+ 31 (0) 6 239 626 76

Over Sri Lanka

De geografie van Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland met een oppervlakte van 65.610 km2 (1,5 keer Nederland) gelegen ten zuiden van India in de Indische Oceaan. Het wordt gescheiden van India door de golf van Mannar en de Straat Palk. Hiertussen loopt de adamsbrug, een natuurlijke brug tussen India en Sri Lanka van zandbanken en kalksteen. In het noordoosten ligt de golf van Bengalen. Sri Lanka, een eiland met een herkenbare druppelvorm, heeft een uiterst gevarieerde topografie.

Het land staat bekend om haar uitgestrekte vlakten met bijzondere bergtoppen, theeplantages en schitterende tempels. Voorheen werd het eiland Ceylon genoemd, die naam wordt nog steeds gebruikt voor de thee die afkomstig is uit Sri Lanka. Het land kent, vergeleken met het nabijgelegen India, een relatieve rijkdom. Desondanks leeft een vijfde van de bevolking onder de armoedegrens. De economie van Sri Lanka is vooral gebaseerd op de export van thee, koffie, kleding, rubber en kokosnoten. De laatste jaren vormt ook het toerisme een steeds belangrijke inkomstenbron. Steeds meer toeristen ontdekken de schoonheid van het eiland. Dat is deels te danken aan dalende prijzen van vliegtickets, maar ook aan steeds betere voorzieningen voor toeristen.

De meeste vakanties beginnen in het zuidoosten op de kaart van Sri Lanka; in Colombo. De stad biedt een inkijkje in de geschiedenis van Sri Lanka; er staan bouwwerken van voor de kolonisatie, alsmede koloniale gebouwen uit de tijd van de Nederlanders en de Britten. Aan de moderne wolkenkrabbers is te zien dat de economische vooruitgang niet is gestuit door de dekolonisatie. Colombo is qua inwoneraantal vergelijkbaar met Amsterdam.

De regio’s van Sri Lanka

Centraal Sri Lanka

Centraal ligt een bergachtig gebied met de Pidurutalagala berg (2524 m. ook wel: Mount Pedro 0genoemd) als hoogste top. Dit bergachtig gebied creëert verschillende klimaten en daarmee landschappen op het eiland. In dit gebied ligt het Horton Plains nationaal park (nabij Nuwara Eliya), met mooie berggras en nevelwouden. In dit gebied vind je de meeste en grootste watervallen van Sri Lanka. Op de lager gelegen bergen vind je de vele thee plantages die Sri Lanka rijk is. Richting de kusten worden de vlaktes uitgestrekter en heb je een verloop van graslanden naar tropische wouden. In het zuiden is deze overgang zeer abrupt, terwijl richting het noorden lange boomloze vlaktes aanwezig zijn.

Kustgebieden

Vanuit het gebergte lopen vele rivieren richting de kust. De kuststrook rond het eiland bestaat uit mooie zandstranden en lagunes. De beste zandstranden zijn te vinden in het zuiden en (noord)oosten van Sri Lanka. Buiten de kust zijn vele koraalriffen en scheepswrakken aanwezig. In het Noorden bevindt zich het schiereiland Jaffna, omringt door een aantal eilanden. Dit schiereiland wordt via een zandbank, de Elephant’s Pass, verbonden met de rest van het eiland. Trincomalee heeft de op vier na grootste natuurlijke haven van de wereld.

Culturele driehoek

De Culturele driehoek is voor veel toeristen die een rondreis gaan maken door Sri Lanka het belangrijkste doel van hun reis. Binnen deze culturele driehoek, die in het centraal noordelijke deel van het eiland te vinden is, bevinden zich een aantal van de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden van het land. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze culturele driehoek zijn de oude koningssteden Yapahuwa en Anuradapura, de grottempels van Dambulla, de ruïnes van Polonnaruwa en de Leeuwenrots. Ook de Heilige stad Kandy die centraal in Sri Lanka ligt wordt door velen tot deze driehoek gerekend.

