+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Reisaanbod » Reisaanbod Indonesië  » 14 Dagen Bali-Nusa Eilland

14 Dagen Bali-Nusa Eilland

Reiscode: ATT-TT-108

in overleg

Hoogtepunten

Bali

Bali, een van de kleinere eilanden in Indonesië, dat met veel verschillende namen wordt beschreven - The Hidden Paradise, The Last Paradise on Earth, Morning of The World, Island of Gods, The Island of a Thousand Temples, the Emerald Isle of Asia en Eiland van de lachende mensen. Al sinds de jaren 60 trekt Bali bezoekers van over de hele wereld. Aangetrokken door de kleurrijke festivals en ceremonies, traditionele muziek en dansen, de kunsten en ambachten, de heerlijke keuken, de dramatische onderwaterwereld en de vriendelijke mensen.
Of je nu wilt ontspannen en relaxen op een van de vele witte zandstranden van Bali, of op de hardcore golven wilt surfen, van wat winkeltjes wilt genieten in een van de vele kleine winkeltjes of je onderhandelingsvaardigheden wilt uitproberen op een van de vele traditionele markten, er is voor elk wat wils op dit tropische paradijselijke eiland. Waarom zou u niet avontuurlijk zijn en gaan wildwater raften of diepzeeduiken? Of ontspan gewoon en maak je hoofd leeg door yoga of tai chi te beoefenen. Bali biedt u het beste van twee werelden.Dagprogramma

Dag 1 Ngurah Rai Airport - Candidasa (transfer)
Aangekomen op Bali wordt u van de luchthaven Ngurah Rai naar Candidasa gebracht. Geniet onderweg van de relaxte dorpjes en Balinese tempels met de berg Agung als achtergrond voordat je het voormalige vissersdorp Candidasa met een rustig strand binnengaat.

   


Dag 2 Vrij programma - optioneel (Kastala Ricefield - Tenganan Village Trekking)
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Kastala Ricefield - Tenganan Village Trekking:
Vandaag bezoekt u zowel de Kastala-rijstvelden als het traditionele dorp Tenganan. Terwijl je door de velden loopt, leer je de fijne kneepjes van het waterirrigatiesysteem. Je zult getuige zijn van een bepaalde fase van de levenscyclus van rijst, afhankelijk van het seizoen waarin je je bevindt. Halverwege de tocht krijg je een verse kokosnoot om je energie nieuw leven in te blazen voordat je verder gaat door het bos dat op de hellingen van de oostelijke kant van het dorp Tenganan ligt. Zodra u het centrum van het dorp bereikt, kunt u genieten van een heerlijke traditionele lunch voordat u terugkeert naar uw hotel.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Salak Agro Jeep Village Trail:
Vandaag is meer dan alleen een rit en een adrenalinestoot met een 4WD. Het is een kans om de prachtige natuur en de levendige cultuur van het gebied te verkennen. Ga door prachtige rijstvelden en mooie dorpjes waar je stopt om de bezienswaardigheden te bekijken en interactie te hebben met de mensen die daar wonen. Tijdens deze reis bezoek je ook Snake Fruit "Salak" plantages waar je je eigen fruit kunt plukken en er daarna van kunt genieten met een verse kokosnoot, klim (met de auto) vervolgens naar de top van een enorme heuvel om te genieten van een schilderachtig panoramisch uitzicht op berg Agung en als je geluk hebt zie je  Mt. Rinjani op Lombok. Je stopt bij een dorp waar je getuige kunt zijn van de productie van lokale wijnen op basis van rijst, vervolgens ga je naar een tweede prachtig uitkijkpunt waar je de uitgestrektheid van oostelijk Bali kunt zien. De tour eindigt met een traditionele lunch voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

   


Dag 3 Candidasa - Ubud (charter - fd)
Vandaag ga je van Candidasa naar Ubud. Geniet onderweg van het uitzicht op het serene strand, de Balinese tempels, rijstvelden en kleine ambachtelijke dorpjes voordat je aankomt in Ubud.

