+ 31 (0) 6 239 626 76

15-daagse Luxe reis Thailand

Uw vakantie is begonnen en u kunt alvast hoog boven de wolken dromen van al het moois dat u gaat meemaken in Thailand


Reiscode: ATT-YT-009
Periode:  15 dagen/12 nachten

Algemeen

Koningsreis door Siam De Luxe
Op deze reis maakt u kennis met de roemruchte geschiedenis van Thailand door in de voetsporen te treden van Thaise koningen en veldheren en met de steden van waaruit zij hun land bestuurden. Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai en Chiang Rai maar ook de recentere geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Kanchanaburi.

U beleeft de combinatie van het oude en hedendaagse Thailand en geniet van de uitbundige tropische natuur, de gastvrije cultuur en het heerlijke eten. De laatste dagen kunt u al die indrukken laten bezinken op uw luie strandstoel onder een palmboom. Tijdens deze Luxe reis verblijft u in 4 en 4,5 sterren-resorts waar u echt als een koning wordt behandeld.

 

Inbegrepen

Aandachtspunten

Dagprogramma

Dag 1- Amsterdam - Bangkok
Uw vakantie is begonnen en u kunt alvast hoog boven de wolken dromen van al het moois dat u gaat meemaken in Thailand.


Dag 2 – Aankomst in Bangkok

De wachttijden bij de immigratie in Thailand kunnen soms wel oplopen tot 1 uur of meer en dat kan heel vervelend zijn na een lange vlucht. Wij maken daarom voor u gebruik van de ‘fast track-service’. Zodra u uit het vliegtuig stapt en door de slurf bent, wordt u opgewacht door een medewerker van de luchthaven die u begeleidt naar een speciale VIP-balie, waar u snel wordt geholpen. Daarna helpt deze medewerker u met uw bagage en begeleidt u naar de aankomsthal waar onze chauffeur u opwacht. Een relaxte manier om uw vakantie te beginnen!

Hotel: Oriental Residence – Grand Deluxe Room

Dag 3 – Bangkok

Bangkok staat bekend als “Het Venetië van het oosten”. Er zijn nog steeds grote gedeelten rondom Bangkok die alleen per boot te bereiken zijn. Na het ontbijt halen wij u op bij uw hotel en rijden we naar de Chao Praya-rivier, ook bekend onder de naam ‘River of Kings’. Hier stapt u in een zogenoemde ‘long tail boat’, een rank bootje aangedreven met een krachtige vrachtwagenmotor. Al snel laten we de drukte van de stad achter ons en varen het landelijke en rustieke platteland binnen. Hier verbouwen de boeren op traditionele Thaise wijze exotisch fruit zoals mango, papaja, doerian en nog veel meer. Tevens bezoeken we onderweg de imposante Wat Arun, de ‘Tempel van de Dageraad’. Hier vestigde koning Rama I zijn nieuwe hoofdstad nadat hij uit Ayuthaya was weggevlucht.

Na de lunch brengen we nog een bezoek aan de Wat Pho met zijn reusachtige, liggende Boeddha en het koninklijke “Grand Palace” vol pracht en praal met o.a. het meest heilige en aanbeden Boeddha-standbeeld van Thailand en maken we kennis met de wijze waarop in Thailand het boeddhisme leeft.

Maaltijden: ontbijt/lunch

Hotel: Oriental Residence – Grand Deluxe Room

Dag 4 – Bangkok - Kanchanaburi

Rond 07.30 halen onze chauffeur en gids u op bij het hotel en rijden we de stad uit op weg naar Kanchanaburi. Onderweg stoppen we bij een beroemde treinmarkt en de drijvende markt van Damnern Saduak (in de provincie Ratchaburi), ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Bangkok.
Om bij de drijvende markt te komen, maken we gebruik van een long tail-boot en varen door kanaaltjes en langs rijstvelden. Als we op de markt zijn aangekomen kunt u genieten van alle kleuren en geuren en de gezellige drukte.

