+ 31 (0) 6 239 626 76

17 daagse reis Prachtige Bounty Eilanden

U maakt niet alleen kennis met Bangkok, maar combineert evenens de prachtigste Bounty eilanden met één van de de mooiste natuurgebieden van Thailand.


Reiscode: ATT-YT-007
Periode:  januari 2020 – 1 november 2020
Reisduur: 17 dagen/14 nachten

Algemeen

Bent u een liefhebber van heerlijke strandvakanties? Houdt u ook van avontuur, geschiedenis en bezienswaardigheden? Dan zult u genieten van deze 17 dagen tour die een bezoek aan Bangkok, de hoofdstad van Thailand, en Ayuthaya, Thailand’s oude hoofdstad van zo’n 400 jaar geleden, combineert met een bezoek aan Khao Sok National Park, Khao Lak, Phuket en Koh Racha - het Bounty eiland.

Tijdens de tour reist u in een airco minibus. Van Bangkok naar Surat Thani via een 2de klasse nachttrein voorzien van airco. (Mocht de trein volgeboekt zijn nemen wij een comfortabele nachtbus). Wij gaan met een boot naar Koh Racha en we vliegen vanaf Phuket terug naar Bangkok.

Dag-tot-dag

 • Gag 1: Vertrek: Amsterdam - Bangkok
 • Dag 2: Aankomst Bangkok
 • Dag 3: Bangkok
 • Dag 4: Bangkok - Ayutthaya
 • Dag 5: Bangkok - Surathani
 • Dag 6: Surat Thani - Khao Sok Jungle Safari
 • Dag 7: Khao Sok
 • Dag 8: Khao Sok - Khao Lak
 • Dag 9: Khao Lak
 • Dag 10: Khao Lak
 • Dag 11: Phuket - Koh Racha
 • Dag 12: Koh Racha
 • Dag 13 Koh Racha
 • Dag 14: Koh Racha - Phuket
 • Dag 15: Phuket - Bangkok
 • Dag 16: Bangkok - Amsterdam
 • Dag 17: Aankomst Nederland

Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

DAG 1: Amsterdam – Bangkok

Uw vakantie is begonnen en nu kunt u nog even lekker wegdromen over al het moois wat u in het prachtige Thailand gaat meemaken.

 

DAG 2: Aankomst in Bangkok en transfer naar hotel

U arriveert in Thailand via de luchthaven Suvarnabhumi waar u opgewacht wordt in de aankomsthal door onze chauffeur. Hij heeft een bordje met uw naam erop. U wordt rechtstreeks naar uw hotel gebracht. De rest van de dag bent u vrij om te ontspannen en herstellen van de vlucht.

Overnachting in hotel: Citadines Sukhumvit 11 (4*).

 

DAG 3: Bangkok – vrije dag (BB)

Vandaag een vrije dag om te genieten rond het zwembad van het hotel, tijd om de shopping centra van Bangkok te ontdekken of zelf de stad te verkennen. Wij hebben ook een aantal leuke dagtochten door de stad zoals onze beroemde fietstocht of een tocht naar Kanchanaburi (de brug over de River Kwai) .

Overnachting in hotel: Citadines Sukhumvit 11 (4*).

 

DAG 4: Bangkok – Ayutthaya (BB & Lunch)

U wordt na het ontbijt rond 7 uur opgehaald bij uw hotel en naar het ‘River City Boat Pier complex’ aan de Chao Praya Rivier gereden.

Hier stappen we, samen met onze gids, in een airco bus en reizen we naar Bang Pa Inn, het zomerpaleis van Koning Rama 5. Dit is een prachtig complex met tuinen waar een groot aantal planten en bloemen groeien te midden van mooie fonteinen.

Na het genieten van deze oase van groen, kleur en rust, vervolgen wij onze reis naar Ayutthaya, tweede hoofdstad van Thailand. Deze oude hoofdstad bestond ongeveer 400 jaar en werd toen verruilt voor Bangkok. Hier bezoeken we oude ruïnes van tempels, pagodes en paleizen. Er zijn enkele tempels vanuit die tijd nog steeds in gebruik, zoals de Wat Lokayasutharam. In deze tempel vindt u de oudste liggende Boeddha uit de Ayutthaya periode.

Na ons bezoek aan Ayutthaya stappen we op een luxe boot voor een cruise op de Chao Praya Rivier waar we de manier van leven op en aan deze rivier ervaren. We genieten van een lekkere lunch aan boord van het schip.

In de late namiddag komen we aan op de River City Boat Pier en keren terug naar het hotel.    

Overnachting in hotel Citadines Sukhumvit 11 (4*).

 

Dag 5: Bangkok – Surat Thani (nachttrein)

Vrije dag tot uw transfer naar het treinstation in Bangkok. Hier stapt u in een slaaptrein, met airco, naar Surat Thani.

Overnachting: Nachttrein.

 

DAG 6: Surat Thani – Khao Sok Jungle Safari ( diner )

Na aankomst op het Surat Thani treinstation brengt onze chauffeur u naar het ‘Cliff and River Jungle Resort’ in het Khao Sok National Park en zult u een jungle safari beginnen.

Na de lunch hebben we een tubing tour geboekt. Uw gids neemt u mee naar de rivier voor een avontuurlijke, maar ook rustgevende belevenis.

Overnachting in hotel The Cliff River Jungle Resort (3,5*).