 

 
Unesco

In Sri Lanka zijn in 2016 in totaal acht inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van de Unesco te vinden. Het gaat hierbij om de oude koningssteden Anuradhapura, Polonnaruwa en Sigiriya, Het woudreservaat Sinharaja, de Heilige stad Kandy, de Oude stad Galle met zijn vestingwerken, de Gouden Tempel van Dambulla en de Centrale hooglanden van Sri Lanka. Door de toevoeging van deze acht inschrijvingen hebben ze een beschermde status gekregen waardoor er geld en middelen beschikbaar is om deze bezienswaardigheden te conserveren en in sommige gevallen te herstellen.

Een ander voordeel is dat het extra toeristen naar deze plaatsen lokt en dit dan weer voor extra inkomsten zorgt. Niet alleen voor de inschrijving maar ook voor de mensen in de regio. Nadeel is wel dan met name Chinezen massaal naar de Unesco inschrijvingen komen en het er dus heel druk kan worden. Met name bij de oude stad Sigiriya kan dit voor behoorlijke wachtrijen zorgen.

Historie

Sri Lanka wordt al sinds zo’n 34.000 jaar bewoond. In het jaar 1505 waren het de Portugezen die Sri Lanka als eerste koloniseerden. De kolonisatie verliep stroef, doordat weinig begrip werd getoond voor de lokale cultuur, economie en gezagsverhoudingen. Alleen het noordelijk gelegen koninkrijk Kandy bood weerstand en bleef onafhankelijk. Omdat het koninkrijk inzag dat het niet lang stand kon houden ging het in 1602 in op een aanbod van de Nederlandse VOC om bescherming te krijgen in ruil voor een exclusief handelscontract.

De invloed van de VOC breidde snel uit en in 1658 viel heel Sri Lanka onder Nederlands bewind. In die tijd werd hard gewerkt aan de modernisering van de handel en werden grote plantages en kanalen aangelegd. Dit was voor Nederland erg lucratief, totdat de Britten hier in 1796 een abrupt einde aan maakten; na een kortstondige inval veroverden de Britten geheel Sri Lanka; ze noemden het Ceylon. Omdat de plantages structureel een tekort aan arbeiders kenden vond een grote migratiestroom plaats vanuit het zuiden van India; de Tamils. De onafhankelijkheid in 1948 was aanleiding om de naam weer terug te veranderen in Sri Lanka. Tussen 1883 en 2009 woedde een burgeroorlog, inzet was het verdrijven van de Tamils. Nadat de Tamils zich in 2009 gewonnen gaven kon het land haar zinnen zetten op economische groei. Een groeiend deel van de export bestaat uit diensten. De economie groeit al jaren gestaag met zo’n 5% per jaar.

Bevolking

De Srilankaanse bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen met ieder hun eigen cultuur, religie en identiteit. Deze groepen zijn ontstaan vanuit de rijke historie van Sri Lanka.
De drie belangrijkste etnische groepen zijn:

 • Singalezen
 • Tamil
 • Moren

Singalezen
De Singalezen zijn de grootste bevolkingsgroep in Sri Lanka, ongeveer 73% is Singalees. Volgens de mythen stammen de Singalezen af van prins Vijaya en zijn 700 volgelingen. Het boeddhisme is het belangrijkste geloof, bijna 93% hangt het boeddhisme aan. Een klein percentage van de Singalezen is christen, dit is ontstaan vanuit het kolonisatie tijdperk. De Singalezen hebben hun eigen taal, het Singalees, die van oorsprong afkomstig is uit noordoost India. Het Singalees kent ook veel leenworden uit het Portugees, Nederlands en Engels.

Tamils
De Tamils zijn met 18% de tweede bevolkingsgroep van Sri Lanka en bestaan eigenlijk uit twee bevolkingsgroepen: de Srilankaanse Tamils en de Indiase Tamils. De Srilankaanse Tamils hebben zich eeuwen geleden vanuit zuid India gevestigd op het schiereiland Jaffna, de Indiase Tamils zijn door de Britten in de 19e eeuw overgebracht vanuit India. Ook de Tamils spreken hun eigen taal, het Tamils. Deze taal wordt ook gesproken in India en Singapore. Het belangrijkste geloof is het hindoeïsme, echter het christendom is ook vertegenwoordigd. Een eigen identiteit is belangrijk voor de Tamils, zij hebben ook jarenlang gevochten voor een eigen staat.

