+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Sri Lanka » 17 daagse Actieve & Avontuurlijke reis Sri Lanka

17 daagse Actieve & Avontuurlijke reis Sri Lanka

Reiscode: ATT-SL-037

in overleg
Reisduur: 17 dagen / 14 nachten

Hoogtepunten

Sri Lanka is een eiland en een land in Zuid-Azië in de Indische Oceaan. Het land was tot 1972 bekend onder de naam Ceylon. Tegenwoordig wordt deze naam nog alleen voor de thee die uit Sri Lanka afkomstig is gebruikt. Sri Lanka is door de lage prijs van de vliegticket en de lage kosten in het land een mooi alternatief voor vakantiegangers naar Zuidoost Azië. Naast deze twee aspecten, biedt het land toeristen heel veel bezienswaardigheden op het gebied van natuur, natuurparken, cultuur, geschiedenis, het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat er steeds meer toeristen naar Sri Lanka afreizen. Het land is bij de meeste toeristen bekend als een echte rondreis bestemming, maar de laatste jaren wordt het steeds populairder als een zon-, zee- en strandbestemming.

In Sri Lanka raak je niet snel uitgekeken – én uitgegeten. Curryliefhebbers betreden hier de hemel, maar ook als je van verse vis houdt of een zoetekauw bent, wordt het een vakantie om je vingers bij af te likken.
De Culturele driehoek is voor veel toeristen die een rondreis gaan maken door Sri Lanka het belangrijkste doel van hun reis. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze culturele driehoek zijn de oude koningssteden Yapahuwa en Anuradapura, de grottempels van Dambulla, de ruïnes van Polonnaruwa en de Leeuwenrots (Sigiriya). Ook de Heilige stad Kandy die centraal in Sri Lanka ligt wordt door velen tot deze driehoek gerekend.

Hoogtepunten

 • Trektocht bij Udawatta kale
 • ‘Temple of The Tooth’ relikwie in Kandy
 • Peradeniya Botanical Gardens: de grootste botanische tuin van Sri Lanka
 • Natuurwandeling in de Knuckles-bergketen
 • Bezoek aan een theeplantage en fabriek in Nuwara Eliya
 • Wandeling naar world's end in het Horton Plains National Park
 • Wildwaterraften bij Kitulgala
 • Jeepsafari in Udawalawe National Park
 • Natuurwandeling in het Sinharaja-regenwoud
 • South West Coast Beach


Dagprogramma

Dag 01: Vertrek uit Nederland

Vertrek uit Nederland, voor een reis boordevol exocitische en avontuurlijke activiteiten.

Dag 02: Aankomst Luchthaven – Kandy

Bij aankomst wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van ons reisbureau en vindt de transfer naar Kandy plaats. U heeft de rest van de dag vrij om van uw vlucht bij te komen.

Overnachting in Kandy.

Dag 03: Kandy

Na het ontbijt in het hotel, gaat u een natuurwandeling (ongeveer 1 uur) maken bij Udawatta Kele Sanctuary (heiligdom). Dit is een trektocht in het regenwoud, rijk aan diverse soorten dieren, die bescherming genieten sinds historische tijden. Het biedt bijv. bescherming aan vele soorten vogels. Enkele van deze vogels zijn de layardparkiet, bladvogels met een goudkleurige borst en blauwe vleugels, gevlekte en smaragdgroene duiven, tickell's blauwe vliegenvanger, geel borstige, karmozijnen borstige en bruinkoppige barbets en oosterse dwergijsvogel.

In de namiddag bezoekt u de Koninklijke Botanische tuinen, bij Peradeniya, dat ongeveer 5,5 km verwijderd van de stad Kandy ligt en meer dan 2.000.000 bezoekers per jaar trekt, bestaande uit zowel de lokale bevolking als toeristen. Het staat bekend om zijn rijke verzameling aan orchideeën en meer dan 4000 soorten planten, waaronder orchideeën, specerijen, medicinale planten en palmbomen. De totale oppervlakte van de botanische tuin is 0,59 km2, op 460 meter boven de zeespiegel en er valt gedurende 200 dagen per jaar regen.

Bezoek de ‘Temple of Tooth’ relikwie, voor de avond ceremonie; de prachtige 17e eeuwse ‘Tempel of Tooth’ (Sri Dalada Maligawa) wordt verondersteld de linker bovenste hoektand van de god Boeddha te zijn. Deze kostbare relikwie trekt elke dag wit geklede pelgrims met lotusbloessems en frangipani aan.