Hierna door naar Kanchanaburi waar we de wereldberoemde brug bezoeken die model stond voor de film ‘Bridge Over The River Kwai’. Een bezoek aan het oorlogsmuseum en de begraafplaats geeft ons een beeld van wat zich hier heeft afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de Wat Tham Khao-tempel bezichtigen we een groot aantal boeddhistische en hindoebeelden. Deze grottempel werd tijdens de oorlog door de Japanners gebruikt als opslagruimte. We stoppen onderweg om even te lunchen en te genieten van de prachtige natuur bij de Saiyoke-watervallen, een plek die ook heel populair is bij Thaise families uit Bangkok. In de middag komen we aan bij ons hotel in Ayutthaya

Aan het begin van de avond varen we per long tail-boot naar een Mom dorpje om kennis te maken met de cultuur van de van oorsprong Birmese bergbewoners en hun manier van leven. Zij verzorgen voor u een traditionele dans- en muziekshow in hun kleurrijke klederdracht.

Maaltijden: ontbijt/lunch/diner

Hotel: River Kwai Float House – Floating Villa

Dag 5 – Kanchanaburi – Ayutthaya

Na het ontbijt gaat u met de gids en chauffeur naar het Erawan National Park waar de beroemdste watervallen van het land liggen. Die bestaan uit 7 niveaus die u allemaal kunt bezichtigen en natuurlijk kunt u hier ook heerlijk zwemmen. In de verschillende poelen zwemmen talloze kleine visjes die zich aan uw huid vastklampen. Dat geeft een prikkelend gevoel maar is absoluut niet gevaarlijk. Veel massagesalons in Bangkok gebruiken deze visjes in hun massageprogramma!

We lunchen aan de fraaie Srinakrindam waarna we via een landelijke omgeving naar de oude hoofdstad Ayutthaya rijden.

Na zonsondergang schepen we in op een verbouwde rijstboot voor een sprookjesachtige dinercruise over de rivieren van Ayutthaya, waar u een kijkje krijgt in het leven van de mensen die aan de rivier wonen.

Maaltijden: ontbijt/lunch/diner

Hotel: Krungsri River – Deluxe Room

Dag 6 – Ayutthaya – Chiang Rai

Ayutthaya was ongeveer 562 jaar lang de hoofdstad van het koninkrijk Thailand voordat de Birmezen het tijdens een bloedige oorlog veroverden. Op haar hoogtepunt was zij welvarender dan menige Europese stad, zoals Parijs, in die tijd.

Na het ontbijt gaan we verder met onze ontdekkingstocht van deze oude stad en bezoeken we een aantal van de belangrijkste tempels in dit gebied. We zien o.a. Wat Yai Chaimongkol, gebouwd in 1357 voor meditatiedoeleinden en nog steeds in gebruik door de lokale bevolking. Verder bezoeken we Wat Phra Si Samphet, de koninklijke tempel en tevens paleis waar de Emerald Boeddha vandaan komt die nu in het koninklijk paleis in Bangkok staat en de Wat Mahathat, gebouwd in 1374 en beroemd door het Boeddhahoofd dat in de wortels van een boom verstrengeld is.

Na de lunch rijden we naar het vliegveld van Bangkok voor uw vlucht naar Chiang Rai (16.20 – 17.45). Bij aankomst wacht uw chauffeur buiten de aankomsthal u op en brengt u naar uw resort.

Chiang Rai heeft een heel gezellige avondmarkt. Uw hotel helpt u graag met vervoer hier naartoe (exclusief).

Maaltijden: ontbijt/lunch

Hotel: The Legend Chiang Rai – Deluxe Room

Dag 7 – Noord-Thailand

Na het ontbijt beginnen we onze reis door het noorden van Thailand met een bezoek aan de beroemde “Witte Tempel” en de “Gouden Driehoek”. Hier nemen we een boot over de machtige Mekong-rivier en stoppen we bij een eiland dat bij Laos hoort. (NB: Zorg ervoor dat u vandaag uw paspoort bij u heeft!). We bezoeken ook het opium museum om meer te leren over de geschiedenis van dit deel van Thailand.  Mai Sai is de grensplaats tussen Thailand en Myanmar in het uiterste noorden waar we stoppen en de levendige Indochina markt bezoeken.

