+ 31 (0) 6 239 626 76

15 daagse Standaardreis Thailand

Op deze reis maakt u kennis met de roemruchte geschiedenis van Thailand door in de voetsporen te treden van Thaise koningen en veldheren.


Reiscode: ATT-YT-008
Periode:  januari 2020 – 1 november 2020
Reisduur: 15 dagen/12 nachten

Algemeen

Koningsreis door Siam De Luxe

Op deze reis maakt u kennis met de roemruchte geschiedenis van Thailand door in de voetsporen te treden van Thaise koningen en veldheren en de steden waaruit zij hun land bestuurden. Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai en Chiang Rai maar ook de meer recente geschiedenis van de tweede wereldoorlog in Kanchanaburi.

U beleeft de combinatie van het oude en hedendaagse Thailand en geniet van de uitbundige tropische natuur, de gastvrije cultuur en het heerlijke eten. De laatste dagen kunt u al die indrukken laten bezinken vanuit uw luie strandstoel onder een palmboom.

 

Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1. Amsterdam - Bangkok

Vandaag begint uw vakantie en kunt u alvast hoog boven de wolken dromen van al het moois dat u gaat zien en meemaken.

 

Dag 2. Aankomst in Bangkok (B)

Na de douaneformaliteiten en nadat u uw bagage heeft opgehaald komt u in de aankomsthal. U gaat rechtsaf en tussen de uitgang bij deuren 3 en 4 staat uw chauffeur met een bord met uw naam erop. Hij zal u naar uw hotel brengen.

Hotel: Royal Princess Larn Luang – Superior Room

 

Dag 3. Bangkok (B&B en Lunch)

Bangkok staat bekend als ‘Het Venetië van het Oosten’. Er zijn nog steeds grote gedeelten rondom Bangkok die alleen per boot te bereiken zijn. Na het ontbijt halen we u op bij uw hotel en rijden we naar de Chao Praya rivier, ook bekend onder de naam ‘River of Kings’. Hier stapt u in een zogenaamde longtail boat, een rank bootje met een krachtige vrachtwagen motor erachter. Al snel laten we de drukte van de stad achter ons en varen het landelijke en rustieke platteland binnen. Hier verbouwen de boeren exotisch fruit zoals mango, papaya, doerian en nog veel meer op traditionele Thaise wijze. Tevens bezoeken we de imposante Wat Arun tempel ‘De Tempel van de dageraad’ onderweg. Hier vestigde koning Rama 1 zijn nieuwe hoofdstad nadat hij uit Ayutthaya was weggevlucht.

 

Na de lunch brengen we nog een bezoek aan de Wat Pho met zijn reusachtige liggende Boeddha en het koninklijke ‘Grand Palace’ vol pracht en praal met o.a. het meest heilige en aanbeden Boeddha standbeeld van Thailand en maken we kennis met de wijze waarop in Thailand het Boeddhisme leeft.

Hotel: Royal Princess Larn Luang – Superior Room.

 

Dag 4. Bangkok – Kanchanaburi (B&B en Lunch)

Rond 07.30 uur halen onze chauffeur en gids u op bij het hotel en rijden we de stad uit op weg naar Kanchanaburi. Onderweg stoppen we bij een beroemde treinmarkt en de drijvende markt van Damnoen Saduak (in de provincie Ratchaburi), ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Bangkok.

Om bij de drijvende markt te komen maken we gebruik van een longtail boat en varen door kanaaltjes en langs rijstvelden. Als we op de markt zijn aangekomen kunt u genieten van alle kleuren en geuren en de gezellige drukte.

 

Hierna gaan wij door naar Kanchanaburi waar we de wereldberoemde brug bezoeken, die model stond voor de film ‘Bridge Over The River Kwai’. Een bezoek aan het oorlogsmuseum en de begraafplaats geven ons een beeld van wat zich hier heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de Wat Tham Khao tempel bezichtigen we een groot aantal Boeddhistische en Hindoe beelden. Deze grottempel werd tijdens de oorlog door de Japanners gebruikt als opslagruimte. We stoppen onderweg om even te genieten van de prachtige natuur bij de Saiyoke watervallen, een plek die ook heel populair is bij Thaise families uit Bangkok.

