+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 18 daagse reis naar Java - Tanjung Puting - Bali

18 daagse reis naar Java - Tanjung Puting - Bali

Reiscode: ATT-TT-025

in overleg
Reisduur: 18 dagen / 15 nachten

Hoogtepunten

Op deze reis arriveert u in Yogyakarta. Yogyakarta wordt gezien als één van de belangrijkste culturele steden van Java. U kunt er dan ook veel traditionele kunstvormen vinden: batik, ballet of poppenshows. Wist u dat Yogyakarta vier jaar lang de hoofdstad was van Indonesië? U bezoekt de stad Kota Gede waar veel toeristen zilver komen kopen, vanwege de vele aanwezige zilverfabriekjes. Door de Nederlandse overheersing zie je veel monumentale panden, terwijl ook de Indonesische invloeden overal te zien zijn.

Probeer een bezoek te doen het huis van Rudy Pesik, een bekend en machtig zakenman, die het huis kocht en liet restaureren. U vindt deze woning ten westen van de Kota Gede Legi markt, in het steegje met het bord ‘Omah UGM’. Welke kant u ook uit gaat en wáár u ook de smalle steegjes in duikt, het is één groot avontuur. Elke voordeur, elke muur is weer anders, maar al met al is Kota Gede een behoorlijk kleurrijke wijk met ook veel hout.

Even buiten Yogyakarta vindt u Prambanan, een Hindoeïstisch tempelcomplex uit de negende eeuw. Het is één van de drukste bezochte bezienswaardigheden in Indonesië. Prambanan en Borobudur worden vaak met elkaar vergeleken, aangezien het beide grote tempels zijn die niet ver van Yogyakarta liggen, maar het grote verschil is, behalve religie (Hindoeïstisch versus Boeddhistisch), het feit dat Prambanan heel bijzonder en gedetailleerd versierd is, en Borobudur veel grootser van opzet is. U gaat beide bezoeken. Deze indrukwekkende tempels staan op de lijst van de werelderfgoed.


De zonsopgang in Borobudur is een geweldige ervaring. Het uitzicht op de stoepa's in de vroege ochtend met uitzicht op het weelderige groen is vredig en sereen. Het boeddhistische Borobudur complex stamt uit 750 – 850 na Christus en bestaat uit negen verdiepingen, waarvan de bovenste drie rond zijn. Het meest kenmerkend zijn natuurlijk de vele stoepa’s: volgens de volkslegende wacht u eeuwig geluk als u de Boeddha’s in het midden kunt aanraken. U kunt uiteraard ook de zonsopgang bekijken, doordat Indonesië zo dicht op de evenaar ligt, is de zonsopgang vrijwel altijd rond dezelfde tijd.

  

In Tanjung Puting gaat u een avontuurlijke tijd tegemoet, waarbij u geen mobielbereik heeft. U gaat op een ‘klotok’, een soort slaapboot in een park, overnachten. In het Tanjung Punting National Park wonen maar liefst 6000 wilde orang oetans en is daarmee de grootste populatie ter wereld. De apen worden met uitsterven bedreigd, maar hier kunnen ze naar harte lust door het beschermde natuurgebied slingeren. U gaat echt de natuur in en wordt geadviseerd beschermende kleding en goede wandelschoenen mee te nemen.

In Bali/Ubud kunt u bijkomen van uw avontuurlijke belevenis. En gaat u, nadat u bent uitgerust, weer een avontuurlijke wandeltocht maken in Batur. Batur is een gebied met imposante vulkanische pieken rond een diepblauw kratermeer. Het ontstond 30.000 jaar geleden door de uitbarsting van een gigantische vulkaan. Een doorgaande weg loopt langs de westkant van de krater. De tientallen 'panoramische restaurants' aan deze weg bieden schitterende vergezichten.

U vervolgt deze avontuurlijke reis naar de prachtige rijstvelden van Jatiluwih waar u op een e-bike gaat rondfietsen door dit gebied. Dit gebied staat op de UNESCO Heritage site. Uiteindelijk eindigt deze reis aan een prachtige strand in Sanur.