Optioneel
Breng een of twee nachten door bij een Sri Lankaanse familie in de buurt van Kandy. Daar leert u over hun manier van leven, wisselt u ideeën uit en ontmoet u interessante mensen. Het ontbijt wordt met hen gedeeld. (U moet wellicht de wasruimte & badkamer met hen delen).

Overnachting in Kandy.

 

Dag 04: Kandy – Knuckels

Na het ontbijt vertrekt u naar de Knuckles Mountain Range, die deel uitmaakt van het heuvelland van Sri Lanka, dat ook 3000 voet oftewel 915 meters boven zeeniveau ligt en een oppervlakte van ongeveer 90 vierkante mijlen oftewel 234 vierkante kilometers beslaat. Dit wordt ook wel de Knuckles Range of Knuckles Peaks of gewoon Knuckles genoemd. De reden om het Knuckles te noemen is omdat het een berg is met vijf pieken die eruitzien als de knokkels van een gebalde vuist wanneer deze bekeken worden vanuit het Kandygebied. De Sri Lankaanse naam voor dit bergachtige gebied is "Dumbara Mitiyawatha", wat "de mistige valei" betekent.

Een opmerkelijk kenmerk van dit gebied is dat de meeste klimatologische omstandigheden van Sri Lanka kunnen worden gevonden binnen de omvang van deze bergketen. Over het algemeen kunnen al deze klimatologische omstandigheden ervaren worden binnen 1/2 uur lopen door deze vallei. De ligging van de heuvels en het bijzondere effect van de moessons en de windfactor genereren een zekere klimatologische diversiteit in het gebied. In feite kan men in deze heuvels kenmerken van alle belangrijke ecologische zones vinden die in het land voorkomen. De Knuckles Mountain Range is een ideaal natuurlijk laboratorium voor de studie van biodiversiteit, ecologische zones, natuurlijke processen, botanie en biologie. Ook speelt het een belangrijke rol in de studie/onderzoekgebieden zoals geschiedenis, Archeologie, inheemse gemeenschap en hun tradities.

Overnachting in Knuckles.

Optioneel
Breng een nacht door op een camping in Knuckles Mountain Range

 

Dag 05: Kunckles bergen

Na het ontbijt vertrekken we voor een bezoek aan de Corbets Gap. Corbets Gap is een zadelpunt gelegen in de buurt van Loolwatta en Thangappuwa. Hetgeen betekent dat het aan de voet van de Knuckles Mountains ligt. De plaats is vernoemd naar de landmeter die dit gebied heeft onderzocht. Als u deze plek op een heldere dag bezoekt, heeft u vanaf hier een echt prachtig schilderachtig uitzicht op de vallei beneden.

Overnachting in Knuckles Range.

Dag 06: Knuckles bergen – Kitulgala

Na het ontbijt maakt u een dorpswandeling om de levensstijl van de mensen te zien. Het dorp telt een bevolking van ongeveer 400 mensen. Het bezit een uitzonderlijk rijke natuurlijke schoonheid en traditionele Sri Lankaanse stijlen. Het ligt in de buurt van de grens tussen het district Kandy en de wijk Matale in de bergketen Knuckles. Dit is een van de meest afgelegen dorpen in Sri Lanka met de enige toegang via een 14 km (8,7 mijl) lang spoor vanuit de stad Loolwatte. Er is geen directe postbezorging in het dorp. Dorpelingen reizen elke dag naar Thapal kruispunt (letterlijk post kruispunt) om inkomende en uitgaande post met een postbode uit te wisselen. Het wordt beschouwd als de plek waar koning Ravanade opsteeg met de Dhadu Monara of de Dhandu Monara. Bewoners van het dorp zijn afhankelijk van verschillende soorten gewassen zoals peper, kardemom, rijst en gember.

Hierna vertrekt u naar Kithulgala. Kithulgala, is een van de meest schilderachtige locaties op het eiland en ook een centrum voor vele natuur- en avontuurgerelateerde activiteiten, waaronder wildwaterraften. Daarna brengt u een bezoek aan regenwouden en de prehistorische grot van Belilena. Onderweg bezoekt u een rubberplantage. Het is tevens één van de toegangen naar het heuvelland.

Overnachting in Kitulgala.