Sommige plaatsen kunnen onderweg naar de bestemming worden aangedaan.

Kertha Gosa
Kertha Gosa ligt in het hart van de stad Semarapura. De naam is afgeleid van Sanskriet woorden; Kertha betekent Vreedzaam en Gosa van Gosita wat aankondiging betekent. Kertha Gosa is gebouwd met beeldende kunst en delicate ontwerpen, wat het uniek maakt voor andere gebieden op het eiland.

Penglipuran dorp
Gelegen in de prachtige hooglanden van Bali, Penglipuran Village. Bekend om zijn historische indeling en bewaarde cultuur. Het terrein, bedekt met netjes onderhouden tuinen, een enkel geplaveid pad dat dwars door het centrum van het dorp loopt en naar de plaatselijke tempel leidt. Door de jaren heen is Penglinpuran langzaam geëvolueerd tot een op de gemeenschap gebaseerde toeristische bestemming om de lokale economie van het dorp te versterken. Bezoekers kunnen rondleidingen krijgen en meer te weten komen over de geschiedenis, cultuur en kunst.

Kintamani
Kintamani ligt in het Noordoosten van Bali bij de caldera van Mount Batur. Dit koele klimaatgebied omvat de dorpen Penelokan, Toya Bungkah, Batur, Kedisan, Abung, Songan en Kintamani. Deze dorpen bieden verschillende spectaculaire uitzichten op het kratermeer en de berg Batur. Een van de meest interessante dorpen om te bezoeken is Trunyan, waar een unieke begraafplaats ligt waar ze open begrafenissen van de doden maken in een kuil die eenvoudig is bedekt met een lichte doek.

Tirta Empul
Tirta Empul is een belangrijk tempelcomplex en heilige bergbron, gelegen in het dorp Manukaya in centraal Bali. Deze site dient als een legendarische setting van een traditioneel verhaal over goed versus kwaad. Het is ook een nationaal cultureel erfgoed. De bronnen voeden verschillende zuiveringsbaden, zwembaden en visvijvers die de buitenrand omringen, die allemaal naar de Tukad Pekerisan-rivier stromen. Verschillende locaties in de regio en veel archeologische overblijfselen hebben betrekking op lokale mythen en legendes.

   


Dag 4 Noord Ubud Fietsen - Matige reis (ongeveer 3 uur)
Na een pick-up in de ochtend wordt u rechtstreeks naar uw startpunt in Tampaksiring gereden. Eenmaal daar kun je je fiets testen, de nodige aanpassingen maken en enkele veiligheidsinstructies doornemen voordat je aan de tour begint. Langs de route zul je genieten van een overvloed aan uitzichten op de rijstvelden, dorpstempels, het dorpsleven en een 11e-eeuwse tempel die wordt gebruikt voor specifieke ceremonies en meditatie. Je wordt de hele tijd vergezeld door twee gidsen die er niet alleen voor zorgen dat alles soepel verloopt, maar ook uitleg geven over de bezochte plaatsen. De tour eindigt bij een van hun huizen, waar je kunt genieten van een traditionele zelfgemaakte lunch voordat je wordt teruggebracht naar het hotel.

   


Dag 5 Ochtendles - Start/Einde Ubud
De ochtendles begint met een bezoek aan een lokale markt. In Bali zijn markten vroeg open. De voedselmarkten zijn een geweldige manier om kennis te maken met de Bali-cultuur en levensstijl. De chef-kok zal uitleg geven over Balinese smaken en gebruiken, lokaal vlees, vis en producten, het vinden van unieke ingrediënten en natuurlijk onderhandelen in Balinese stijl! Leer de geheimen van het kopen van verse ingrediënten, - wat te selecteren en wat te weigeren. Het bezoeken van een traditionele openluchtmarkt geeft inzicht in zowel hoe Balinezen koken benaderen als wel hoe mensen hun dag doorbrengen. Deze lessen zijn net zo belangrijk als die in de keuken.
De Balinese kookcursus die we aanbieden is volledig hands-on en wordt in het Engels gegeven, deelnemers krijgen hun eigen kookstation en keukengerei om alle gerechten zelf te bereiden en te koken. De les is beperkt tot maximaal tien deelnemers per les om individuele aandacht voor iedereen te garanderen.
De leraar en zijn assistent met uitgebreide kennis van Balinese ingrediënten en kookmethoden zullen demonstreren hoe je alle gerechten kookt en de deelnemers laten proeven wat ze voor lunch of diner hebben bereid.