 

In de namiddag komen we aan bij ons hotel waar u kunt relaxen en we de nacht doorbrengen.

Hotel: River Kwai Village – River Wing Room.

 

Dag 5. Kanchanaburi – Ayutthaya (B&B, Lunch en Diner)

Na het ontbijt gaat u met de gids en chauffeur naar het Erawan National Park waar de meest beroemde watervallen van het land liggen. Zij bestaan uit 7 niveaus die u allemaal kunt bezichtigen en natuurlijk kunt u hier ook heerlijk zwemmen. In de verschillende poelen zitten talloze kleine visjes die zich aan uw huid vastklampen. Dat geeft een prikkelend gevoel maar is absoluut niet gevaarlijk. Veel massagesalons in Bangkok gebruiken deze visjes in hun massage programma!

We lunchen aan de fraaie Srinakarin Dam waarna we via een landelijke omgeving naar de oude hoofdstad Ayutthaya rijden.

Na zonsondergang schepen we in op een verbouwde rijstboot voor een sprookjesachtige dinercruise over de rivieren van Ayutthaya waar u een kijkje krijgt in het leven van de mensen die aan de rivier wonen.

Hotel: Krungsri River – Deluxe Room.

 

Dag 6. Ayutthaya – Chiang Rai (B&B en Lunch)

Ayutthaya was ongeveer 562 jaar lang de hoofdstad van het koninkrijk Thailand voordat de Birmezen het in een bloedige oorlog veroverden. Op zijn hoogtepunt was het welvarender dan menig Europese stad in die tijd.

Na het ontbijt gaan we verder met onze ontdekkingstocht van deze oude stad en bezoeken we een aantal van de meest belangrijke tempels in dit gebied. We zien o.a. Wat Yai Chaimongkol, gebouwd in 1357 voor meditatie doeleinden, en tegenwoordig nog steeds in gebruik door de lokale bevolking. Verder bezoeken we Wat Phra Si Samphet, de koninklijke tempel en tevens het paleis waar de Emerald Boeddha vandaan komt die nu in het Koninklijk Paleis in Bangkok staat en de Wat Mahathat, gebouwd in 1374 en beroemd door het Boeddhahoofd dat in de wortels van een boom verstrengeld is.

Na de lunch rijden wij naar het vliegveld van Bangkok voor uw vlucht naar Chiang Rai (16.20 – 17.45). Bij aankomst wacht uw chauffeur u op buiten de aankomsthal en brengt u naar uw resort.

 

Optionele excursie

Chiang Rai heeft een erg gezellige avondmarkt. Uw hotel helpt u graag met vervoer hier naar toe

(exclusief).

Hotel: Laluna Resort – Pool View Bungalow.

 

Dag 7. Noord-Thailand (B&B en Lunch)

Na het ontbijt beginnen we onze reis door het noorden van Thailand met een bezoek aan de beroemde ‘Witte Tempel’ en de ‘Gouden Driehoek’. Hier nemen we een boot over de machtige Mekong rivier en stoppen we bij een eiland dat bij Laos hoort. (NB: Zorg ervoor dat u vandaag uw paspoort bij u heeft!). We bezoeken ook het opium museum om meer te leren over de geschiedenis van dit deel van Thailand. Mai Sai is de grensplaats tussen Thailand en Myanmar in het uiterste noorden waar we stoppen en de levendige Indochina markt bezoeken.

Hotel: Laluna Resort – Pool View Bungalow.

 

Dag 8. Noord Thailand – Chiang Mai (B&B en Lunch)

Na het ontbijt gaan we op weg naar Chiang Mai met een tussenstop bij een heetwaterbron. Bij aankomst in Chiang Mai maken we eerst een rondtour door deze prachtige historische stad.

Chiang Mai heeft vele mooie oude Boeddhistische tempels en tijdens deze tour bezoeken we de meest interessante zoals de 600 jaar oude tempel Wat Pra That Doi Suthep, op de top van de Doi Suthep heuvel. Nadat we langs een slingerende bergweg omhoog zijn gereden lopen we het laatste stukje langs een indrukwekkende met Naga’s (slangen met drakenkop) versierde trap van 306 treden naar boven. Hier vinden we een fraaie koperen Chedi met daarbovenop een gouden paraplu die botresten van Boeddha bevat. Op heldere dagen is het uitzicht over de stad Chiang Mai en omgeving hiervandaan overweldigend.