 

Dag 07: Kitulgala – Nuwara Eliya

Ontbijt in het hotel. Daarna kunnen avontuurrlijkeleiefhebbers bij Kitulgala genieten van wildwaterraften op de rivier Kelani.

Vervolgens vertrekt u naar Nuwara Eliya, bekend als "klein Engeland". Bekijk de bergen bedekt met theestruiken en watervallen. Geniet van het prachtige landschap. U bezoek de theeplantage en een theefabriek waar de beste thee ter wereld wordt geproduceerd. Kijk hoe de theeplukkers twee blaadjes en een knopje met hun behendige handen plukken. Vervolgens gaat u naar de fabriek waar de allerbelangrijkste conversie om zwarte thee te ‘maken, plaatsvindt. De gebruikte machinerie is van zeer traditioneel Brits ontwerp, soms wel 100 jaar oud. Het proces is een zeer ambachtelijke en gedurende een eeuw ongewijzigd gebleven. Observeer het proces van het produceren van thee, theesortering en proef een kopje pure Ceylon-thee.

Overnachting in Nuwara Eliya.

Dag 08: Nuwara Eliya – Horton Plains – Udawalawe

Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar Horton Plains National Park dat meer dan 7.000 voet boven de zeespiegel ligt. Zoek naar de endemische geel-orige buulbuul, Ceylonese brilvogels, Ceylonese tjiftjaf, lijsters met gevlekte vleugels, fluitende lijsters en blauwe eksters.
De wandeling naar 'World's end' en 'Little World's end' biedt een van de mooiste uitzichten in Sri Lanka. Neem ook een kijkje bij Baker's Fall voordat u terugkeert naar het hotel voor een welverdiende rust.

Vertrek naar Udawalawe National Park.

Overnachting in Udawalawe.

Dag 09: Udawalawe

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan "ATH Athuru Sevana", het olifanten doorvoerhuis dat eigendom is van het Department of Wild Life Conservation en werd opgericht op 6 oktober 1995 in het Udawalawe National Park ter bescherming van baby olifanten die gevonden zijn nadat ze waren verlaten, gestrand, verweesd of gewond in de jungles in alle delen van het eiland. De "baby's" worden behandeld in het tehuis en verzorgd tot ze fit genoeg zijn om in de vrije natuur te worden vrijgelaten.
Maak een jeepsafari in het Park.

Het Udawalawe National Park werd in 1972 aangewezen om een toevluchtsoord te zijn voor trekkende olifanten, maar intussen is het ook een heiligdom geworden voor vele andere zoogdieren, waaronder gevlekte herten, toque apen, wilde zwijnen, grijze langurs, luipaarden en sambars, evenals talrijke vogels. Bijna 100 vogelsoorten kunnen hier in één dag worden gespot. Udawalawe is bijzonder rijk aan raptor-soorten, waaronder de witbuikige zeearend, havik adelaars en de gekuifde slang adelaar. Het Park ligt rond het Udawalawe reservoir, een door de mens gemaakt meer en een verscheidenheid aan terreinen (open grasland, teak plantages en bossen).

Overnachting in Udawalawe.

 

Dag 10: Udawalawe – Singharaja Rain Forest

Na het ontbijt vertrekt u naar Sinharaja. Sinharaja Rain Forest (een UNESCO-werelderfgoed): het laatste levensvatbare overblijfsel van Sri Lanka's tropische laagland regenwoud, verspreid over een gebied van 18900 hectare. Van de 12 endemische zoogdieren van het land zijn er 8 hier te vinden. Reuze eekhoorns, donkergestreepte jungle eekhoorns, das mangoesten en endemische paarse bladapen en torque makaken worden er vaak gezien.

Veel bedreigde soorten zoogdieren, reptielen, amfibieën en vlinders zijn te vinden in het reservaat met inbegrip van het luipaard. Endemisme (Endemisme is het verschijnsel dat een soort van nature uitsluitend voorkomt in één geografisch afgegrensd gebied, zoals eilanden in de oceaan, geïsoleerde gebergten, meren of riviersystemen), onder zoogdieren en vlinders is groter dan 50%. Reptielen en amfibieën zijn onder andere python, endemische groene pitadder, endemische bultneus hagedis (Lyriocephalus scutatus) en ruw-neus gehoornde hagedis (ceratophora Aspera).

's Middags maakt u een trektocht in het Singharaja-regenwoud.

Overnachting in Singharaja.

Dag 11: Singharaja Rain Forest – Beach hotel

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar het Beach hotel aan de zuidwest kust.