HIGHLIGHTS

 • Privé auto met chauffeur
 • Chauffeur met Auto
 • Fietstocht in omgeving Prambanan
 • Bezoek bijzondere tempels, zoals bijvoorbeeld de Prambanan en de Borobudur
 • Bezoek authentieke markten, monumentale gebouwen, idyllische dorpen en nog veel meer
 • Javaanse cultuurtour
 • Rit met paardenkoets
 • Tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Vaartochten langs smalle rivieren en in een schitterende park  
 • Bezoek voederplaatsen orang oetangs
 • Boswandelingen
 • Kookklas
 • Trekking door Batur met vulkaanbeklimming en prachtige zonsopkomst
 • Uitzicht op prachtige landschappen, bergen, meren en de zee
 • E-biking door de rijstvelden van Jatiluwih
 • Verblijf aan strand


Dagprogramma

Codering: B= Breakfast; L= Lunch, D= Diner

 

Dag 1. Vertrek uit Nederland

 

Dag 2. Aankomst Yogyakarta en transfer hotel.

Na aankomst op de luchthaven van Yogyakarta wordt u van het vliegveld opgehaald door chauffeur en auto en in ca. 45 minuten naar uw hotel gereden.

 

Overnachting in Dusun Jogja Village Inn, deluxe

Mooi boutique hotel dichtbij het toeristisch centrum van de stad. Sfeervolle kamers rond een tuin en zwembad gebouwd.

 

Dag3.Yogyakarta, vrije ochtend; Javaanse cultuur tour Kota Gede (B)

De ochtend is ter vrije besteding (U heeft geen vervoer tot uw beschikking). In de vroege namiddag rond 14.00 uur wordt u dan opgehaald en rijdt u naar de kleine plaats Kotagede, bekend om de zilverfabriekjes maar ook om de nog vele Nederlandse huizen die er staan. Hier start uw Javaanse cultuur tour. Tijdens deze leuke tour wandelt u door de smalle straten van het stadje, bezoekt u een traditionale markt en gaat u zitten bij een jamu kraampje (Jamu=traditionele kruidendrankjes), u krijgt uitleg en kunt zelfs een drankje proberen. U bezoekt historische gebouwen en bij een lokaal huis krijgt u een lekkere typische Yogya maaltijd en kunt u indien gewenst u verkleden in Javaanse kledij voor een paar mooie foto’s! In de namiddag rijdt u terug naar Yogyakarta met een andhong (paardenkoetsje) en bezoekt u het plein voor de kraton dat op deze tijd een gezellige plek is waar lokale mensen zich verzamelen. In begin van de avond keert u terug naar uw hotel.

 

Overnachting in Dusun Jogja Village Inn, deluxe

 

Dag 4.Transfer naar Magelang, Prambanan fietstocht (B)

In de ochtend wordt u door uw chauffeur opgehaald en rijdt u naar het startpunt van uw fietstocht bij de Prambanan tempel. U begint vlakbij het complex met de fietstocht. Via rijstvelden en kleine dorpjes fietst u merendeels over vlakke wegen naar tempels in de omgeving, in tegenstelling tot het Prambanancomplex worden deze kleinere en zeker zo interessante tempels maar weinig bezocht. Een mooi voorbeeld is de Candi Plaosan. Onderweg bezoekt u een aantal huis industrieën. Na de fietstocht kunt u met de auto nog het Ratu Boko complex bezoeken alvorens u doorrijdt naar Magelang.

 

Entrees zijn niet inclusief tijdens deze excursie, voor het Prambanan complex betaalt u ongeveer 25 US$ per persoon, bij de andere tempels is de entree veel minder varierend van gratis tot ongeveer Rp 25.000 pp.

 

Overnachting in Rumah Dharma Riverside, standard

 

U overnacht in een sfeervol guesthouse tussen de rijstvelden op ca. 500 meter van het Borobudur complex, een prachtige omgeving!

De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. Er is een klein zwembad en er kunnen maaltijden besteld worden.

 

Dag 5. Zonsopkomst Manohara en wandeling Selogriyo (B & L)

In de vroege ochtend wordt u naar de Borobudur tempel gereden en wacht u op de zonsopkomst. U heeft een special toegangsbewijs nodig om het terrein rond de tempel voor openingstijden betreden, dit bewijs is inclusief. Wilt u een gids dan dient u deze de dag ervoor te regelen, de kosten komen voor eigen rekening.

De zon komt op achter de Merapi of Merbabu vulkaan. Hoewel een goede zonsopkomst niet gegarandeerd is, brengt de mystieke sfeer in de vroege ochtend al veel voldoening. Na afloop kunt u het complex verder bezoeken en rijdt u daarna terug naar uw hotel en krijgt u uw ontbijt.