 

DAG 7: Khao Sok (B&B)

Vrije dag vandaag. Uw resort biedt leuke dagtochten aan en kunnen deze ook voor u boeken. Of geniet van een dag ontspannen bij het zwembad, omringt door jungle.

Overnachting in hotel The Cliff River Jungle Resort (3,5*).

 

DAG 8: Khao Sok – Khao Lak (B&B)

Na het ontbijt wordt u door de chauffeur opgehaald en naar de volgende bestemming gebracht: Khao Lak aan de Andaman Zee, een van de meest schilderachtige locaties van Thailand. De rest van de dag kunt u fijn genieten van deze prachtige plek.

Overnachting in hotel Centara Hotel Resorts (4*).

 

DAG 9: Khao Lak (B&B)

Een vrije dag om te ontspannen en doen wat u wilt.

Overnachting in hotel Centara Hotel Resorts (4*).

 

DAG 10: Khao Lak – Phuket (B&B)

Vrije tijd tot transfer naar Phuket, Thailand’s grootste eiland. U heeft de rest van de dag vrij om zelf Phuket te ontdekken. Patong Beach is een van de mooiste stranden van Phuket en heeft diverse restaurants, winkels en markten.

Overnachting in hotel Tropica (4*).

 

DAG 11: Phuket – Koh Racha (B&B en Lunch)

Na het ontbijt wordt u opgehaald door onze chauffeur en meegenomen voor de boottransfer naar uw bounty eiland, Koh Racha. Dit eiland in de Andaman Zee staat bekend om haar mooie baaien, poeder witte zandstranden, zuiver blauwe water en koraalriffen.

Overnachting in hotel: Theracha (4*).

 

Dag 12: Koh Racha (B&B)

Vandaag genieten van Koh Racha. Uw resort heeft een mooi zwembad, een strandbar, en een snelle internetverbinding. Kies voor paardrijden, of huur een mountainbike om het eiland te verkennen. Natuurlijk is het ook heerlijk om op het strand te relaxen.

Overnachting in hotel Theracha (4*).

 

DAG 13: Koh Racha (B&B)

Vrije dag. Uw resort is op de rustiger oostkant van het eiland gelegen en is op loopafstand van Kare Bay, een perfecte plek om te snorkelen en van dichtbij de koraalformaties te bewonderen. Uw resort heeft een duikschool voor degenen die willen duikenof snorkelen en er is duikuitrusting te huur.

Andere stranden op loopafstand zijn: Batok Beach, Siam Beach en Ter Bay Beach.

Overnachting in hotel Theracha Theracha (4*).

 

DAG 14: Koh Racha – Phuket (B&B)

Vrije tijd tot uw transfer midden op de dag. U wordt met de boot teruggebracht naar het hotel op het eiland Phuket.

Overnachting in hotel Tropica Theracha (4*).

 

DAG 15: Phuket – Bangkok (B&B)

Vrije tijd om nogmaals van Phuket te genieten tot uw transfer naar het vliegveld van Phuket voor uw vlucht naar Bangkok. Op de luchthaven Suvarnabhumi wordt u opgewacht in de aankomsthal tussen deur 3 en 4 door een medewerker van uw hotel Suvarnabhumi Suites en wordt u naar het hotel, dat dichtbij de luchthaven ligt, gebracht.

Overnachting in hotel Suvarnabhumi Suites (4*).

 

DAG 16: Bangkok - Amsterdam (B&B)

Afhankelijk van het vertrek van uw vlucht wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht.

 

Dag 17: Aankomst Nederland

Hotels

Foto's
Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

Aantal pers.

Periode

Prijzen

2

januari 2020 – 1 november 2020

€ 1.652

4

 

€ 1.538

6

 

€ 1.490

8

 

€ 1.432

Een persoonstoeslag

 

€   621

     

Inbegrepen

Inclusief de tour

 • Alle vermelde maaltijden, entreegelden en transfers zoals beschreven;
 • U verblijft voornamelijk in 4* hotels;
 • Excursies zoals beschreven worden begeleid door een professionele, Engelssprekende gids;
 • Vervoer met een airco minibus en de transfers met de boot tussen de eilanden;
 • Bangkok naar Surat Thani met 2de klasse airco slaaptrein (Mocht deze trein volgeboekt zijn dan nemen we een VIP, airco nachtbus);
 • Accommodatie in goede toeristenklasse hotels, met een dagelijks ontbijt.

Niet Inbegrepen

Bijkomende kosten bij boeking

 • Ticketkosten Amsterdam - Thailand (Bangkok, Suvarnabhumi Airport);
 • GGTO boeking: € 15;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Boekingskosten: € 20;
 • Persoonlijke verzekeringen.

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Optionele excursies;
 • Fooien;
 • Niet genoemde maaltijden, diners en persoonlijke uitgaven;
 • Alle consumpties die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden;
 • Alcoholische drankjes.

Aanvullende kosten

 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering, indien u deze niet heeft. Het is zeer raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten.

Exclusief de tour

 • Maaltijden, transfers en vluchten niet genoemd in het programma;
 • Persoonlijke uitgaven, visumkosten, bagageafhandeling en optionele excursies;
 • Wij raden al onze gasten ten sterkste aan om voor de reis medische, annulering- en andere verzekeringen af te sluiten.

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  17 daagse reis Prachtige Bounty Eilanden
Reiscode:  ATT-YT-007
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.