   


Dag 6 Vrij Programma - Optioneel (White water rafting)
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - White Water Rafting:
Onder begeleiding van een gids en veiligheidsuitrusting is raften langs de Ayung-rivier een ervaring als geen ander; je wordt ondergedompeld in de adembenemende natuur van Bali terwijl je je een weg baant door de stroomversnellingen, waardoor de indrukwekkende reis als een briesje aanvoelt. Aan het einde van het avontuur wacht een magnifieke lunchbuffet en warme douches op je.

Optionele activiteit ( niet inclusief in je programma) - Spirituele Tour Gunung Kawi en Tirta Empul Halve dag:
Vandaag zult u de spirituele aanblik van Bali in de diepte beleven. De tour begint met een bezoek aan de Tirta Empul-tempel. Je wordt door je gids gekleed in de juiste Balinese tempelkleding. Je gids zal uitleg geven over het offer en de manier van bidden voordat je de gelegenheid krijgt om het heilige bad te nemen om jezelf te zuiveren.
Vanaf hier ga je naar Gunung Kawi, je ziet prachtige rijstvelden en de gebeeldhouwde gevel die dateert uit de 11e eeuw. Ze worden de graven van de koning genoemd, ter herdenking van het Udayana-koninkrijk. De gids leidt je over kleine rijstveldpaden rondom het complex. Bij de Stichting Widya Guna, leert u hoe u een offer kunt maken, genaamd Canang op Bali. Dit offer zal naar de tempels worden gebracht om toestemming te vragen aan de goden om de tempel te betreden. Als je Balinees wilt bidden, zal je gids je naar hun huistempel brengen en je leren hoe je moet bidden.
De lunch wordt geserveerd in de tuin van de stichting te midden van de rijstvelden. Na de lunch wordt u teruggebracht naar de accommodatie.
Door deze excursie te boeken krijg je niet alleen een goed beeld van de Bali hindoeïstische religie, maar steun je ook de stichting Widya Guna, die zorgt voor kinderen die speciale zorg nodig hebben.
 

   


Dag 7 Pemelisan - Lembongan (enkele reis)
Vandaag wordt u van uw hotel naar de haven van Pemelisan gebracht om per boot naar de haven van Lembongan te gaan. Op Nusa Lembongan rijden geen auto's en de afstanden zijn niet zo groot.

   