 

In de lateochtend rijdt u samen met de gids met de auto naar het dorpje Selogriyo, het beginpunt van uw wandeling. Een bezoek aan een ‘verborgen’ tempel is uw goal, maar het is de reis ernaar toe dat de wandeling zo speciaal maakt. Omgeven door heuvels en hellingen opgemaakt van beeldschone rijstterrassen volgt u een pad met adembenemende uitzichten.

 

Aangekomen bij de tempel wordt er een welverdiende picknick lunch voor u klaargezet met heerlijke Indonesische gerechten. Aansluitend rijdt u terug naar uw guesthouse.

 

Overnachting in Rumah Dharma Riverside, standard

 

Dag 6. Vlucht Semarang – Pangkalanbun, transfer Kumai, boot Tanjung Puting (B & L & D)

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Semarang gereden, een rit van ca. 2,5-3 uur. U vliegt met Nam Air IN 196 om 10:00 uur naar Pangkalanbun. Bij aankomst in Pangkalanbun ca. een uur later wordt u door uw gids opgehaald en met de auto rijdt u in ca. 30 minuten naar Kumai waar u aan boord stapt van uw zogenaamde klotok. Uw gids regelt de permits (hiervoor moet u een kopie van uw paspoort gereed hebben). U vaart in ca. 2 uur naar het park en zult dan het park verder in varen op zoek naar een geschikte slaapplaats.

 

Het programma van de komende dagen kunt u samen in overleg met uw gids samenstellen. Er zijn 3 locaties waar orang-oetangs dagelijks gevoederd worden, elk op een ander tijdstip. Het grootste kamp is Camp Leakey, dit ligt het verste weg. Bij de verschillende voederlocaties kunt u ook boswandelingen maken.

 

Maaltijden worden aan boord bereid en deze zijn inclusief, er is een voorraad aan drinkwater en soms is er ook een beperkt aantal softdrinks.

 

Er is vrijwel geen mobiel bereik gedurende uw dagen in Tanjung Puting (slechts op een bepaald aantal locaties), u bent dus echt even van de wereld.

 

Permits zijn niet inclusief, u betaalt ongeveer Rp 150.000-225.000 per persoon per dag (U betaalt ook op dag van aankomst en dag van vertrek).

 

Overnachting aan boord (budget boot)

Heel eenvoudig op matrassen op het deck, er wordt een klamboe boven het bed gespannen (2 bedden onder een klamboe). Wasgelegenheid is eveneens eenvoudig: open douche met zit wc, douche werkt alleen met een generator. Handdoeken zijn niet altijd te beschikking, beter is om zelf een kleine handdoek mee te nemen.

 

Dag 7. Tanjung Puting, verkennen (FB)

U vaart over de smalle rivieren, stopt bij voederplaatsen en wandelt door het bos. Tijdens wandelingen is het het beste om een lange broek aan te doen en gemakkelijk zittende wandelschoenen. U kunt ook beter een blouse of t-shirt met lange mouwen aan doen, dit beschermt tegen zon, insectenbeten en scherpe vegetatie.

U eet telkens aan boord.

 

Overnachting aan boord

 

Dag 8. Transfer Pangkalanbun, vlucht naar Bali via Surabaya, transfer Ubud (B & L)

De ochtend is nog ter verkenning van het park. Lunch wordt aan boord geserveerd. In de vroege middag vaart u terug naar Kumai waar u met de auto naar het vliegveld van Pangkalanbun rijdt. U vliegt in de late middagom 16:40 uur naar Surabayamet Wings Air IW 1891, verwachte aankomsttijd is 18:20 uur. Uw volgende vlucht met Lion Air JT 990 vertrekt om 19:45 uur naar Bali waar u rond 21:35 uur arriveert. Hier aangekomen wordt u door een chauffeur opgehaald en in ca 1,5 uur naar Ubud gereden.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

Mooi gelegen hotel met uitzicht op een smalle groene rivier vallei. Net buiten het centrum op ca. 2,5 kilometer van de hoofdstraat in Ubud. Comfortabele kamers. Het hotel beschikt over verschillende zwembaden en een restaurant.

