+ 31 (0) 6 239 626 76

16-daagse reis Thailand

Deze 16-daagse groepsreis laat u naast de wereldstad Bangkok ook de belangrijke bezienswaardigheden in het Westen en Noorden van Thailand zien.


Reiscode: ATT-SI-004
Periode:  tot 14 januari 2021
Reisduur: (16 dagen / 14 nachten)

Algemeen

Deze reis laat u naast Bangkok het westelijk en noordelijk deel van Thailand ontdekken. Er is voldoende tijd om te acclimatiseren. Naast het bezoek aan de prachtige bloemenmarkt, worden de belangrijkste en mooiste tempels, zoals bijvoorbeeld Wat Arun, Wat Pho en de tempel van de Emerald Boeddha aangedaan. Er wordt een boottocht over de Chao Praya rivier gedaan en wordt de stad vanuit het water ontdekt. Het bezoek aan de drijvende ‘Damnoen Saduak FloatingMarket geeft een goed beeld van Bangkok en omgeving.

Een bezoek aan het westelijk deel van Thailand gaat langs goed onderhouden wegen en leidt naar een bezoek aan de stad Kanchanaburi. Deze stad geeft een aantal historische momenten uit de 2e wereldoorlog weer door een bezoek aan onder andere de Bridge over de River Kwai, de Hell firepass, met haar bijzondere museum.

Er kan ook heerlijk worden genoten van een stukje prachtige natuur met watervallenen mooie grotten.

De steden Ayuttaya, Sukhothai en Phitsanuloke geven weer een goed beeld van de schitterende architectonische tempels van de periode van het Khmerrijk. Bij goed weer wordt een fietstocht gedaan in het Nationaal Park van Sukothai. Er wordt op een authentieke wijze met een ‘Samlor’ (een traditionele fietstaxi) naar een bijzonder restaurant gereden. Dit is een avontuurlijke tocht met veel lachmomenten.

In het Noorden met haar mooie berglandschappen worden de steden Chiang Rai, Chiang Mai en de grensstad Mae Sai, tot de grens met Birma aangedaan. Een bezoek aan de Indochinese markt, de gouden driehoek en de schitterende Witte tempel (Wat Rong Khun) zijn een aantal van de hoogtepunten die in deze omgeving worden bezocht. Een tocht met een ‘longtail’ boot over de Mekong rivier naar Laos is een avontuurlijke dagje uit. In Chiang Mai wordt de wereldberoemde Doi Suthep Tempel bezocht.

Met de nachttrein vervolgt deze reis haar weg terug naar Bangkok, waarna een transfer plaats vindt naar de mooie stranden van Hua Hin of het bruisende nachtleven van Pattaya (incl. strand).Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1 Amsterdam – Bangkok

Eindelijk is het zover: uw verdiende vakantie begint!

Vandaag vliegt u naar het bruisende en indrukwekkende Thailand.

 

Dag 2 Bangkok Reisafstand 30 km / (D)

De volgende ochtend komen we aan in het prachtige Bangkok, waar onze reisleider u al staat op te wachten. We rijden eerst naar het hotel om bij te komen van de lange reis. U krijgt voldoende tijd om te wennen aan de warmte en het tijdsverschil.

In de avond kunt u genieten van een gezamenlijk welkomstdiner. Dit is een goed moment om op ontspannen wijze nader kennis te maken met uw (mogelijke) reisgenoten.

 

Optionele Excursie

 • Traditionele Thaise massage

Dag 3 Bangkok (BB) en Lunch

Na het ontbijt bezoeken we de bloemenmarkt en de Wat Pho. Vervolgens gaan we naar het Koninklijk Paleis, één van de belangrijkste plekken van Thailand. Hier zien we ook de schitterende tempel van de Emerald Boeddha die zelfs gezien wordt als het belangrijkste symbool van het Boeddhisme.

Na de lunch zullen we een boottocht maken over de Chao Praya-rivier en maakt u kennis met de verschillende waterwegen en kanalen in Bangkok. Wij stoppen voor een bezoek aan Wat Arun.

Na al deze bezoeken wordt u in de namiddag naar het hotel teruggebracht.

U heeft een vrije avond.

Optionele Excursie

 • Thais Diner met Siam Niramit Show of
 • Dinercruise over de rivier Chao Praya

Verblijf dag 1,2 en 3: Bangkok Centre Hotel (3*).

U kunt uw verblijf eventueel tegen extra betaling upgraden naar een viersterren hotel, bijvoorbeeld het Royal Princess Larn Luang hotel of het Grand China hotel (de laatste twee hotels zijn 4*).

 

Dag 4 Bangkok – Drijvende markt – Kanchanaburi Reisafstand ca. 130 km / (BB)

Vandaag verlaten we het drukke Bangkok en reizen we naar het rustige, groene Kanchanaburi. Onderweg bezoeken we de Damnoen Saduak Floating Market en stoppen we bij bijzondere kokosachtige huizen. Daarna bezoeken we de oorlogsbegraafplaats, waar veel Nederlandse soldaten liggen begraven, het interessante Thai-Birma Spoorlijn Museum en de beroemde brug over de River Kwai die in de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen werd gebouwd.