Maaltijden: ontbijt/lunch

Hotel: The Legend Chiang Rai – Deluxe Room

Dag 8 – Noord Thailand – Chiang Mai

Na het ontbijt gaan we op weg naar Chiang Mai met een tussenstop bij een heet waterbron. Bij aankomst in Chiang Mai maken we eerst een rondtoer door deze prachtige historische stad.

Chiang Mai heeft vele mooie oude boeddhistische tempels en tijdens deze tour bezoeken we de interessantste, zoals de 600 jaar oude Wat Pra That Doi Suthep op de top van de Doi Suthep-heuvel. Nadat we langs een slingerende bergweg omhoog zijn gereden, lopen we het laatste stukje langs een indrukwekkende met naga’s (slangen met drakenkop) versierde trap van 306 treden naar boven. Hier vinden we een fraaie koperen chedi met daarbovenop een gouden paraplu die botresten van Boeddha bevat. Op heldere dagen is het uitzicht over de stad Chiang Mai en omgeving hiervandaan overweldigend.

Andere tempels die we tijdens onze toer bezoeken zijn de Wat Suan Dok, met zijn enorme centrale stupa waar relikwieën van Boeddha en de as van de koninklijke familie van Chiang Mai bewaard worden, en de Wat Chedi Luang, waar ooit de Emerald Boeddha stond. De Wat Phra Singh, die huisvest een 1500 jaar oud, zeer heilig Boeddhabeeld.

Maaltijdens: ontbijt/lunch

Hotel: Viang Thapae – Superior Room

Dag 9 – Chiang Mai

Rond 07.00 in de ochtend halen wij u op bij uw hotel voor een bijzondere halve dagtour naar de “Elephant Jungle Sanctuary”, waar u de kans krijgt om kwaliteitstijd door te brengen met de olifanten in hun natuurlijke omgeving en inzicht te krijgen in hun geschiedenis en gedrag.
U zult genieten van de jungle en de heuvels terwijl u vriendschap sluit met gelukkige olifanten in een veilige en duurzame omgeving. U helpt met bereiden van hun eten en voeren en sluit af met een gezamenlijk bad in de rivier!

Maaltijden: ontbijt

Hotel: Viang Thapae – Superior Room

Dag 10 – Chiang Mai - Bangkok – Hua Hin

Na het ontbijt wordt u naar Chiang Mai Airport gebracht voor uw vlucht naar Bangkok. Na aankomst wacht uw chauffeur u op in de aankomsthal tussen deur 3 en 4 voor uw transfer naar uw hotel in Hua Hin.

Maaltijden: ontbijt

Hotel: Wora Bura – Resort & Spa – Superior Room

Dag 11 – Hua Hin

Vrije dag om te ontspannen op het strand of gebruik te maken van de opties om de omgeving te verkennen.

Maaltijden: ontbijt

Hotel: Wora Bura – Resort & Spa – Superior Room

Dag 12 – Hua Hin

Vrije dag om te ontspannen op het strand of gebruik te maken van de opties om de omgeving te verkennen.

Maaltijden: ontbijt

Hotel: Wora Bura – Resort & Spa – Superior Room

Dag 13 – Hua Hin

Vrije dag om te ontspannen op het strand of gebruik te maken van de opties om de omgeving te verkennen.

Maaltijden: ontbijt

Hotel: Wora Bura – Resort & Spa – Superior Room

Dag 14 – Hua Hin – Bangkok – terugvlucht

Afhankelijk van de tijd van uw terugvlucht wordt u vandaag opgehaald bij uw hotel en naar Suvarnabhumi Airport gereden voor uw vlucht terug.

Dag 15 - Aankomst in Amsterdam
 

Hotels

Foto's
Over Thailand

Geografie, historie en bevolking

Thailand is een land in Azië dat grenst aan Laos, Cambodja, Myanmar en Maleisië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Een aantal grote steden in Thailand zijn: Phuket, Pattaya, Hat Yai, Chiang Mai en Pattani. Rondom het vasteland liggen nog vele eilanden, waarvan Phuket, Koh samui en Koh Chang het grootst zijn.