Check in bij het hotel en ontspan de rest van de dag op uw eigen wijze.

Overnachting in Beach hotel.

Dag 12 -15: Strand hotel

Ontbijt in het hotel. Deze dagen bent u vrij om naar eigen wens invulling te geven.
Overnachting in Beach hotel.


Optioneel
Boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten (mogelijk van november tot april)


Dag 16: Beach hotel – luchthaven

Ontbijt in het hotel en vervoer naar de luchthaven voor uw aansluitende vlucht.

Dag 17: Aankomst in NederlandOvernachtingen

Algemeen/Hotel/betalingen:

De beschikbaarheid van het hotel wordt bepaald op het moment dat de aanvraag wordt verwerkt. We zullen er alles aan doen om de kamers in de voorgestelde hotels te blokkeren. De definitieve bevestiging van voorgestelde hotels is echter afhankelijk van beschikbaarheid bij ontvangst van uw bevestiging, gevolgd door tijdige betaling

 

Hotels bevestigingen:

De definitieve bevestiging van Hotel (s) is afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van ontvangst van de betaling op onze bankrekening. In het geval dat een hotel vol is en een reservering wordt geannuleerd, zullen we het Hotel opnieuw boeken en zal de bevestiging onder voorbehoud van beschikbaarheid zijn. Als alternatief zullen we passende accommodatie regelen. In dergelijke gevallen zal echter geen restitutie of compensatie worden overwogen. Dit is ook van toepassing op Last minute reserveringen.

 

Als de betaling later wordt ontvangen, is het hotel afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment van ontvangst van de betaling. In het geval dat een genoemd hotel niet beschikbaar is, zal een hotel van vergelijkbare categorie worden aangeboden en kan een toeslag van toepassing zijn.

 

We zullen echter geen enkele verantwoordelijkheid accepteren in het geval van annulering van het hotel vanwege het niet tijdig ontvangen van uw betaling & voor het hebben aangeboden van een alternatief hotel.

De vermelde prijs is alleen geldig voor een bepaald verzoek en de prijs kan veranderen voor soortgelijke verzoeken, afhankelijk van de hotelbezetting.

Hotel regels & Reglement:

Deofficiële inchecktijd bij alle hotels is 12,00 uur;

Deofficiële uitchecktijd in alle hotels is 11,00 uur;

Te vroeg in-en te laat uitchecken is onder voorbehoud van beschikbaarheid, naar goeddunken van de directie van het hotel. Indien nodig zal er echter een verzoek worden ingediend;

Annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing op eventuele reductie van toegewezen/geblokkeerde kamers, na de vrijgave periode.

Beleid voor kinderen:

Onder de 2 jaar – op complementaire basis;

Leeftijd tussen de 2 -12 – met extra Bed-zal 50% van het tarief voor volwassenen betalen (bij het delen van kamer met ouders);

Leeftijd tussen de 2 -12 - zonder extra bed-zal 25% van het tarief voor volwassenen betalen (bij het delen van kamer met ouders).

 

Andere voorwaarden:

 • De hierboven vermelde tarieven zijn gebaseerd op de genoemde Hotels;
 • De bovenstaande tarieven zijn netto en omvatten overheidsbelastingen (BTW, TDL & NBT) in totaal tot 15%;
 • Deze tarieven kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd in het geval de overheid het belastingbeleid wijzigt of als de hotels hun tarieven wijzigen of voor situaties buiten onze invloed
 • Ontbijt zal geerveerd worden vanaf de 2de dag;
 • Optionele excursies en aanvullende diensten kunnen worden verstrekt waarvoor we extra kosten in rekening brengen;
 • Bezoeken naar Wild Life Parks, avontuurlijke activiteiten, etc gebeuren op eigen risico van de cliënt;
 • Safarivoertuigen (geen airconditioning) zijn zeer basic met basisverzekering dekking;
 • Vooreen betaling per creditcard worden 3% bankkosten in rekening gebracht;
 • Transport met een voertuig met airconditioning van luchthaven naar luchthaven, volgens de toepasselijke route;
 • In het onwaarschijnlijke geval dat een klant ergens ontevreden over is, moet dit ter verbetering meteen aan ons gemeld worden. Na de tour worden er geen klachten in behandeling genomen.


Prijsinformatie

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 

 RouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  17 daagse Actieve & Avontuurlijke reis Sri Lanka
Reiscode:  ATT-SL-037
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.