Moren
De Moren zijn afkomstig van Arabische handelaren die zich in Sri Lanka hebben gevestigd en zijn met 8% de derde bevolkingsgroep van Sri Lanka. Ze hebben zich vooral gevestigd in stedelijke gebieden in het oosten en centraal Sri Lanka. De Islam is de enige godsdienst die door de Moren wordt aangehangen. De termen Moor en moslim wordt in Sri Lanka daarom ook door elkaar gebruikt. De Moren hebben geen eigen taal en spreken vooral Tamils en soms Singalees.

Religie

Boeddhisme
De belangrijkste godsdienst in Sri Lanka is het Theravada boeddhisme. Deze stroming van het boeddhisme kun je ook terug vinden in Thailand, Myanmar, Laos en Cambodja. Ongeveer 70% van de Srilankaanse bevolking is boeddhistisch, dit kun je ook terug zien aan de vele tempels en boeddha beelden door het land. De stad Anuradhapura is een heilige stad voor de boeddhisten, in deze stad vind je één van de belangrijkste relikwieën; de Sri Maha Bodi, de boom waaronder Boeddha de verlichting heeft bereikt. Een andere belangrijke relikwie is de tand van Boeddha, deze is te zien in de Tempel van de Tand in Kandy. Ook in Polonnuruwa vind je prachtige tempels en beelden bij de overblijfselen van een koninklijk paleis.

Hindoeïsme
Ongeveer 16% van de Srilankaanse bevolking is hindoe. Voor de introductie van het Boeddhisme in de 5e eeuw voor christus, was het Hindoeïsme de belangrijkste godsdienst in Sri Lanka. Vooral in het noorden en oosten van Sri Lanka komt het Hindoeïsme veel voor. Door heel het land vind je vele hindoe tempels en altaren. In Trincomalee aan de oostkust vind je één van de bekendste hindoe tempels, de Tiru Koneswaram tempel.

Islam
De moren vertegenwoordigen 95% van de moslimbevolking in Sri Lanka. De islam is via Arabische handelaren in de 8e eeuw na christus Sri Lanka binnen gekomen. De moslim populatie heeft een extra groei doorgemaakt via Maleisië en Javaanse immigranten tijdens de Nederlandse kolonisatie. Een belangrijke locatie voor moslims in Sri Lanka is Adam’s Peak nabij Ratnapura. Hier ligt de heilige voetafdruk van Adam.

Christendom
De ‘bible belt’ van Sri Lanka loopt langs de kust van Negombo, aan de westkust, tot aan Jaffna in het noorden. In de eerste eeuw na Christus zou Thomas de Apostel aan zijn gekomen in Sri Lanka. Kleine christelijke nederzettingen bleven er over. Pas na de Portugese en vooral Nederlandse missionarissen groeide het Christendom in Sri Lanka. Langs de westkust staan vele Portugese en Nederlandse kerken. Eén van de bekendste is de Wolvendaal kerk in Colombo, een oud Hollandse kerk gebouwd in 1749.

Gewoonten

Gedrag en respect staan ook nu nog hoog in het vaandel van de Sri Lankaanse cultuur. Pas je gewoon aan de mensen aan, dan gaat alles vanzelf. In Sri Lanka begroet men elkaar door de beide handen gestrekt tegen elkaar gedrukt voor zich te houden. Daarbij geldt hoe hoger ze de handen houden, hoe meer respect ze aan je tonen.

Kleding en tempelbezoek
Bij een bezoek aan tempels (boeddhistische en hindoeïstische) dien je jouw kleding aan te passen, d.w.z. geen korte broek/rok en geen blote schouders. Deze plaatsen mogen alleen bezocht worden zonder schoenen en hoofddeksel. Je kan ze vaak tegen een kleine vergoeding afgeven bij de ingang.

Klimaat en Weer

Het klimaat in Sri Lanka kan worden onderverdeeld in twee regio’s: het westen en oosten.

