.

 

Dag 18: Aankomst in Nederland

U komt op Schiphol aan met een schat aan waardevolle ervaringen en reisbelevenissen.

Hotels

Foto's
Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

 

Corona

  • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
  • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
  • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
     

 

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 dagen Spiritueel Thailand
Reiscode:  ATT-SI-001
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.