Dag 8 Dorpstour (Lembongan Island & Mangrove Trip)
Als het gaat om het leven op het eiland, is Lembongan de perfecte keuze. Dit kleine eiland zal u betoveren met zijn schoonheid. We hebben een perfecte tour van een halve dag gemaakt die je naar alle hoogtepunten van dit eiland brengt. Deze Lembongan-eiland- en mangrove-tour begint om 09.00 uur, je gids haalt je op bij je hotel. Je begint met het verkennen van het mangrovebos middels een kleine boot. Daarna gaan we verder naar de beroemde gele brug waar je een aantal gedenkwaardige foto's kunt maken en het unieke ondergrondse huis kunt verkennen. Last but not least zullen we onze tour afsluiten met een bezoek aan het prachtige "dreambeach" Het strand wordt omgeven door prachtige natuurschoon, een palmbos en ruige rotsen.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Snorkeltocht naar Manta Point, Crystal Bay & Mangrove Point - Start/einde Lembongan:
De Nusa-eilanden van Bali hebben enkele van de mooiste snorkelplekken ter wereld, de prachtige stranden en het kristalheldere water van dit eiland hebben veel bezoekers aangetrokken om het te komen bekijken. Dit eiland is een geweldige plek voor snorkelactiviteiten met zijn warme watercondities en kristalhelder zicht, waar je een prachtig onderwaterpanorama kunt zien met zijn koraalriffen en reeksen kleurrijke vissen. Een van de meest opmerkelijke snorkelplekken in Nusa Lembongan is bij het Mangrovepunt, dat voor de noordkust van het eiland ligt. Het is een uitgestrekte koraaltuin met veel vissen en zeer lichte stromingen. GT is een beroemde plek op Nusa Penida, die algemeen bekend staat als de perfecte plek om te snorkelen en duiken op Bali. Toya Pakeh staat bekend om zijn witte zandstrand, kristalheldere oceanen met kalme golven en als de thuisbasis van enkele van de mooiste koraalriffen en natuurlijke onderwaterecosystemen ter wereld. Veel duikers kwamen naar deze plek om getuige te zijn van de schoonheid van het mooie rif met interessant koraal en naaktslakken, evenals scholen vissen, schildpadden, rifhaaien en de wereldberoemde Mola Mola. GT Toya Pakeh is de snorkelplek die je gezien moet hebben in Nusa Penida. We nodigen je uit om jezelf onder te dompelen in een van de helderste wateren ter wereld en getuige te zijn van de mooiste onderwaterschoonheid van Bali! Een snorkelavontuur op de Nusa-eilanden is een onvergetelijke ervaring. We bieden je een snorkeltrip aan met inclusief een gids die je meeneemt naar een betoverende onderwaterwereld vol kleuren die je niet boven het oppervlak ziet.

   


Dag 9 Lembongan - Nusa Penida (charter - Enkele reis)
Vandaag wordt u van de haven van Lembongan naar de haven van Nusa Penida gebracht.

Je wordt om 08.00 uur bij je hotel opgehaald en we nemen je mee op een eendaagse tour waarbij je het westelijke deel van Nusa Penida zult verkennen. Dus, maak je veiligheidsgordel vast, want er staat een hobbelige rit voor de boeg. Eerst gaan we naar het beroemde "broken beach" en Angels Billabong, waar je je kunt onderdompelen in de schoonheid van de azuurblauwe horizon. Daarna nemen we je mee naar de insta-beroemde Kelingking-klif, ook wel T-rex genoemd om een foto te maken van die meest gefotografeerde plek op Nusa Penida. We raden je aan om ook het kokoswater bij de plaatselijke warung te proberen voor verfrissing. De laatste stop is bij het kristalheldere water van het  "Crystal Bay Beach", neem een moment van ontspanning op het witte zandstrand op een van de ligbedjes en zitzakken of ga nog een keer snorkelen op zoek naar diverse gekleurde vissen en mooie koralen voordat je om 17.00 uur terugkeert naar je hotel.

Opmerking: hier op het eiland zijn we erg afhankelijk van de weersomstandigheden, dus wees geduldig met eventuele vertragingen of plotselinge verandering van het schema, afhankelijk van de situatie en toestand op het eiland.

   


Dag 10 Penida Island - Oostelijk deel (Start/Einde Nusa Penida)
Je wordt om 08.00 uur bij je hotel opgehaald en we nemen je mee op een eendaagse tour waarbij je het oostelijke deel van Nusa Penida kunt verkennen. Je eerste stop is het adembenemend uitzicht op Raja Lima. We raden je aan om comfortabel schoeisel te dragen, want het perfecte uitkijkpunt bevindt zich onderaan de kalkstenen klif, maar maak je geen zorgen, want er zijn touwen om je te helpen de locatie te bereiken. Onderaan de klif ziet u ook de Molenteng-boomhut, een perfecte plek om een foto te maken als souvenir van uw vakantie. Daarna gaan we verder naar het " Atuh beach" niet ver van Raja Lima. Dit is een van de mooiste plekjes van het eiland en ligt ook onderaan een klif. Beneden op het strand zult u getuige zijn van een schilderachtig uitzicht en ook van een kalme oceaan, dus, perfect om te zwemmen. Hier kunt u genieten van een vers drankje bij een warung-hut, maar vergeet niet om in het kristalheldere water te duiken. Je wordt om 17.00 uur teruggebracht naar je hotel.