 

Dag9. Ubud, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen, u heeft geen vervoer tot uw beschikking.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 10. Ubud, kookklas Oost Bali (B & L)

In de ochtend wordt u door chauffeur en gids opgehaald en richting Klungkung gereden waar u eerst naar de markt gaat om inkopen te doen voor de kookklas. Hierna wordt u naar een klein dorp gebracht waar u les krijgt in het koken van enkele typische Balinese gerechten. De les eindigt uiteraard met een overheerlijke lunch! Aansluitend kunt u nog enkele bezienswaardigheden (De kosten zijn afhankelijk van de aard van de bezienswaardigheid en kunnen liggen tussen de Rp. 15.000 en Rp 65.000 per bezienswaardigheid) in Oost Bali bezoeken alvorens u terugrijdt naar uw hotel in Ubud. Entrees en eventuele lokale gidsen zijn niet inclusief.

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 11. Sunrise Batur kraterrand, vrije middag (B)

In de zeer vroege ochtend, rond 02.45 uur in de nacht, wordt u opgehaald bij uw hotel en rijdt u naar het dorpje Toya Bungkah, het startpunt van uw trekking. U start met een pittige maar vrije korte klim van ca. 20 minuten totdat u op de kraterrand staat. U wandelt nu een stukje door tot een punt waar u een prachtig uitzicht heeft op bergen, het meer en de zee. Hier wacht u tot de zon opkomt. Aansluitend wandelt u de kraterrand verder (heuvelachtig) terwijl u geniet van de prachtige landschappen. Na ongeveer 1,5 uur daalt u vrij steil af naar het meer en steekt u het meer met een bootje over. U wordt nu opgehaald door een auto met chauffeur en rijdt naar uw hotel waar u kunt genieten van een weldverdiende vrije middag!

 

Overnachting in Beji Ubud, deluxe garden

 

Dag 12. Transfer van Ubud naar Wanagiri, e-biking Jatiluwih (B & L)

U wordt in Ubud opgehaald en in ca. 1,5 uur naar de rijstvelden van Jatiluwih gereden, een Unesco Heritage site. U maakt hier een mooie fietstocht van ca. 2 uur. Er worden electrische fietsen gebruikt waarbij u nog steeds moet trappen, maar het kost u minder inspanning, zo is het ook geen probleem om hier daar een heuvel omhoog te rijden! U krijgt een lekkere lunch kort bij het einde van de trip. Na de lunch resteert een autorit van ca. 1,5 uur naar uw verblijf in Wanagiri.

 

Overnachting in Alassari Plantation, teak villa

Prachtig gelegen resort hoog in de regenwouden van Mount Batukaru. Er is slechts een beperkt aantal bungalows/villa’s gemaakt van antieke Javaanse joglos, alle met een ligging in de groene omgeving met voldoende privacy en prachtige uitzichten.

 

Dag 13. Wanagiri, vrije dag (B)

Vrije dag om naar wens in te delen. Maak een wandeltocht door de prachtige omgeving of laat u verwennen in de spa. U kunt ook met enkele workshops meedoen. U heeft vandaag geen eigen transport tot uw beschikking.

 

Overnachting in Alassari Plantation, teak villa

 

Dag 14. Transfer naar Sanur met stops (B)

In de ochtend wordt u door chauffeur opgehaald en rijdt u richting Sanur. Onderweg kunt u enkele stops maken, waaronder bij Taman Ayun en de zeetempel Tanah Lot. Entrees en gidsen zijn niet inclusief.

 

Sanur is een vrij toeristische, maar toch prettige badplaats. Er is een mooi lang zandstrand, verschillende hotels en restaurants liggen direct aan het strand. Via een jogging pad dat langs het strand loopt kunt u wandelingen maken. Er worden verschillende watersporten aangeboden, de zee is vrij rustig en u kunt bij vloed prima zwemmen.

 

Overnachting in Griya Santrian, garden wing

Centraal gelegen, sfeervol en comfortabel hotel aan het strand.

 

Dag 15. Sanur, vrije dag (B)

Een vrije dag in Sanur die u naar wens indeelt, er is geen transport tot uw beschikking.

 

Overnachting in Griya Santrian, garden wing

 

Dag 16. Sanur, vrije dag (B)

Een vrije dag in Sanur die u naar wens indeelt, er is geen transport tot uw beschikking.

 

Overnachting in Griya Santrian, garden wing

 

Dag 17. Transfer vliegveld (B)

Vandaag wordt u naar de luchthaven Denpasar gereden in ca. 30-45 minuten, de tijd is afhankelijk van uw vertrektijd.

 

Dag 18. Aankomst in NederlandOvernachtingenPrijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  18 daagse reis naar Java - Tanjung Puting - Bali
Reiscode:  ATT-TT-025
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.