Andere tempels die wij tijdens onze tour bezoeken zijn de Wat Suan Dok, met zijn enorme centrale stupa waar relikwieën van Boeddha en de as van de koninklijke familie van Chiang Mai bewaard worden en de Wat Chedi Luang, waar ooit de Emerald Boeddha stond. De Wat Phra Singh, huisvest een 1500 jaar oud, zeer heilig, Boeddhabeeld.

Hotel: The Empress Hotel – Superior Room.

 

Dag 9. Chiang Mai (B&B)

Rond 07.00 uur in de ochtend halen wij u op bij uw hotel voor een bijzondere halve dag tour naar de ‘Elephant Jungle Sanctuary’ waar u de kans krijgt om kwaliteit tijd door te brengen met de olifanten in hun natuurlijke omgeving en inzicht te krijgen in hun geschiedenis en gedrag.

U zult genieten van de jungle en de heuvels terwijl u vriendschap sluit met gelukkige olifanten in een veilige en duurzame omgeving. U helpt met hun eten te bereiden en te voeren en sluit af met een gezamenlijk bad in de rivier!

Hotel: The Empress Hotel – Superior Room.

 

Dag 10. Chiang Mai - Bangkok – Hua Hin (B&B)

Na het ontbijt wordt u naar Chiang Mai Airport gebracht voor uw vlucht naar Bangkok. Na aankomst wacht uw chauffeur u op in de aankomsthal tussen deur 3 en 4 voor uw transfer naar uw hotel in Hua Hin.

Hotel: City beach hotel – Superior room.

 

Dag 11-13. Hua -Hin (B&B)

Vrije dagen om te ontspannen op het strand of gebruik te maken van de opties om de omgeving te verkennen.

Hotel: City Beach hotel – Superior Room.

 

Dag 14. Hua Hin – Bangkok

Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht wordt u vandaag opgehaald bij uw hotel en naar Suvarnabhumi Airport gereden voor uw vlucht terug!

 

Dag 15. Aankomst in Nederland

U bent terug in Nederland met een schat vol nieuwe ervaringen en belevenissen.

Hotels

Foto's
Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

Aantal pers.

Periode

Prijzen

2

januari 2020 – 1 november 2020

€ 1.838

4

 

€ 1.595

6

 

€ 1.508

8

 

€ 1.498

Een persoonstoeslag

 

€   307

     

Inbegrepen

 • Alle binnenlandse vluchten incl. belastingen en kosten;
 • Alle transfers incl. tolweg kosten;
 • Alle genoemde hotels incl. dagelijks ontbijt;
 • Alle tours zoals vermeld in het programma incl. Engelssprekende gids, transfers en entreegelden;
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma;
 • Reis is gebaseerd op 2 personen in 1 kamer per locatie;
 • Alle overnachtingen in goede drie- en viersterrenhotels;
 • Verzorging op basis van dagelijks logies/ontbijt en diverse excursies;
 • Bezoek aan Ayutthaya en River Kwai en aan de oorlogsbegraafplaats, de Brug en het Museum;
 • Bezoek aan de Gouden Driehoek, het Opium Museum, boottocht naar Laos;
 • Bezoek aan de Doi Suthep Tempel;
 • Bezoek aan de Witte Tempel;
 • Alle entreegelden volgens programma;
 • Lokale Engelssprekende gids(en) tijdens de rondreis;
 • Rondreis per comfortabele airconditioned bus, auto of minibus (vervoerskeuze is afhankelijk van groepsgrootte);
 • Luchthavenbelasting.

Niet Inbegrepen

Bijkomende kosten bij boeking

 • Retour ticketkosten Amsterdam – Bangkok;
 • GGTO boeking: € 15;
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 p.p.;
 • Boekingskosten: € 20;
 • Persoonlijke verzekeringen;

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Optionele excursies;
 • Fooien voor reisleider en/of lokale gids en hotelpersoneel;
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven;
 • Alle consumpties die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden;
 • Alcoholische drankjes.

Aanvullende kosten

 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering, indien u deze niet heeft. Het is zeer raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten.

 

 

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  15 daagse Standaardreis Thailand
Reiscode:  ATT-YT-008
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.