Noorden van Thailand

Het noorden van Thailand is een bergachtig gebied dat begroeid is met bossen. Het is een schitterend gebied voor de natuur- en cultuurliefhebber en diegenen die wat actiever zijn ingesteld. De geschiedenis van deze Thaise regio wordt gedomineerd door het voormalige koninkrijk Lanna (12e tot 18e eeuw). De belangrijkste stad hier is Chiang Mai, ook wel de toegangspoort van het noorden genoemd. Deze oude stad is het toeristisch centrum van deze regio en staat bekend om zijn vele fraaie tempels en kunstnijverheid.

In het hoge noorden bevindt zich de Golden Triangle, het drielandenpunt van Thailand, Birma (Myanmar) en Laos. Dit gebied is bekend en berucht geworden door de voormalige papaverteelt. De stad Mae Sai vormt hier een belangrijke grensovergang met Birma (Myanmar) en Chiang Khong is dat met Laos. Het plaatsje Sop Ruak wordt beschouwd als ‘het hart’ van deze ooit zo beruchte streek.

Verspreid over het noorden van Thailand liggen diverse dorpen van bergvolkeren die oorspronkelijk vanuit Birma, China en Laos naar het noorden van Thailand trokken. In verschillende van deze dorpen is het dagelijkse leven in de loop der jaren nauwelijks veranderd.

Noordoosten van Thailand

De armste regio van het koninkrijk Thailand is het noordoosten. Dit deel van Thailand, dat de ‘Isaan’ wordt genoemd, wordt gedomineerd door het droge Khorat-plateau. Onvoorspelbare regenval en droogte laten slechts één rijstoogst per jaar toe. Ondanks dat deze regio door weinig toeristen bezocht wordt, is een bezoek echter meer dan de moeite waard.... Lees verder »

Prijzen

Aantal pers.

Periode

Prijzen

2

januari 2020 – 1 november 2020

€ 2.298

4

 

€ 1.936

6

 

€ 1.831

8

 

€ 1.819

Een persoonstoeslag

 

€   623

     

Inbegrepen

 • Alle transfers incl. tolwegkosten
 • Vliegticket van Bangkok naar Chiang Rai v.v.
 • VIP behandeling op Luchthaven Bangkok
 • Alle tours zoals vermeld in het programma incl. Engelssprekende gids, transfers en entreegelden
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Reis is gebaseerd op 2 personen in 1 kamer per locatie
 • Alle overnachtingen in uitstekende vier- en vierenhalve sterren hotels
 • Verzorging op basis van dagelijks logies/ontbijt en vele excursies, zoals bijv.: Excursies in Bangkok naar o.a. het Koninklijk Paleis, Wat Pho, Wat Arun en boottocht
 • Bezoek aan Ayutthaya, de brug over de River Kwai en aan de oorlogsbegraafplaats, het oorlogsmuseum en de Erawan Watervallen.
 • Bezoek aan de Gouden Driehoek, het Opium Museum, boottocht naar Laos
 • Bezoek aan de Doi Suthep tempel
 • Bezoek aan de Witte Tempel
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Rondreis per comfortabele airconditioned auto of minibus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
 • Luchthavenbelasting
 • Brandstofheffing (inbegrepen, maar de prijs is momentafhankelijk mede vanwege de klimaatdiscussie)

Niet inbegrepen

Bijkomende kosten bij boeking

 • Vliegticket Amsterdam-Bangkok
 • GGTO boeking: € 15 per boeking
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking van max. 9 personen
 • Reserveringskosten: € 20
 • Persoonlijke verzekeringen

Bijkomende kosten ter plaatse

 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven
 • Alle consumpties die niet zijn inbegrepen bij de maaltijden
 • Alcoholische drankjes

Aanvullende kosten

 • Wij verzorgen graag uw reis- en/of annuleringsverzekering, indien u deze niet heeft. Het is zeer raadzaam een dergelijke verzekering af te sluiten.

Aandachtspunten

 • Wij attenderen u erop dat indien de pakketreis definitief door een pakketreisovereenkomst is vastgesteld, u een definitieve overeenkomst met Asia Travel Tours aangaat.
 • Na bevestiging van uw boeking heeft u geen herroepingsrecht, u kunt hiervan aldus geen gebruik maken. Met eventuele bijbetaling kunnen aanpassingen gedaan worden.

Meer Informatie?

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  15-daagse Luxe reis Thailand
Reiscode:  ATT-YT-009
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terugvelden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.