Klimaat in het westen van Sri Lanka

Het klimaat in westelijk Sri Lanka is vrij constant; de gemiddelde maximum temperatuur ligt het hele jaar door op 30 tot 32 graden Celsius. ’s Nachts is het meestal 22 tot 25 graden Celsius. Wel verschilt de kans op regen behoorlijk. Om de beste reistijd van Sri Lanka te bepalen is het daarom vooral verstandig om het regenseizoen te omzeilen. Eigenlijk kent het westelijke deel van het land twee regenseizoenen per jaar; van april tot en met juni valt veel neerslag, maar ook van september tot en met december. Daar tussenin (dus in juli en augustus) is het wat droger, maar valt alsnog meer neerslag dan in januari, februari en maart. De beste reistijd voor het westen van Sri Lanka is daarmee van januari tot en met maart.

Klimaat in het oosten van Sri Lanka

Ook in het oostelijke deel van Sri Lanka is de maximumtemperatuur vrij stabiel, tussen 27 graden Celsius in januari tot 33 graden van maart tot en met augustus. In het oosten van het land valt het regenseizoen op een ander moment dan in het westen. Namelijk: van oktober tot en met januari. Het oostelijke deel van Sri Lanka heeft daarmee als beste reistijd van februari tot en met september.

Paspoort en visum

Regel je visum op tijd!

Heb je een Nederlands paspoort en wil je naar Sri Lanka reizen? Dan heb je een visum nodig. Omdat het een zogenaamd elektronisch visum betreft kun je het Sri Lanka visum helemaal via internet regelen zonder dat je je paspoort op hoeft te sturen. Daardoor is het e-visum voor Sri Lanka vrij snel geregeld.

Reisdocumenten & visa

 • Als je naar Sri Lanka reist, moet je altijd een geldig paspoort meenemen waarmee je kunt legitimeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen;
 • Voor Sri Lanka moet jouw paspoort ten minste 6 maanden na aankomst geldig zijn. Meer informatie over toeristenvisa, zakenvisa, studentenvisa, journalistenvisa en andere visa kan je krijgen bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag;  
 • Het is niet toegestaan om met een toeristenvisum Sri Lanka in te reizen en daarna aan het werk te gaan. Ook niet als vrijwilliger;
 • Reis je alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft bij de ambassade van Sri Lanka  en neem die mee. Zo voorkom je lange wachttijden bij grenscontroles.

Gezondheid

Medische zorg
Wil je een arts raadplegen, ga dan naar een ziekenhuis of vraag de hotelreceptionist of hij er een wilt laten komen. In Colombo zijn goede ziekenhuizen (Colombo General Hospital, Central Hospital) en privéklinieken (Asiri Hospital, Asiri Surgical Hospital, Lanka Hospitals, Nawaloka Hospital Priviate) te vinden. Deze klinieken bieden de beste zorg. Buiten de hoofdstad is de medische zorg van een lager niveau. Zorg altijd dat je jouw verzekeringspapieren meeneemt. En dat je voordat je op reis gaat een goede reisverzekering hebt afgesloten.

Houd er rekening mee dat je mogelijk contant moet betalen voor de verlening van medische zorg. Vraag altijd om een rekening zodat je deze kosten bij jouw verzekering kunt verhalen.
In geval van een ziekenhuisopname of wanneer je medisch-specialistische zorg nodig hebt, kan je het beste direct contact opnemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

Legionella
Wij adviseren je bij het voor het eerst betrekken van jouw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste leg je de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van ca. 25 - 50 C. kan zich nl. de legionella bacterie ontwikkelen, die je op deze manier doeltreffend kan bestrijden.

Vaccinaties voor je reis naar Sri Lanka

Voor een reis naar Sri Lanka is een vaccinatie voor gele koorts verplicht indien je 7 dagen voor je bezoek aan Sri Lanka in een gele koorts land bent geweest (enkele landen in Afrika en Zuid-Amerika). Daarnaast wordt het wel aangeraden om je te vaccineren tegen de volgende virussen:

 • Hepatitis A
 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

Bij een verblijf van 2 weken of langer is het tevens aangeraden om je te vaccineren tegen:

 • Buiktyfus

Bij een verblijf van langer dan 3 maanden is het aangeraden om je te vaccineren tegen:

 • Hepatitis B
 • Tuberculose (TBC)
 • Rabiës (Hondsdolheid)

Malaria

In Sri Lanka komt malaria nog sporadisch voor in de jungle in het noorden. Hierdoor is het niet nodig malariapillen mee te nemen, tenzij je specifiek het malaria gebied bezoekt.