Opmerking: hier op het eiland zijn we erg afhankelijk van de weersomstandigheden, dus wees geduldig met eventuele vertragingen of plotselinge verandering van het schema, afhankelijk van de situatie en toestand op het eiland.

   


Dag 11 Penida-eiland - Pemelisan (enkele reis)
Vandaag wordt u vanuit de haven van Nusa Penida naar de haven van Pemelisan gebracht met een snelle boot. Bij aankomst in de haven van Pemelisan wordt u naar uw hotel in Sanur gebracht.

   


Dag 12 Vrij programma - Optioneel (Witte Zandklif Stranden Tour)
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - White Sandy Cliff Beaches Tour:
Deze tour bezoekt 2 afgelegen stranden en is inclusief lunch in een mooie omgeving met uitzicht op de zee.
De tour begint met een pick-up van je hotel en rijdt naar het strand. Vanaf Sanur duurt dit ongeveer 40 minuten. Als u uit de auto stapt, bevindt u zich niet direct op het strand. De parkeerplaats bevindt zich aan de rand van de klif en u moet onderweg ongeveer 250 steile trappen lopen met een prachtig panoramisch uitzicht. Wanneer je aankomt op het witte zandstrand met turquoise water en geen massatoerisme weet je dat het de moeite waard was. Je kunt afkoelen in de zee en opwarmen in de zon en een plekje zoeken in de schaduw van de overhangende rotsen. Het strand heeft geen toeristische voorzieningen zoals de verkoop van eten en drinken. Dit houdt in dat je voldoende drinken (water) mee moet nemen en wat snacks mee moet nemen. Er zijn geen ligbedden of parasols, het is een puur natuurlijk strand! Bij extreem hoog water kan het voorkomen dat het strand maar een heel smal stuk is. Maar het tij keert en het strand wordt weer breed.
Als je genoeg strandtijd hebt gehad en honger krijgt, is het tijd om terug te lopen naar de parkeerplaats waar je chauffeur zal wachten. Het wordt sterk aanbevolen om jezelf aan te vullen met vers kokoswater dat op de parkeerplaats wordt aangeboden.
Vanaf hier rijdt u in 20 minuten naar de volgende toegang tot het strand. De lunch wordt geserveerd met uitzicht op zee. Inclusief bij de lunch is het gebruik van het zwembad + badlaken en de douche. Een andere trap, en deze keer niet zo lang en steil, leidt je door de jungle naar een geheim strand dat niet toegankelijk is voor het publiek.

De laatste plaats die we vandaag bezoeken is op een andere klif. Dit is waarschijnlijk een van de meest romantische zonsondergangen die je op Bali vindt. Bij zonsondergang trekt het bruidsparen aan om hier hun pre-huwelijksfoto's te maken, veel plezier om naar te kijken. Geniet gewoon van het uitzicht vanaf de klif of maak nog een wandeling naar het strand voor de beste foto's.

Tegen het einde van de middag brengt de chauffeur je terug naar het hotel.

