+ 31 (0) 6 239 626 76

Inreismaatregelen Maleisië

Update 2 mei 2022

Het reisadvies voor Maleisië is geel voor het hele Maleisische schiereiland en het grootste deel van Sabah en Sarawak. De eilanden voor de oostkust van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna (Sabah) hebben de kleurcode oranje. Sinds 1 april 2022 laat Maleisië weer toeristen toe. Je hoeft geen gebruik meer te maken van een MyTravelPass-vergunning. Voor volledig gevaccineerde reizigers vervalt de quarantaineverplichting en is de ‘Langkawi Travel Bubble’ niet meer van toepassing.

Inreismaatregelen

 • U bent verplicht om de MySejahtera app (informatie in Engels) te downloaden op uw smartphone en hierbij alle benodigde informatie in te vullen.
 • Volledig gevaccineerde reizigers van 17 jaar en ouder hoeven voor vertrek geen PCR-test te doen. Niet-volledig gevaccineerde reizigers moeten uiterlijk 48 uur voor vertrek een PCR-test doen.
 • U dient voor uw vertrek een reis- en COVID-19 verzekering af te sluiten met een minimale dekking van USD 20.000. Neem een kopie mee van uw verzekeringen, hier kan naar gevraagd worden bij aankomst op het vliegveld.
 • Vul het ‘Pre-departure Traveller Declaration’ formulier in via het ‘Traveller’ icoon in de MySejahtera app.
 • Registreer uw COVID-19 vaccinaties in de MySejahtera app. U kunt uw vaccinatiebewijs uploaden via het icoon ‘Traveller’. Klik vervolgens op ‘Overseas Vaccination Details’.
 • Volledig gevaccineerde reizigers zullen een digitale ‘Traveller Card’ ontvangen. Zie hieronder meer informatie indien u gedeeltelijk of niet gevaccineerd bent.

  Bij aankomst in Maleisië geldt de volgende procedure:

 • Volledig gevaccineerde reizigers hoeven geen test bij aankomst te ondergaan.
 • Niet-volledig gevaccineerde reizigers moeten een professioneel afgenomen RTK Antigeentest  ondergaan, 24 uur vanaf uw aankomst. De kosten van de test zijn in alle gevallen voor uw eigen rekening.  
 • De quarantaineverplichting vervalt, behalve voor niet-volledig gevaccineerde reizigers ouder dan 17 jaar.
 • Niet-volledig gevaccineerde reizigers moeten na aankomst 5 dagen in quarantaine gaan. Tijdens uw quarantaine moet u ofwel op dag 4 een PCR-test doen ofwel op dag 5 een RTK-Antigeentest. Bij een negatieve testuitslag zal de quarantaine op dag 5 beëindigd worden. Uw status zal gedurende 5 dagen in de MySejahtera app op ‘Home Surveillance Order’ staan.

Homoseksualiteit is in Maleisië strafbaar. U bent ook strafbaar als u drugs gebruikt heeft voordat u Maleisië in reist.