Dengue

Dengue of Knokkelkoorts heerst in Sri Lanka. De overheid heeft speciale programma’s om de muggen die dengue overbrengen uit te roeien, echter er blijft een risico tot besmetting bestaan. Een anti-muggenmiddel meenemen is daarom aan te raden. Let op dat het anti-muggenmiddel DEET bevat.

Mocht je toch koorts krijgen, gebruik geen naproxen, aspirine of ibuprofen. Deze middelen beïnvloeden de bloedstolling in het geval dat je besmet bent met Dengue. Paracetamol kun je wel gewoon gebruiken.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Jouw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat je van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van jouw reisverzekeraar in jouw telefoon.

Veiligheid

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Sri Lanka?

De rust is wedergekeerd in Sri Lanka en het is momenteel een veilig land om te bezoeken. Bekijk voor vertrek echter altijd het actuele reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Verder kan het weer in Sri Lanka bepalend zijn voor je route. Houd tijdens de moesson rekening met overstromingen.

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Sri Lanka?

In het noorden en oosten van Sri Lanka, waar zwaar gevochten is, liggen nog veel niet-geëxplodeerde explosieven. Sinds de overwinning op de Tamil Tijgers is er een onrustige politieke situatie in Sri Lanka ontstaan. Protesten en optochten lopen nog wel eens uit de hand en de politie treedt streng op. Hou je verre van politieke demonstraties.

Verschillende religies en bevolkingsgroepen leven al jaren samen op het eiland. Hoewel er af en toe spanningen ontstaan tussen de verschillende groepen, merk je daar als toerist doorgaans weinig van. Geweld en criminaliteit tegen toeristen komt zelden voor. Tijdens het regenseizoen kan het extreem hard regenen. Dat kan zorgen voor overstromingen en landverschuivingen. Zorg dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws voor je naar Sri Lanka gaat.

Communicatie

Op Sri Lanka worden verschillende talen gesproken. Omdat de Singalezen de dominante bevolkingsgroep zijn, is het Singalees (Singala) de officiële taal van Sri Lanka. Je kunt overigens met Engels vrij goed uit de voeten. Desondanks stellen Srilankanen het erg op prijs als je een paar woorden in het Singalees of Tamils kunt zeggen.

Er is overal een postkantoortje te vinden. Het is raadzaam om jouw post gefrankeerd af te geven aan de receptie van je hotel of in de stad Kandy te posten.

Bellen & Internet

Telefoon: Het internationale toegangsnummer van Nederland is 0031, van België 0032, gevolgd door het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. Het internationale toegangsnummer van Sri Lanka is 0094. Check bij jouw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.

Een simkaart in Sri Lanka regelen
De drie meest gebruikte providers in Sri Lanka zijn: Dialog, Mobitel en Etisalat. Deze drie providers zijn allemaal betrouwbaar. De voorkeur gaat uit naar Dialog, de grootste provider van allemaal. Dialog biedt 4G service en de internetsnelheid is in het hele land erg goed.

Om er zeker van te zijn dat je goed en veilig op internet gaat, raden wij je sterk aan om een VPN te installeren. TIP: download ook een VPN. Zo ben je beter beschermd wanneer je bijvoorbeeld op een openbare WiFi-spot gaat. De meeste mensen gebruiken deze betaalde VPN voor hun mobiele telefoons en laptops. Eenvoudig te installeren en super simpel in gebruik. Je kan ze overal gebruiken en met meerdere apparaten tegelijk.

Simkaart Sri Lanka op het vliegveld

Wanneer je op het vliegveld bent aangekomen vind je – net voor de uitgang – een aantal telefoonzaakjes, waaronder de Dialog kraam. Een simkaart aanvragen is makkelijk, want er is simpelweg één standaard vast pakket voor toeristen. Zo hoef je niet te kiezen. Dit pakket schaft iedere toerist aan, dus je hoeft niet bang te zijn om afgezet te worden. Op de balie ligt de prijslijst.

Er wordt een kopie gemaakt van je paspoort en de medewerker zorgt vervolgens dat het simkaartje wordt geïnstalleerd. Meteen klaar voor gebruik, ideaal.