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Balinese spirituele ceremonie:
Het mooie Keramas Sacred River Resort is gebouwd langs een rivier gevormd door 11 natuurlijke bronnen. Een bron is eigenlijk op hun eigen land en staat in verbinding met een oude tempel. Om de vergeten tempel functioneel en in goede staat te behouden, besloot de familie het resort te bouwen nadat ze de oude tempel hadden gerestaureerd. Een deel van de winst van het resort wordt gebruikt om betaalbare Balinese ceremonies te organiseren voor iedereen. Er worden eigenlijk alleen donaties gevraagd aan de Balinezen. Een geweldige manier om het authentieke erfgoed voor alle Balinezen te beschermen, aangezien de ceremonies voor individuen erg kostbaar kunnen zijn en gezinnen in financiële moeilijkheden kunnen brengen.
Een perfecte plek om een Balinese reinigings- en zegeningsceremonie te ervaren. Je zult je omkleden in een sarong en sjerp als de juiste kleding voor Balinese ceremonies. De priester zal de tempelceremonie verzorgen en daarna begint het reinigingsproces bij de 4 natuurlijke bronnen. De priester zal de laatste zegen doen. Na de zegening ga je naar de tempel om te bidden voordat je terugkeert naar het resort om droge kleding aan te trekken en daarna te genieten van je lunch.
Dit is een leuke activiteit voor zowel individuen als gezinnen met kinderen, want kinderen zullen genieten van het offeren, nat worden en deel uitmaken van het Balinese leven.

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Tempeltour (Taman Ayun-Tanah Lot-Uluwatu)-w/lunch & gids:
Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel voor een transfer naar de drie tempels van de tour van vandaag. Als eerste bezoek je de unieke Taman Ayun-tempel, omgeven door grachten en tuincomplexen. Deze tempel heeft veel heiligdommen, paviljoens en vijvers. Vervolgens ga je naar de Tanah Lot-tempel. Dit is een andere unieke tempel gelegen op een rots net voor de westkust van Bali. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant. De derde bestemming is de Uluwatu-zeetempel, gebouwd op een hoge klif met uitzicht op de Indische Oceaan op de zuidpunt van Bali. Aan het einde van de tour keer terug naar je accommodatie

   


Dag 13 Vrij programma - Optioneel (Denpasar Foodie Tour (inclusief vervoer))
Vandaag staat er niets op het programma, u kunt een rustdag nemen of een van de onderstaande activiteiten boeken:

Optionele activiteit (niet inclusief in uw programma) - Denpasar Foodie Tour (inclusief vervoer):
De walking food-tour van vandaag neemt je mee door het hart van Denpasar en leert je meer over de rijstgeschiedenis en de culturele diversiteit. Tevens bent u getuige van het lokale leven terwijl je vele heerlijke delicatessen probeert. Beginnend bij een coffeeshop, bezoek je een veelvoud aan cafés, kraampjes en winkels die een breed scala aan traditionele gerechten laten proeven. Deze tour zal je fysieke en mentale honger stillen, waardoor je terug wilt komen om nog meer te ontdekken.

Optionele activiteit (niet inclusief in je programma) - Uluwatu-tempel en Kecak-dans - Exclusief gids:
De tocht begint om 14.00 uur. De chauffeur haalt je op bij het hotel waar je wordt meegenomen voor een bezoek aan de tempel op de klif in het zuiden van Bali, de Uluwatu-tempel. Deze tempel is ook beroemd om zijn schilderachtige landschap en het uitzicht op de zonsondergang. Direct na zonsondergang, ongeveer om 18.00 uur, wordt Kecak-dansvoorstelling getoond in een van de tempelgebieden. Geniet van de voorstelling! Als u klaar bent, wordt u teruggebracht naar uw hotel.

   


Dag 14 Sanur - Ngurah Rai Airport (transfer)
Je wordt opgehaald bij je hotel in Sanur en voor vertrek naar de internationale luchthaven Ngurah Rai gebracht.

   

  OvernachtingenPrijsinformatieRouteFoto's
Reisvoorstel aanvragen

U kunt via dit formulier meer informatie aanvragen:

Reis:  14 Dagen Bali-Nusa Eilland
Reiscode:  ATT-TT-108
   
Aanspreekvorm:    De Heer     Mevrouw
Voornaam/-Letters: 
Achternaam: 
Telefoon: 
E-mail: 
Uw vraag: 
   
  Antwoord mij per mail
Bel mij terug
   
  Typ de tekst uit de afbeelding over:
  CAPTCHA code
 velden gemarkeerd met een Verplicht zijn verplichte invoervelden.