+ 31 (0) 6 239 626 76


 » Blogs/Nieuws » Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

22

Coronamaatregelen Thailand vanaf december 2021

Op de eerste plaats dien je de Thailandpass te downloaden, want hierin komen alle vereiste documenten in te staan. Deze app heet: MorChana

 

In deze app dien je de onderstaande documenten te uploaden:

  • Paspoort
  • Thais visum (indien nodig)
  • Vaccinatiecertificaat
  • Betaalde AQ / SHA Extra+ hotelreserveringsbevestiging (voor de duur van 1 dag en inclusief de vergoeding voor één RT-PCR-test)
  • Verzekering met een minimale dekking van 50.000 USD

 

Daarnaast is het van belang te weten dat personen die vanaf nu (december 2021) naar Thailand reizen er voor de eerste overnachting in Bangkok een ‘Test & Go’ pakket gereserveerd is Indien hiervoor uiteraard vooraf betaald is). Dit ‘Test & Go’ pakket is inclusief:

  • enkele reis transfer vanaf de luchthaven naar hotel
  • RT-PCR test
  • 1 overnachting in een SHA+ accommodatie
  • ATK self test kit

Op de dag van aankomst hebben reizigers een RT-PCR test en moeten dan op de hotelkamer het resultaat afwachten. Het is verboden om de hotelkamer te verlaten totdat het resultaat bekend is (binnen 24 uur, vaak al veel eerder). Bij negatief resultaat mag men reizen; bij positief resultaat moet men in quarantaine in het ziekenhuis (14 nachten).

Wij hebben de laatste weken al diverse ‘Test & Go’ pakketjes geboekt voor klanten die in november en december 2021 reizen.

Maar voor alle maanden daarna, en zeker voor juli/augustus 2022, is het nog veel te vroeg om te zeggen of dit nog steeds een vereiste zal zijn en we kunnen het dan ook nog niet boeken voor deze periode.

Men had het plan om de verplichte RT-PCR test vanaf 16 december a.s. te vervangen door een antigen-test bij aankomst (sneller resultaat), maar door de ‘ontdekking’ van de nieuwe variant gaat dat tot nader order niet door.

Hotels werken samen met diverse ziekenhuizen in Bangkok, en wij hebben van diverse hotels deze ‘Test & Go’ pakketten (inclusief de hierboven genoemde componenten).

Ook is nog niet bekend of in juli/augustus 2021 nog steeds de verzekerings-vereiste van kracht zal zijn, waarbij iedere reiziger een verzekering moet hebben die medische kosten dekt voor een minimum van USD 50.000 (waarbij dit bedrag ook uitdrukkelijk op de polis vermeldt moet staan).

Ga er in ieder geval maar van uit dat reizigers naar Thailand volledig gevaccineerd dienen te zijn.

Het zijn nog steeds vreemde tijden, waarbij restricties en vereisten elke maand kunnen veranderen.

Vriendelijke groeten,

Iwan Lalji