Kosten simkaart Sri Lanka

Zoals gezegd is er een vast pakket voor toeristen, dit is dan ook een vaste prijs. Een simkaartje, plus 9 GB aan data, 100 minuten lokaal bellen en 20 minuten naar het buitenland, kost je totaal 1350 roepies. Dit is ongeveer 7 euro.

Praktische informatie

Geldzaken

In Sri Lanka wordt betaald met de lokale munteenheid, de roepie. De waarde van deze valuta schommelt nogal. De afgelopen tien jaar was één euro gemiddeld 160 roepie waard. Maar in maart 2015 was één euro nog 140 roepie waard, terwijl dezelfde euro inmiddels is om te wisselen voor meer dan 180 roepie. Het is daarom verstandig net voor vertrek te controleren wat de huidige koers van de roepie is, om een goede inschatting te kunnen maken van de kosten die onderweg gemaakt worden.

 

 • Zorg dat je genoeg financiële middelen hebt om onverwachte situaties tijdens jouw reis op te vangen (denk aan vertraging);
 • Zorg dat je meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Sri Lanka. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard;
 • Zet het telefoonnummer van jouw bank in jouw telefoon. Je hebt het nodig als je jouw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal;
 • Controleer of jouw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Voedsel
Eet altijd alleen goed doorbakken vlees en vis, gekookte groenten en fruit dat u zelf geschild hebt. Gebruik poedermelk of melk in blik. Let daarbij wel op dat de melk aangelengd wordt met zuiver water.

De Sri Lankeese keuken is vrij simpel, tenminste als je kijkt wat de mensen zelf eten. De meeste mensen zetten iedere dag gebakken rijst en een curry op tafel. Op bijzondere dagen wordt hier nog een kokossambal, papadums en roti aan toegevoegd. De inhoud van de curry verschilt wel veel per regio. Zo zal je in de buurt van de zee vis in je curry vinden en zal hij in de binnenlanden gevuld zijn met kip, lam of groenten. Natuurlijk heb je als toerist op veel plaatsen keuze uit een grotere kaart, maar verwacht hier in de meeste gevallen niet al te veel van. De meeste restaurants, en zeker in de minder toeristische gebieden, hebben een erg kleine kaart met voornamelijk gebakken rijst en curries. In de meer toeristische gebieden kom je restaurants tegen met andere keukens; zo kun je er pizza’s krijgen en in de kustgebieden zijn er behoorlijk wat restaurants te vinden die overheerlijke gebakken visjes op de kaart hebben staan.

Een groot deel van de restaurants in Sri Lanka hebben geen drankvergunning en kun je dus alleen frisdrank en water bij het eten krijgen. Wil je wel bier of wijn bij het eten dan zal je deze bij de plaatselijke drank handel moeten halen. Het traditionele bier van Sri Lanka is Lion Lager.

Drinkwater
Drinkwater is overal in flessen verkrijgbaar. Het water uit de kraan moet je niet drinken! Op hotelkamers wordt bijna altijd gezorgd voor drinkwater. Water (voor drinken, ijsblokjes, tandenpoetsen, groente wassen, etc.) moet eerst worden gekookt of afkomstig zijn uit flessen.

Rijbewijs

Zorg voor een geldig rijbewijs als je op Sri Lanka een motorvoertuig wilt huren en/of besturen.

 

Tijdsverschil met Nederland

Zomertijd: + 3,5 uur / Wintertijd: +4,5 uur

Noodnummers

Mocht er onverhoopt iets gebeuren in Sri Lanka, dan weet je waar je terecht kunt.
De alarmnummers zijn:

 • Politie: 119.
 • Ambulance: 110.
 • Brandweer: 110.
 • Toeristenpolitie: 11 242 14 51 (Engelstalig).


Nederlandse ambassade in Sri Lanka
Contactgegevens Ambassadeur: Tanja Gonggrijp

Adres:25 Torrington Avenue, Colombo 07

Telefoon:+94112510200 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Fax:+94112502855. E-mail: col@minbuza.nl


Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.30 - 17.00 uur en vrijdag: 8.30 - 14.00 uur.

Een bezoek is alleen mogelijk op afspraak.
 Reisaanbod Sri LankaKlik HIER »