 

Optioneel kunt u kiezen om de lunch op een floating restaurant op de rivier Kwai te doen. Na de lunch wordt een bezoek gebracht aan Wat Tham Kao (Cave tempel) met hindoeïstische en boeddhistische (kerk)huisjes. Vervolgens wordt er een korte treinreis gemaakt over de ‘Deadly Railway’.

Tegen het eind van de middag rijden we naar ons hotel, gelegen in een natuurlijke omgeving, en kunt u heerlijk bijkomen aan het zwembad.

Optionele Excursie

 • Lunch op floating restaurant op de rivier Kwai.

Dag 5 Kanchanaburi (BB)

Na alle inspanningen en indrukken van de afgelopen dagen, is er vandaag een vrije dag ingelast. U kunt lekker bijkomen aan het zwembad of een optionele tour doen.

 

Optionele Excursie

 • Erawan National Park (bezoek aan watervallen, grotten etc.) incl. lunch.

Verblijf dag 4 en 5: River Kwai Village – River Wing Room (3,5*)

 

Dag 6 – Kanchanaburi- Ayutthaya – Phitsanulok Reisafstand ca. 430 km / (BB), Lunch en Diner

Na het ontbijt rijden wij vandaag langs de indrukwekkende ruïnes van Ayutthaya, wereldberoemd en bekend als de voormalige hoofdstad van Thailand. In een prachtige omgeving ontdekken we de overblijfselen en pagodes. Wij zullen een aantal tempels bezoeken, zoals Wat Yai Chaimongkol en Wat Sri Sanphet. Deze zijn erg mooi en geven een goed beeld van vroeger. Eén van de belangrijkste tempels is Wat Mahathat; het Boeddhahoofd is vergroeid met de wortels van de naastgelegen boom.

 

De lunch vindt in een lokaal restaurant plaats.

Vervolgens reizen wij verder in noordelijke richting naar de andere voormalige hoofdstad van Thailand, Sukhothai. We bekijken het historische park met zijn vele oude paleizen en boeddha beelden. De overblijfselen in Sukhothai zijn in een aanzienlijk betere conditie dan die van Ayutthaya.

We rijden door naar Phitsanulok, een levendige provinciestad, waar we, indien er voldoende tijd is, een bezoek brengen aan Wat Phra Si Ratana Mahathat.

 

In de avond gaan wij vervolgens met de samlor (een traditionele fietstaxi) de avondmarkt bezoeken. Hier kunnen we de plaatselijke folkloristische ‘Vliegende Morning Glory Groente Show’ bijwonen waarbij een kok een handvol waterkers in een gloeiend hete wok gooit waarna een vuurbal van wel enkele meters hoog kan ontstaan. Een aparte belevenis!

 

Verblijf: Hotel Grand Riverside Phitsanulok (4*).

 

Dag 7 – Phitsanulok – Lampang – Chiang Rai Reisafstand ca. 415 km / (BB) en Lunch

Na het ontbijt rijden wij naar de ruïnes van de mooie stad Sukhothai (ook bekend als ‘Dawn of Happiness’), het eerste onafhankelijke Thaise koninkrijk. Het is in de 13e eeuw ontdekt. Onder koning Ramkhamhaeng bloeide Sukhothai op tot de Golden Age en deze koning wordt gezien als de grondlegger van het Thaise alfabet.

Hierna brengen wij te voet of per fiets een bezoek aan het National Park van Sukhothai.

Na de lunch in een lokaal restaurant, rijden we richting Chiang Rai.

Onderweg zijn er verschillende stopmomenten voor fotoshoots. Tegen het eind van de middag gaan we terug naar ons hotel in Chiang Rai, waar we in een ruim opgezet resort met heerlijk zwembad verblijven!

Dag 8 Chiang Rai ca 60 km / (BB) en Diner

Na het ontbijt rijden we naar een grensstad met Birma, Mae Sai genaamd. Hier is een bekende Indochinese markt waar van alles en nog wat te zien en te koop is.

 

Optioneel is er een lunch.

Na de lunch gaan we richting de Gouden driehoek. We varen met een longtail boot over de Mekong rivier en stoppen bij een van de eilanden van Laos. Vergeet niet uw paspoort mee te nemen.

Na terugkeer op het vasteland gaan we naar het Opium museum en onderweg naar ons hotel bezoeken we nog een thee-dorp.

Vervolgens rijden we naar ons hotel en krijgen we een diner aangeboden.

 

Verblijf dag 7 en 8: Golden Pine Resort, Chiang Rai (4*)

 

Dag 9 Chiang Rai – Chiang Mai Reisafstand ca. 180 km / (BB) en Lunch

Na het ontbijt koersen we richting Chiang Mai. Op weg naar Chiang Mai laten we u de sprookjesachtige Wat Rong Khun zien, de artistieke boeddhistische Witte Tempel. Deze unieke, sprookjesachtige tempel met vele schilderingen is door een lokale kunstenaar gebouwd en ingelegd met duizenden kleine spiegeltjes.

Vervolgens rijden we door naar de bekende San-Kampaeng, waar allerlei souvenirs, snuisterijen, kunstwerken, schilderijen, juwelierszaken etc. te zien en te koop zijn.

Daarna hebben we een lunch in een lokaal restaurant.

Via slingerende wegen rijden we daarna door naar de beroemde Doi Suthep Tempel. Bij helder weer heeft u vanaf hier een prachtig uitzicht over Chiang Mai en de omgeving. De tempel wordt door veel Thai als heilig beschouwd en staat bekend om de ‘legende van de witte olifant’. Vanaf de voet van de tempel bereikt u de top via een steile trap versierd met een schitterende naga-slang.

Chiang Mai is de grootste stad van het noorden, met haar oude ommuurde binnenstad en gemoedelijke sfeer. In en rondom de stad is er van alles te zien, maar de beroemde avondmarkt met honderden stalletjes is een echte must.

 

Dag 10 Chiang Mai (BB) en Lunch

U heeft een vrije dag, maar u kunt uit een van de vele excursies kiezen.

 

Optionele excursie

 • Bezoek Elephant Nature Park.

Een bezoek aan het Elephant Nature Park is een dag vol hoogtepunten. Dit park stelt rehabilitatie van de olifant in het wild als ideaal doel en wil als park een voorbeeld neerzetten, waarin de olifanten hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. U krijgt een unieke kans om dit park te bezoeken en op enige afstand kunt u deze schitterende dieren, die tot de Thaise cultuur behoren, aanschouwen. De namen en verhalen betreffende deze olifanten worden door de oppassers verteld. Belangrijk om te weten is dat in dit park bewust ervoor is gekozen, dat u de olifanten niet mag aanraken omdat hun natuurlijk gedrag voorop staat!

Er wordt voor een eenvoudig buffet in het olifantenpark gezorgd.

De avond is vrij besteedbaar. In het centrum en op de avondmarkt van Chiang Mai is zoveel te beleven dat er voor ieder wat wils is.

 

Verblijf dag 9 en 10: Lanna Palace Hotel, Chiang Mai (3*).

 

Dag 11 Chiang Mai – Bangkok Reisafstand 695 km in de nachttrein ca. 695 km (BB) en Dinerbox

Vandaag heeft u een vrije dag.

In de namiddag gaan we naar het station van Chiang Mai voor de terugreis per nachttrein naar Bangkok. We hebben voor u een 2e klasse airconditioned sleeper geboekt, deze couchettes bieden elke reiziger een eigen slaapplaats. Ook ontvangt u een dinerbox (fried rice, kippenbout, sap, water en een sandwich).

Verblijf Dag 11: Nachttrein.

 

Dag 12 t/m 14 Bangkok - Pattaya en/of Hua Hin Reisafstand ca. 200 km (BB)

In de ochtend komt u in Bangkok aan, waar u kunt genieten van een ruim ontbijtbuffet in het Bangkok Centre Hotel!

Hierna wordt u naar uw hotel in Pattaya en/of Hua Hin gebracht voor een relaxte afsluiting van uw vakantie. Asia Travel Tours biedt u op deze plaatsen een verblijf aan in kwalitatieve goede hotels (vrijwel) direct aan het strand!

 

Verblijf: In een hotel in Pattaya en/of in Hua Hin op basis van Bed & Breakfast.

De voor u gereserveerd hotel in Pattaya is: Het Grand Jomtien Palace ((3,5*) of u heeft de mogelijkheid te upgraden naar: The Bayview Pattaya of het Siam Bayshore Pattaya hotel (beide 4*).

In Hua Hin verblijft u in het City Beach Hotel (3*) of u kunt upgraden naar het Springfield@seahotel (4*).

 

Optionele Excursies

 • Snorkelen met lunch (Hua Hin);
 • Thaise massage (Hua Hin);
 • Een dagtour naar Koh Samet (Pattaya);
 • Cabaret Alcazar of Tiffany (Pattaya).

Dag 15. Pattaya en/of Hua Hin – Bangkok – Amsterdam (BB)

Het is tijd voor de terugreis naar Nederland! Boordevol mooie herinneringen, ervaringen en leuke foto's gaan we richting de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Hotels

Foto's
Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

 

Corona

 • Naar veel gebieden blijft reizen risicovol;
 • Daarom zijn er op dit moment geen data en reizen bekend;
 • U kunt ons wel benaderen voor meer informatie of een reis op maat.
   

 

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  16-daagse reis Thailand
Reiscode:  ATT-SI-004
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.